Groeiende oesterzwammenChampignonteelt distel, die in de herfst wild groeit, het is niet gemakkelijk, maar wordt een paddestoel met een sterke vraag zijn problemen te overwinnen.

Herkennen distel paddestoelen

Deze soort is inheems in Zuid-Europa. In Spanje worden bijzonder op prijs gesteld in Navarra, in het bijzonder op het gebied van Valdorba en Pueyo. Echter, kunt u ook vinden in de gebieden van Madrid, Segovia, Ávila en Soria.

Zijn niet erg te onderscheiden door hun kleur, dan lopen door een brede waaier van tonen van crème tot donker bruine tint wordt duidelijker als de leeftijd van paddestoelen. De hoed heeft een diameter tussen 3 en ongeveer 11 cm.


De voet is van massief cilindrische vorm, dunner bij de geboorte dan aan de basis, met wit vruchtvlees. Sheets oesterpaddestoelen niet gelijk, omdat ze uit elkaar staan. Pas voor wit, licht geel wanneer ze rijp zijn.

De oesterzwammen voeden met de wortels van planten stierven vorig jaar, in het bijzonder de zogenaamde corridor distel of land Erymgium familie Umbelliferae. De naam van deze plant reageert op een eigenaardigheid van de steel, die gescheiden en getransporteerd door de wind ophoudt de zaden verspreiden. U zult oesterzwammen op de wegen, braakliggende terreinen en weilanden waar de distel, die meestal wordt genoemd groeit vinden.

Het heeft ook de neiging zich te verspreiden in andere planten van dezelfde familie. De zumillo of Canaleja (Thapsia villosa) en venkel stengel (Ferula communis) zijn twee voorbeelden. Geboren uit twee varianten van oesterzwam Pleurotus var gesprekken. Ferulae en Pleurotus eryngii var.

Elaeoselini respectievelijk. De verscheidenheid geassocieerd met venkel steel is het lekkerste als liefhebbers consumptie en kan worden onderscheiden van de andere door de kleur iets lichter.

Groeiende oesterzwammen

Paddenstoelen die behoort tot de familie van saprofyten. Hoewel de teelt van oesterzwammen moeilijk kunstmatig intentao vanwege hun natuurlijke productie niet aan de behoeften van de markt.

Als een saprofytische schimmel, het eerste wat nodig is, is het zaad of mycelium, krijg je de zogenaamde secundaire mycelium (kan ook worden verkregen in het laboratorium). Eenmaal spruiten worden substraten granen geïnsemineerd in aseptische omstandigheden omdat de schimmel kan ook de agressies van individuen van dezelfde soort en virusinfecties ontvangen. Wanneer het mycelium volledig is binnengedrongen het substraat (ongeveer 14 dagen) wordt bedekt met aarde en verwachten dat hun groei.

Het verzamelen van oesterzwammen

Ze kunnen worden opgehaald bij het begin van de herfst tot de eerste weken van de lente, als het nat was. Bij de verzameling is handig om een ​​mes, snijden de schimmel bij de basis van de voet, waarbij ervoor het mycelium niet beschadigt. Als de vloeistof verwijdert de grond waar het mycelium, is het risico van schade aan het gewas guts.

De oesterzwammen zijn zijn verdiensten geworden in objecten van verlangen. Het ontbreken van de productie, zowel kunstmatige en wilde, met zijn unieke smaak, hebben net de eetbare paddestoel gewenste opgetrokken.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha