Globalisering en VoedselkwaliteitWat is de relatie tussen globalisering en het eten? Ondanks de toename van de productie van sommige gewassen de honger vermindert niet wat er aan de hand?

Wat is globalisering?

Globalisering, een term die de uitbreiding en de onderlinge afhankelijkheid van de wereldwijde markten opkomende definieert.

Globalisering integreert economie en samenlevingen over de hele wereld en het gaat om technologische uitwisseling, politieke, economische en culturele. Dit wordt mogelijk gemaakt door een groot deel van de vooruitgang die de laatste jaren op het gebied van communicatie, infrastructuur en vervoer.


Invloed van de globalisering op voedsel

Niemand kan twijfelen in dit stadium de enorme invloed die de globalisering op de voedingsgewoonten van de wereldbevolking heeft gehad.

Hoe heeft de globalisering van invloed op de voeding? Vandaag is het vaak te vinden in de markten producten van bijna overal in de wereld, veruit die van onze mensen.

Geen twijfel over de kracht van het hebben van een groot aantal nieuwe producten heeft ons voedsel beïnvloed, want we hebben het opnemen van deze producten aan onze voeding.

Maar dit a priori zou een positief gevolg van de globalisering zijn, volgens sommige deskundigen is dat niet zo veel.

Experts geloven dat de globalisering van de markten de kwaliteit van het voedsel en dat de globalisering en de relatie van de macht is niet erg goed werkt is afgenomen.

Je zou denken dat, aangezien er is een makkelijk te eten van de ene plaats naar de andere honger in de wereld zou verdwijnen, maar niet alleen niet verdwijnen, maar op sommige plaatsen dit probleem wordt steeds groter.

Volgens studies uitgevoerd door deskundigen van wat de globalisering is het bereiken is om de rijkdom van de rijken te verhogen en verarming van de armen, zowel individuen en naties.

Eten en globalisering gezond en veilig

De verandering die de wereld heeft voorgedaan, afgeleid van de globalisering in de voedingsindustrie heeft geleid tot bezorgdheid over voedselzekerheid.

De wil om de productie van sommige producten zijn er plaatsen waar we gekozen voor de teelt van genetisch gemodificeerd voedsel te verhogen, gelukkig verboden in sommige landen.

De consumptie van deze producten is niet aan te raden dat een negatieve invloed op de gezondheid van de consument kunnen hebben.

De stemmen van sommige experts zijn tegen deze overdracht van voedsel van de ene plaats naar de andere, hoe voedingsmiddelen zijn onderworpen aan een soort van vervuiling en verliezen een deel van hun voedingsstoffen.

Dit systeem maakt de gekoppelde eten van besmet voedsel problemen zijn wijdverspreid in verschillende landen: de gekke crisis koe, de vervuilde melkpoeder uit China, enz.

Globalisering heeft honger in de wereld verminderd?

Globalisering en macht zijn gerelateerd, maar niet synoniem met de uitroeiing van de honger in de wereld, soms het tegenovergestelde: het aantal mensen dat geen toegang tot voedsel stijgt elk jaar.

Global graangewassen en andere gewassen blijven toenemen, maar worden beheerd door grote bedrijven en in de meeste landen de kleine boer groeiende producten voor haar bevoorrading hebben verwaarloosd.

Wat kunnen we doen?

Zoals we gezien hebben van de effecten van de globalisering zijn niet zo positief als ze ons willen doen geloven, en consumenten moeten beginnen acteren.

Indien mogelijk moet u kiezen voor de consumptie van producten die in onze omgeving, zal ons voedsel gezonder te zijn en we zullen bijdragen aan de ontwikkeling van waar we wonen.

Er zijn al bewegingen voor lokale producten en, indien mogelijk, biologisch. Naast het feit dat meer voor je gezondheid ondersteunen wij de boeren, boeren, enz., Onze omgeving dus om de lokale economie te verbeteren.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha