Geschiedenis van hoge hakkenGeschiedenis van hoge hakken

Terwijl hoge hakken zien er geweldig uit, ze zijn niet bepaald de meest concrete vorm van een schoen die ooit is uitgevonden, zoals iedereen die heeft gehad om te draaien in de hielen zal vertellen. Hakken zijn echter komen als een praktische oplossing voor een probleem. Ze werden gemaakt zodat de ruiters een betere grip op hun stroomopwaarts konden krijgen bij het fotograferen van pijlen. In werkelijkheid, geneest waren veel meer populair bij mannen dan vrouwen voor een lange tijd en het is pas vrij recent dat ze een object van damesmode zijn geworden. Als je ooit hebt gezeten verpleging blaren en een verstuikte enkel, en vroeg zich af wie op aarde uitgevonden zoiets, hier is een korte geschiedenis van de plaats waar de hielen kwam eerst.

1. Het begon allemaal een lange, lange tijd geleden

We beginnen ons verhaal hoge hak, de weg terug toen, in 3500 voor Christus. De eerste schijf van hoge hakken kan gedragen worden gevonden in Egypte, waar de beelden van de oude Egyptenaren het dragen van hoge hakken werden gezien in de graven en tempels. Dit was waarschijnlijk zo dat de koningen en edelen van de tijd lijkt hoger en krachtiger dan hun volgelingen zijn.


2. Ze hadden een praktische toepassing in de middeleeuwen ook

De middeleeuwen waren de tijd van de builenpest en een tijd waarin mensen geleegd hun afval en hun toiletten direct aan de route. Geen wonder dus, dat de hielen werd populair in deze periode, als mensen droegen ze hun voeten zo ver mogelijk te houden van de vuile straten van de stad kon!

3. puntige teen hoge hakken ontstond in de 12e eeuw

Een ander pijnlijk mode hoge hak die heeft overleefd tot vandaag is de punt tot punt. Dit werd voor het eerst in de mode in de 12e eeuw en was de Ridders van Richard Leeuwenhart, die hen, niet de meisjes geleid. De scherpe punt maakte het gemakkelijker voor ruiters om je voeten glijden in de stijgbeugels op een paard, en de hielen gaf hen een betere grip terwijl ze rijden hun paarden.

4. hielen Bloody Mary populair gemaakt voor vrouwen in de 16e eeuw

De eerste vermelding van de moderne hoge hakken voor vrouwen was in de 16e eeuw, toen de Italiaanse edelvrouw, Catharina van Medici, bracht ze haar bruiloft. Ondertussen, in Engeland, de eerste Queen Mary of Bloody Mary, zoals het beter bekend is, een trend te hakken die werd gevolgd door mannen en vrouwen dragen.

5. De uitdrukking 'rijk' is afgeleid van de hoge hakken

Historisch, werden hoge hakken gedragen door royalty en de aristocratie, als een teken van hun rijkdom en hun hoge status in de maatschappij. Dat is de reden waarom vandaag, gebruiken we de term 'goed bij kas' om een ​​persoon te beschrijven met een bankrekening groot.

6. The Queen Victoria gemaakt van hoge hakken laarzen populair

In de 19e eeuw, Queen Victoria was een van de eerste vrouwen te zien in hoge hakken laarzen, en mode verspreidde zich snel in populariteit. Gedurende deze tijd de naaimachine Ook is uitgevonden, waardoor hoge hakken gemakkelijker en goedkoper te doen is geworden, hetgeen ze mensen gemaakt.

7. hakken waren populair bij mannen en vrouwen tot 1900

Doorheen de geschiedenis van het oude hielen werden gedragen door zowel mannen als vrouwen. Als er niets anders, de mannen het voortouw nemen in de hielen met koningen en edelen het instellen van trends. Geleidelijk aan, echter, vrouwen hielen werd dunner en vrouwen en mannen begonnen terug te keren naar de schoen meer praktisch vlak.

8. De revolutie hiel Novecento

Roll On in het midden van de twintigste eeuw en moderne productietechnieken heeft ertoe geleid dat de hielen waren voor iedereen en voor elke slip design mogelijk werd. De super hoge stiletto hak werd in 1955 uitgevonden door de Franse designer, Roger Vivier en toen sterren als Marilyn Monroe en Audrey Hepburn werden gezien het dragen van hakken, het is vrijwel gegarandeerd een plek voor hoge hakken in de garderobe van elke vrouw vanaf daar.

9. Het jaar 1970 had de mannen en vrouwen die hoge hakken weer draag

De jaren 1970 zag de hoge hak morph in plateauzolen, die gedragen werden door zowel mannen als vrouwen, waardoor het de enige keer in de moderne geschiedenis dat de hielen zijn modieus voor mannen om te dragen. Let wel, als iemand dit leest is oud genoeg om de 1970 plateauzolen herinneren, zou je waarschijnlijk het erover eens dat het het beste is achtergelaten in het verleden!

10. De eenentwintigste eeuw en hoge hakken

Dit brengt ons op de hoogte. Hoge hakken moderne ziet eruit als het is hier te blijven en, dankzij de tv-shows zoals Sex in the City; Hoge hakken zijn een favoriet en opnieuw, ze houden of haat hen, er lijkt te verdwijnen uit onze kasten snel, dus gewoon nog niet weg te gooien uw corn-pleister!

Blijf mooi!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha