Geleden Jaggery voorkomen ijzertekort?Heb je je ooit afgevraagd wat er zou gebeuren met je als je ijzertekort zijn geworden? Een belangrijk probleem dat veroorzaakt wordt door een tekort aan ijzer is bloedarmoede. Er zijn andere complicaties betrokken. Wat kunt u doen om ervoor te zorgen u niet ijzertekort geworden?

Het antwoord is jaggery! Het is zo rijk aan ijzer, dat als je eenmaal begint het consumeert, zul je nooit meer terug naar zijn ijzertekort! Wilt u meer weten over jaggery leren en hoe je ijzertekort kan voorkomen met het? Lees dan verder!


Iron gebrek de productie van rode bloedcellen. Jaggery is geladen met ijzer, en de regelmatige inname kan in het bloed de hoeveelheid ijzer te verhogen.

Jaggery - A Brief:

Duizenden jaren geleden, toen witte suiker werd niet vaak gebruikt als zoetstof, jaggery was de enige zoetstof. Jaggery is ruwe suiker. E 'zoet, heerlijk, goed voor de gezondheid en goedkoop. Dit is de zuiverste vorm van suiker, bereid in ijzeren potten met vruchtensappen zonder toegevoegde synthetische chemicaliën. Het vol grote gehalte aan mineralen, vitaminen en eiwitten. Het helpt om het bloed te zuiveren en regelen de werking van de lever.

Jaggery wordt gewoonlijk als "Gur in India en 'panela in de rest van de wereld. En 'de beste remedie tegen bloedarmoede door ijzertekort (IDA). Een persoon gezegd bloedarmoede wanneer de hemoglobineconcentratie beneden 15 g/dl bij vrouwen en onder 15 g/dl bij mannen. De meest voorkomende symptomen van ijzertekort omvatten ernstige ademhalingsmoeilijkheden, vermoeidheid en oedeem, gebrek aan IQ (Intelligent Quotient), etc.

Jaggery recepten in de voeding op te nemen om ijzertekort tegen te gaan:

Jaggery is belangrijk voor de voordelen van ijzer, en als je niet graag om het te eten rauw, kunt u proberen de volgende methoden. Het is eenvoudige recepten die je kunt doen:

Jaggery Chapati:

Ingrediënten die nodig zijn:

 • Geraspte jaggery
 • Melk
 • Tarwemeel/Atta
 • Zout naar smaak
 • Ghee

Hoe voor te bereiden:

 1. Neem een ​​half kopje melk en voeg drie kopjes geraspte rietsuiker en meng door het koken op een laag vuur.
 2. Daarna afkoelen en meng met Atta, 1/8ste theelepel bakpoeder, zout naar smaak en een beetje 'van ghee.
 3. Bereid een glad deeg onder toevoeging van een beetje melk.
 4. Nu, lag in chapati smeren weinig ghee op hen.

Dit is een van de eenvoudigste manieren om de voordelen van jaggery krijgen.

Jaggery Rice:

Ingrediënten die nodig zijn:

 • Jaggery
 • Water
 • Soaked rijst
 • Kruidnagel
 • Groene kardemom

Hoe voor te bereiden:

 1. Kook 4 kopjes water, voeg 1 kopje natte rijst, 2 teentjes en 4 groene kardemom.
 2. Als het begint te koken, sudderen tot de hitte van de rijst gaar is.
 3. In een vergiet, laat de rijst.
 4. Voeg beetje ghee in een zware bodem pan, voeg de rijst toe en roer goed.
 5. Een laag vuur, meng jaggery en deksel.
 6. Kook gedurende 10 tot 15 minuten en blijf roeren voor een paar minuten.

En 'gedaan. Nu kunt u proeven en genieten van het eten!

Het voorkomen van ijzertekort met slachtafval:

Sago is een vervanging voor geraffineerde witte suiker en wordt gebruikt in veel Indiase families. Het is een uitstekende bron van ijzer, en helpt zo ijzertekort tegen en verbetert de hemoglobine in het bloed:

Als je niet groenten per dag te eten, dan kunt u jaggery dagelijks eten om aan de eisen van ijzer te voldoen in je lichaam.

 • U kunt jaggery toevoegen ter vervanging van suiker in de thee of koffie.
 • U kunt toevoegen aan uw ontbijtgranen, sambhar, Rasam, en.
 • U kunt geraffineerde witte suiker met slachtafval vervangen tijdens de voorbereiding van een aantal Indiase zoetigheden als kheer of payasam.

Jaggery moet worden geconsumeerd met de nodige voorzichtigheid als je diabetes hebt, want het bevat slechts vijf procent minder koolhydraten dan witte suiker. Het kan drastisch verhogen bloedsuikerspiegel. Dus als je een diabetische of op een programma van het gewichtsverlies, moet je niet verbruikt in grote hoeveelheden.

Ik hoop dat dit artikel zal u helpen om de rol van ijzer in jaggery begrijpen. Als je weet dat sommige andere recepten zoals rietsuiker, vergeet dan niet om met ons te delen in de commentaren hieronder. We willen graag uw antwoorden te zien!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha