Gebruikt voor een oven Aardewerk alternatiefVraagt ​​u zich af hoe om te profiteren van de eigenschappen van de oven? Terwijl afvuren aardewerk is duidelijk de primaire doelstelling van ovens voor keramiek, een aantal anekdotische rapporten van alternatieve toepassingen bestaan ​​in de marge van de groepen keramiek en kunst afdelingen. Moderne ovens zijn zeer efficiënt; Hier zijn een aantal manieren off-label om deze energie te benutten.

koken en de keuken

Persoonlijk gebruik ovens voor keramiek zijn meestal down-ontwerp één kamer modellen, verwarmd van onderen door elektriciteit of aardgas. Ovens te verwarmen klei stukken bij zeer hoge temperaturen; Het is duidelijk dat bij dezelfde logica kan het voedsel te verwarmen. Terwijl vorderingen halve ernstige multitasking - het bakken van brood, terwijl afvuren keramiek - kan zweven rond online, als u ervoor kiest om te koken in de oven, is het het beste om het te gebruiken als een toegewijde oven wanneer het te doen. Met andere woorden, voor de beste resultaten in het geval van zowel bakkerijproducten of keramiek, kies een of de andere voor een bepaalde koken.

Als u ervoor kiest om brood of ander voedsel te bakken in de oven voorverwarmen, net zoals u zou doen met een oven. Het nemen van de diepte van je oven in aanmerking, denk goed na over hoe je het warm eten kan verwijderen uit de oven - als de oven is uitgerust met planken, kan dit een probleem zijn; Als dit niet gebeurt, kan het nodig zijn om een ​​pan of bak te gebruiken met handvatten die kunnen worden gegrepen met een tang of pannenlappen.


Zorg ervoor dat u de oven na het reinigen, dus geen eten, kruimels en ander vuil blijven binnen. Als de etenswaren met het deksel van een oven op hoge temperatuur, extreme zorg.

Sterilisatie

Hoge hitte doodt bacteriën en microben; de machine autoclaaf bij hoge temperatuur wordt wereldwijd gebruikt om objecten te steriliseren. De keramische oven kan worden gebruikt als basis voor autoclaaf metalen instrumenten, levert voedselbereiding, hout en andere items die het droogproces geen schade. Als u nodig hebt om een ​​groot aantal van de voorraden te desinfecteren, of moet objecten buiten het meten of ongebruikelijke vorm (bijvoorbeeld potten die te groot zijn in een andere container te worden gekookt op een kookplaat zijn) te steriliseren, kan de oven een waardevol instrument zijn .

Opmerking: Deze methode wordt alleen aanbevolen voor persoonlijk gebruik. Bedrijven en zorginstellingen moeten autoclaven professioneel niveau te gebruiken met behulp van de druk, evenals warmte om ziektekiemen te doden.

Art Projects

Non-keramische

De primaire functie van een oven is warmte te gebruiken om een ​​aantal chemische veranderingen veroorzaken - bijvoorbeeld uitdroging - optreden. Potentieel bruikbaar voor het bereiden van voedsel, droogovens kan praktisch niets vloeistof-gebaseerd systeem voor toekomstig gebruik in kunstprojecten. Ook geschikt voor leeftijd en geverfd hout tijd of papier zichtbaar licht verkoold.

Bij het gebruik van de oven voor deze doeleinden, experimenteren zorgvuldig met temperaturen. Het is raadzaam om vooraf te weten welke temperatuur instelling die u moet gebruiken voor een specifiek project. Wees gewaarschuwd als je projecten zoals emailleren proberen; de keramische oven kan niet hoog genoeg temperaturen bereiken, en een speciale glasoven nodig zijn.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha