Gebrek aan slaap leidt tot gewichtstoename?

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Mei 3, 2015 Admin Schoonheid 0 0


Chat late night partijen, nacht-out, etc. zijn onderdeel van onze levensstijl. Deze levensstijl lijkt zo cool. Maar je weet dat een gebrek aan slaap kan leiden tot gewichtstoename! Dit klinkt misschien vreemd, maar het is de waarheid. Slaap en obesitas verbonden zijn met elkaar.

Onderzoekers hebben aangetoond dat minder nachtrust kan leiden tot een snelle gewichtstoename. Bij volwassenen, slapen minder dan vijf uur per nacht en kinderen die slapen minder dan 10 uur per nacht zijn gevoelig voor gezond gewicht te krijgen. Er was een experiment gedaan op een groep mensen, die duidelijk aangetoond dat het gebrek aan slaap gewichtstoename kan veroorzaken. In dit experiment, mensen die sliep 5 uur nachteffecten £ 2 een week! Nu moet je je afvragen, hoe is het mogelijk? Nou, lees dan verder om uit te vinden de reden achter dit.


Redenen waarom het gebrek aan slaap veroorzaakt gewichtstoename:

De reden voor het gebrek aan slaap leidt tot gewichtstoename zijn de volgende:

Hongergevoel:

Mensen die niet goed slapen 's nachts zijn gevoelig voor minder of geen ontbijt te eten, terwijl ze de neiging om meer dan verwennen in calorie-rijke snacks. De meeste snacks u genieten van, hoe hoger het aantal calorieën het lichaam verbruikt. Dit resulteert niet alleen in een toename in gewicht, maar maakt ook het lichaam moe en slaperig daarom gebrek aan slaap veroorzaakt gewichtstoename. In eenvoudige woorden, als je 's nachts wakker bent, voel je je honger. Je uit snacks zoals chips, koekjes, enz. Uit de kast en eten ze totdat je maag vol is. Deze gewoonte onvoldoende eten 's nachts leidt tot gewichtstoename.

Trage stofwisseling:

Studies hebben aangetoond dat het gebrek aan slaap vertraagt ​​de stofwisseling in het lichaam. Dientengevolge, het lichaam de neiging om minder energie te gebruiken om eenvoudige en elementaire als eten en ademhalen. Het vertraagt ​​ook de snelheid waarmee calorieën worden verbrand in ons lichaam. Als gevolg hiervan, de overtollige calorieën zijn een vaste plek in je lichaam, wat leidt tot gewichtstoename.

Eten Verveling:

Dit is een andere reden waarom de gewichtstoename als ze niet slapen 's nachts. Mensen die niet genoeg slaap heb 's nachts, hebben vaak vermoeidheid of verveling. Dit verhoogt het verlangen naar voedsel hoog in calorieën en vet, dat zij onmiddellijk energie, wat leidt tot gewichtstoename. Veel mensen hebben gezien kauwend chocolade, snoep en drank te drinken tijdens de nacht die geen voedingsmiddelen zijn weinig calorieën.

Aldus waren de drie belangrijkste redenen die aantonen dat het gebrek aan slaap leidt tot een toename in gewicht. Ander onderzoek heeft aangetoond dat het hebben van een goede nachtrust kan u helpen gewicht te verliezen en in vorm te blijven.

Je kunt gewoon slapen meer, om gewicht te verliezen. Hier zijn een aantal manieren die u zullen helpen goed slapen om gewichtstoename te voorkomen:

Tips voor een goede nachtrust:

  • Het eten van het juiste voedsel dat zal het gemakkelijker maken om in slaap te vallen 's nachts.
  • Eet geen zware voedsel na 07:00 U kunt een lichte snack voordat bed in slaap te vallen.
  • Je bed 's nachts of snack moeten complexe koolhydraten, calcium en eiwit hebben.
  • Het eten van voedsel zonder vet en weinig calorieën 's nachts.
  • Vermijd het eten van eiwitrijke maaltijden tijdens of vlak bij het slapengaan.
  • Niet eten of drinken busters slapen in de buurt van het slapengaan.
  • Re-plannen je werk uren te laat op de avond werk te voorkomen. Als je in de nachtdienst werken, volg dan deze tips hierboven tijdens de slaap de dag.
  • Koude dranken zijn slecht, zo laat geconsumeerd in de nacht.
  • Luister naar zachte muziek en lees goede boeken zichzelf in slaap.
  • Comfortabel beddengoed is zeer belangrijk voor een diepe slaap.

Dit waren enkele van de meest voorkomende manieren om in slaap te vallen en krijg een goede nachtrust's. Nu weet je hoe gevaarlijk het is om wakker te blijven tot laat in de nacht. Dus chatten, nacht-out en feesten zijn leuk, maar ik laat ze niet maken je lichaam. Immers, er is geen plezier in om zwaarlijvig. Ik ben de uitvoering van deze regeling met ingang van vandaag en ik zal mijn slaap schema te veranderen, zodat ik niet in gewicht. Hoe zit het met jou?

Hoeveel uur ga je slapen 's nachts? Denk je dat dat genoeg is? Laat uw agenda nacht niet met ons delen in de commentaren hieronder.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha