Fungeren als natuurlijke fungicidenWeet hoe je natuurlijke fungiciden handelen zal ons helpen om onze gewassen vrij van chemische krijgen.

Wat zijn natuurlijke fungiciden?

Natuurlijke fungiciden zijn een groep van stoffen of werkzame werken tegen schimmelziekten verwekkende schimmels. Fungiciden worden gebruikt traditioneel zwavel en koper, maar ook extracten (essentiële oliën, gefermenteerde en afkooksels, lectines, enz.) Of zelfs micro-organismen (schimmels en bacteriën) geïsoleerd in een natuurlijke omgeving die de schimmels die ziekten veroorzaken aanvallen.

"Voorkomen is beter dan genezen"

Totale controle van schimmels in de praktijk de biologische landbouw, moet altijd worden gedaan vanuit het oogpunt van preventie. Rechtstreeks met het toegestane gebruik van de verschillende producten (bijvoorbeeld natuurlijke fungiciden) en indirect, dat wil zeggen, met de nodige culturele praktijken die de ontwikkeling van ziekteverwekkers belemmeren. Het zou veel van de omstandigheden die snelle ontwikkeling genereren.


Om een ​​paar voorbeelden te noemen: beheersen van vocht in de grond om onnodige overstromingen te voorkomen, vooral in gewassen van gelokaliseerde irrigatie; wieden geschikte al die planten die het nodig hebben om een ​​goede ventilatie en de passage van het zonlicht te behouden; voorkomen dat de excessen van sommige rottend organisch materiaal, het gebruik van resistente planten en aangepast aan de verschillende bodems en klimaten, etc.

In ieder geval is de aanwezigheid van deze micro-organismen, als atmosferische omstandigheden (geschikte combinatie van temperatuur en vochtigheid) gunstig voor de ontwikkeling, zal onvermijdelijk zijn.

Traditionele fungiciden

Schimmels zijn organismen in staat fotosynthese, teneinde ten koste van planten leven. Ze reproduceren seksueel en ongeslachtelijk, toch proliferatie sporen. Deze zijn reproductieve cellen die gewoonlijk ontstaan ​​na kortere of langere, totdat de omstandigheden gunstig vertragingsfase. Ze kunnen lange afstanden worden getransporteerd, waar ze zijn geproduceerd door verschillende vervoerders, en de moeilijkheden van hun controle.

In het algemeen kunnen we zeggen dat er twee grote groepen van schimmels die gewassen beïnvloeden op basis van hun ontwikkeling.

  • Epifyten: of externe groei, het mycelium of katoenachtige laag is gemakkelijk te herkennen, zoals echte meeldauw. Voor dit type schimmels elementaire zwavel wordt traditioneel gebruikt in grote hoeveelheden, met name in de tuinbouw en wijnbouw. De zwavel wordt sleepte de grond een essentiële voedingsstof van de plant.
  • Endofyten toevoeging: of interne groei, kunnen ook mycelium, maar de ontwikkeling van de ziekte plaatsvindt binnen, zoals in het geval van schimmel. Voor deze schimmels maken steeds meer gebruik van koper zouten (chloride, hydroxide, Bordeaux mengsel, om een ​​paar te noemen). Cu2 + ion doordringt sporen veranderen van hun metabolisme.

Fungiciden op basis van natuurlijke plantenextracten

De natuurlijke plantenextracten fungiciden zijn bekend sinds de oudheid, maar werden verwijderd door conventionele fungiciden tijd tot nu toe steeds moeilijker.

Vandaag het gebruik en de dosering van fungiciden natuurlijke, terwijl ze eenvoudig te beheren, en dat veel van deze planten kunnen groeien of gemakkelijk de meest bekende collectie.

Bekendste natuurlijke fungiciden

Een van de bekendste natuurlijke fungiciden kunnen omvatten:

  • Paardestaart, wiens afkooksels worden op grote schaal gebruikt.
  • De extracten van citrus zaden, nu een groep van verbindingen met uitstekende resultaten.
  • Andere planten gebruikt zijn oregano, smeerwortel en brandnetels, hoewel in dit geval de herlancering van de plant en daarmee het verbeteren van hun natuurlijke afweersysteem.
  • Deze groep van stoffen te worden toegevoegd aan een recent sojalecithine gebaseerde formulering natuurlijke fitofortificante en antioxidant waarvan hoofdzaak in planten is de vorming van celwanden dikker en sterker stimuleren. Bijgevolg is de actieve bescherming van gewassen tegen schadelijke effecten op sommige schimmels, zoals roest en meeldauw.

Schimmels en bacteriën tegen schimmels

Hoewel sommige decennia is begonnen met het uiterlijk van bepaalde schimmels en bacteriën actieve natuurlijke fungiciden tegen schimmelziekten te bestuderen, is het nu wanneer het de technologie te isoleren de natuur en bieden, in de vorm van preparaten voor alle soorten pathogene schimmels.

Er zijn ook bereid met vier verschillende stammen kunnen inwerken tegen diverse schimmels en in verschillende weersomstandigheden, waardoor het regelbereik mogelijkheden vergroot.

Belang voor het milieu

De belangrijkste toepassing van deze stoffen en werkzame stoffen is het gemak van afbraak algemeen onschadelijk voor het milieu en de gezondheid van de consument (koper minder veilig, dus beperkt het gebruik van jaarlijkse 6 kg./Ha. Over tot de periode veiligheid te respecteren).

De natuurlijke fungiciden genereren geen giftig afval en de weerstand tegen deze ziekten veroorzaken en bieden enige boer onafhankelijkheid vooral bij gebruik kruidenpreparaten zelfgemaakt.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha