En 'veilig voedsel in te vriezen in plastic containers?De kans is groot dat je ontelbare keren plastic gebruikt hebben in je leven. Plastic is een go-to materiaal, wiens ongelooflijke veelzijdigheid maakt het noodzakelijk met belangrijke binnenlandse en commercieel.

Maar dan, met zo veel gebruikt, het is echt veilig te bevriezen of voedsel bewaren in plastic containers? Of is het koken van voedsel in een plastic container gezond? En wat voor soort kunststoffen zijn veilig? U vindt de antwoorden op deze post te vinden! Lees verder!


Soorten plastic:

In het algemeen worden voedsel plastic containers van verschillende soorten kunststof. Meestal is de driehoek bevat een 'hars identificatienummer' binnen. Dit nummer eigenlijk geeft de mate van recyclebaarheid van de kunststof en de driehoek bepaalt of de kunststof recyclebaar of niet.

Kunststoffen:

Sommige kunststoffen voorkeur anderen wat betreft opslag en verpakking van voedingsproducten. In het algemeen veilig plastics materialen zoals:

Polyethyleentereftalaat (PET of PETE):

Dit is de meest populaire vorm van plastic container op de markt. Gebruikt allerlei voedingsmiddelen en dranken zoals water, vruchtensap, mayonaise, enz slaan, kan PET potten worden hergebruikt indien ze worden gereinigd met water en zeep. Echter, een woord van waarschuwing: het onderzoek blijkt dat PET-flessen over en het wassen weer kan leiden tot toxische chemicaliën en kankerverwekkend plastic invoeren opgeslagen voedsel of water. Verwijderen van uw vaartuig als PET is gebroken of lijkt troebel.

High Density Polyethylene (HDPE):

Een andere veilige plastic gebruikt om melk kannen en flessen water, HDPE bevat geen giftige of kankerverwekkende stoffen in voedsel of water los en wordt door de meeste recyclingbedrijven aanvaard.

Lage dichtheid polyetheen (LDPE):

Deze soorten plastic niet los chemicaliën in voeding opgeslagen, maar worden niet gemakkelijk door recyclers aanvaard. LDPE kunststoffen worden meestal gebruikt om zakken afsluitbare sandwich, plastic huishoudfolie-wrap en kruiderij flessen samendrukbare maken.

Polypropyleen (PP):

Dit soort plastic container niet chemische stoffen vrijkomen in het voedsel of water, maar niet alle organisaties recyclen polypropyleen. En 'vooral gebruikt om yoghurt en andere herbruikbare containers snack.

Bio-plastic:

Dit plastic wordt meestal gebruikt om plastic bekers, picknick borden en bestek te maken. Het is gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen zoals maïs, aardappelen, suikerriet en andere zetmeelrijke voedingsmiddelen.

Plastic onveilig:

Deze kunststoffen zijn zeer gevaarlijk en kan leiden tot chronische ziekten. Plastics onveilig zijn onder andere:

Polyvinyl chloride (PVC):

Dit soort plastic wordt regelmatig gebruikt om huishoudfolie-wrap en andere plastic verpakkingen te maken. PVC releases dioxines die zijn ingedeeld als carcinogeen voor de mens. PVC bevat ook ftalaten, hetgeen kan leiden tot onjuiste hormonale functie en kan ook hormonale schade veroorzaken.

Polystyreen (PS):

Deze kunststof wordt gebruikt om bekers, kartonnen dozen te maken en take-out containers. De beker van wit schuim populaire bestaat uit polystyreen, de vervaardiging waarvan releases giftige en kankerverwekkende stoffen die kunnen leiden tot veel gezondheidsproblemen.

Polycarbonaat (PC):

Meestal gebruikt om bidons en koeler, polycarbonaat met bisfenol A, die heeft ervaren de kwaliteit van het hormonale systeem te maken.

Bevriezen levensmiddelen

Meestal is de beste plastic container op bevroren voedsel op te slaan is een plastic container met een deksel waterdamp bestendig. Deze kunststoffen zijn zeer veilig en kan jarenlang worden gebruikt.

Aan de andere kant, kunt u overwegen het gebruik van Pyrex glas containers met deksels te bevriezen, magnetron en voedsel op te slaan. Deze zijn direct beschikbaar en geen bedreiging vormen, in tegenstelling giftige chemicaliën en carcinogenen die worden gebruikt om plastic (1) te maken.

En 'veilig voedsel in te vriezen in plastic containers?

Heb je gekeken naar de verschillende kunststoffen veilig en onveilig, en welke soorten kunststoffen effectief kan worden gebruikt om voedsel in te vriezen. Kunststof heeft vele huishoudelijke en industriële toepassingen, maar het is niet een goed materiaal voor koken, verwarmen, bevriezen en bewaar het eten, zelfs als de plastic is gemarkeerd voor microgolf of bestand tegen hoge temperaturen.

Dus de volgende keer dat je gaat een beetje 'van voedsel in te vriezen, overweeg dan te verpakken in aluminiumfolie in plaats van een huishoudfolie-wrap. En vertel ons uw methoden van bewaren van voedsel. Een reactie hieronder!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha