En 'veilig om spruiten aardappelen te eten?Hoe veilig denk je eet aardappelen met spruitjes? Heb je je ooit afgevraagd of er een negatief effect van een aardappel met spruiten kunnen leiden dat zou kunnen zijn? Sommigen zeggen dat het absoluut veilig is, terwijl anderen beweren dat aardappelen gekiemde kan dodelijk zijn. Maar ja, dat is waar?

Dit bericht kan het antwoord geven. Wil je weten? Lees verder!


Wetenschap achter schiet aardappelen:

Rijpe aardappels die zacht zijn geworden en zijn uitgegroeid produceren twee dodelijke chemicaliën; solanine en alfa-chaconine. Ze zijn dodelijk voor de mens als ze herbiciden en worden gebruikt om parasieten eten van de aardappelplant verwijderen.

Schiet aardappelen zijn gewoon waarschuwingsborden dat vertellen de aardappel werd onderworpen aan chemische reacties en dat is niet meer gezond.

Als een aardappel te volwassen, worden koolhydraten omgezet in suiker in de knol, en deze ondergaan verdere transformatie naar alkaloïde bekend als solanine en alfa-chaconine. Overigens zijn deze alkaloïden sterk geconcentreerd in de stengels, bladeren, scheuten aardappelen, alsmede huid en groene overrijp aardappelen.

Het bedrag van deze alkaloïden is afhankelijk van de voorwaarden voor opslag en de leeftijd van de aardappelen.

Als je ziet aardappelen met groene huid en hangende scheuten, terwijl het kopen, moet je nu bewust genoeg om te weten dat kan potentieel gif.

Maar als je tegenkomt enterprise aardappelen met spruiten, dan kunt u ervan uitgaan dat de omzetting van zetmeel giftige alkaloïden nog niet heeft plaatsgevonden, en de aardappelen zijn veilig. U kunt ook verwijderen van de spruiten naar veiliger zijn.

Symptomen van vergiftiging van aardappelen:

Aardappelplant vergiftiging, ook wel Solanum tuberosum vergiftiging kan optreden als u eet geschilde aardappelen of kas schiet aardappelen.

Enkele symptomen van vergiftiging van aardappelen:

 1. Solanine en alfa-chaconine produceren milde gastro-intestinale problemen zoals krampen, braken en diarree als hun dosis laag is.
 2. Als de vergiftiging ernstig is, zullen de symptomen ernstiger en verontrustend. Wat betekent dat u ernstige neurologische problemen met gastro-intestinale problemen zoals kunnen ervaren:
 • Delirium (1)
 • Diarree
 • Verwijde pupillen
 • Koorts
 • Hallucinaties
 • Hoofdpijn
 • Schok
 • Hypothermie (2)
 • Verlamming
 • Schok
 • Langzaam
 • Vertraagde ademhaling
 • Buikpijn
 • Problemen met het gezichtsvermogen
 • Overgeven

Hoe goed ken je te herstellen van aardappel vergiftiging hangt af van de hoeveelheid alkaloïde ingenomen en hoe snel je krijgt behandeling en medische zorg. Symptomen van vergiftiging aardappelen kan duren voor 1-3 dagen. Ziekenhuisopname kan ook nodig zijn. Zelfs dood door vergiftiging aardappel is ook gemeld, maar is zeldzaam.

Hoe kan Vergiftiging scheuten aardappelen te voorkomen?

 1. Dit kan gemakkelijk worden vermeden door goed bewaring van aardappelen, eten ze kort na aankoop en snijd de huid van aardappelen en groene scheuten wanneer zij aanwezig zijn op de aardappel bedrijf. Altijd bin de saggy, oude aardappelen met spruitjes.
 2. Kies ook aardappelen enige bedrijf zonder knoppen als je ze kopen in de supermarkt.
 3. Sprout vorming wordt versneld als gevolg van warmte, vocht en licht. Dus zorg ervoor dat aardappelen ongewassen te slaan, op een koele, donkere en droge plaats waar ze niet onmiddellijk kan worden gegeten.
 4. De houder dient voldoende ventilatie staat en de ophoping van vocht.
 5. De manier waarop je kookt je aardappelen kan ook de concentratie van solanine en alfa-chaconine bepalen. De beste manier om de toxische alkaloïde verminderen braadt de aardappels bij hoge temperaturen (170 graden Celsius).

Ik hoop dat we in staat waren om uw vragen te beantwoorden over aardappel spruiten. Het volstaat om nog eens dat als je het gif per ongeluk inslikken, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts te waarschuwen. En laat ons weten hoe dit bericht je geholpen. Er is een reactie vak hieronder.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha