En 'veilig om je haar te kleuren tijdens de zwangerschap?



Je bent zwanger en je wilt jezelf te verwennen met een borstelbeurt dat je uiterlijk verbetert en verhoogt de moraal? Bent u spel om te experimenteren met haarverf tot de blues van de zwangerschap te verslaan? En 'normaal om een ​​reeks vragen als je zwanger bent heb, en kleur van het haar is een van hen!

Cosmetica zijn vol van giftige chemische stoffen die leiden tot gezondheidsproblemen complicaties. De verschillende haarverf bekleed de schappen van de salon bevat veel stoffen die kunnen leiden tot ernstige gezondheidsrisico's voor het lichaam, vooral tijdens zwangerschap. Echter, er is geen concreet bewijs dat haarkleuring verbiedt tijdens de zwangerschap. Het onderzoek van de risico's van een zwangerschap te verbinden met haarkleuring is nutteloos nu toe.


Dus als u zich afvraagt ​​of het veilig is om je haar te kleuren als je zwanger bent, dan is deze post wordt gedekt! Ontdek tegenstrijdige meningen over het kleuren van het haar tijdens de zwangerschap, alvorens toe te voegen dat vleugje kleur aan uw sloten glanzend.

Case Study One:

De Organisatie van Teratologie Information Services (OTIS), een organisatie die informatie over de risico's van zwangerschap biedt, geeft toe dat er veel meldingen van haarkleur die leidt tot complicaties tijdens de zwangerschap. Deze studies benadrukken het feit dat haarverven bevatten chemische stoffen, maar slechts een verwaarloosbare hoeveelheid ervan doordringt je hoofdhuid en in het systeem komt. Daarom haarkleuring is minimaal bedreiging voor de groei en ontwikkeling van uw kind (1).

Echter, er zijn veel mensen die ervoor kiezen om een ​​andere kleinschalige studie, die spreekt van het heden in haarverf kankerverwekkende stoffen geloven.

Als u wilt om de voorsprong veilig, kunt u overwegen te experimenteren met haarkleuren alleen tijdens het tweede trimester van de zwangerschap, wanneer de baby ontwikkelt, is niet zo kwetsbaar. Kleurstoffen Voer uw lichaam via de huid, niet de haarfollikel en de schacht. Echter, als je nog steeds nerveus over de veiligheid van je kind, je hoeft niet je hele manen te kleuren. In plaats daarvan kunt u kiezen voor alternatieve haarkleuring technieken zoals highlighting, schilderen, strepen of poedersuiker. Deze processen zijn veiliger doordat ze weinig of geen contact van chemicaliën met je hoofdhuid mogelijk te maken.

Case Study Twee:

Een onafhankelijke studie in 2005 suggereerde dat het sterven van je haar tijdens de zwangerschap verhoogt de kans op het ontwikkelen van kanker van het kind, en in het bijzonder neuroblastoom. Echter, verder onderzoek is aan de gang om de exacte wijze van gebruik en de chemische samenstelling van haarverf die kanker bij kinderen kan veroorzaken (3) te analyseren. Wetenschappers wereldwijd mening dat het gebruik van haarkleurmiddelen en andere producten voor de haarverzorging tijdens zwangerschap de groei van tumoren bij kinderen niet spike.

Conclusie:

Hoewel de studie uit 2005 benadrukt het carcinogene potentieel van de haarkleur, de studie uitgevoerd door OTIS ontkent. Daarom is de conclusie dat het gebruik van haarkleur is redelijk veilig tijdens de zwangerschap, en niet een duidelijke bedreiging voor het kind nog geboren moet worden beschouwd.

Natuurlijke Haarkleur opties:

Als u nog steeds op hun hoede van de synthetische chemische stoffen die de beste merken van de haarkleur bevatten, kunt u het volgende proberen natuurlijke alternatieven die u zullen helpen een vleugje kleur aan de manen:

Plantaardige kleurstoffen:

U kunt proberen om plantaardige kleurstoffen en natuurlijke kleurstoffen gebruikt om het haar te kleuren. Echter, controleer dan de labels voor het kopen van alle natuurlijke kleuren, aangezien het kan zijn synthetische verbindingen zoals dihydroxybenzeen-, p-fenyleendiamine en aminophenol, dat alle belangrijke permanente en semi-permanente kleurstoffen bevatten (4).

Pure Henna:

Henna of Lawsonia inermis is de meest populaire natuurlijke haarverf in India. Het heeft geen bijwerkingen. Het enige probleem met deze optie is dat het nogal rommelig en heeft een lange verwerkingstijd. Meestal geeft het haar een duidelijke oranje-rode tint. Zuivere henna geen onmiddellijke resultaten geven, dus vergeet niet om te controleren op de aanwezigheid van chemische ingrediënten voor het nemen van een pakket van de supermarkt (5).

Voorzorgsmaatregelen Terwijl haarkleuring tijdens de zwangerschap:

We weten dat geverfd haar geen risico tijdens de zwangerschap. Het is echter altijd beter voorzichtig zijn. Sommige regels algemene veiligheid te volgen wanneer u uw haar kleurt tijdens de zwangerschap zijn onder andere:

  • Draag handschoenen bij het hanteren van haarkleurmiddelen.
  • Volg de instructies op het etiket nauw, wat betreft het tijdstip van toepassing.
  • Spoel de hoofdhuid na (6).

We hopen dat je twijfels te hebben opgelost! Waarom je look te vertragen? Pronken met de nieuwe haarkleur en vertel ons over de ontvangen complimenten. Laat het ons weten in de gelegenheid uiteindelijk gekozen om een ​​nieuwe look te krijgen. Commentaar in het vak hieronder!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha