Een lage glycemische dieet - wat is het en wat zijn de voordelen?Een lage glycemische dieet is alle voedingsmiddelen met een lage glycemische index. Glycemische index (GI), zoals de naam al doet vermoeden is de hoeveelheid glucose uit het voedsel dat we bijdraagt ​​aan ons lichaam te eten. Voedingsmiddelen met een hoge GI leiden tot een snelle toename van glucosespiegels in vergelijking met voedsel met een lage GI. Het is echter niet noodzakelijk dat het voedsel met een hoge GI schadelijk en vice-versa. Bijvoorbeeld, watermeloenen hebben hoge GI en chocoladetaart heeft een lage glycemische index.

Hoge GI Foods:

Voedingsmiddelen die een hoge GI vol koolhydraten die gemakkelijk kan worden gebroken en veroorzaakt een snelle stijging van het niveau van glucose in het lichaam. Zij Zijn:


Suiker gebaseerde frisdranken

Suikerhoudende voedingsmiddelen en suiker

Aardappelen

Witte Rijst

Lage GI Foods:

Deze voedingsmiddelen pas later wordt verteerd en daarom leiden tot een geleidelijke verhoging en evenwichtige niveaus van glucose in het bloed. Je voelt je nog meer vol voor een lange tijd als je de keuzes in een lage glycemische dieet verbruikt. Deze omvatten:

Pulsen

Een paar groenten en fruit (niet met inbegrip van gedroogd fruit)

Wholefood

Hoe maak je een lage glycemische dieet te gaan?

Een te lage glykemische kan eindigen in een vetrijk en niet erg gezond dieet plaats. E 'nodig hebt om een ​​gezonde en evenwichtige voeding te volgen. Hier is wat u kunt doen:

  • Combineer verschillende levensmiddelen hoge glycemische en lage - met deze je uiteindelijk op een tussenliggende GI.
  • Combineer eiwitten en koolhydraten - eiwitten blijft volledig lang en langzaam verteerd en gemakkelijk.
  • Vul de plaat juist - neemt de groenten, daarna de eiwitten (vlees, groente, vis, enz.) En tenslotte, koolhydraten (rijst, pasta, aardappelen, enz.)
  • Gebruik peulvruchten en bonen vaak - vervangingslevensmiddelen regelmatige bonen en peulvruchten in alle mogelijke vormen. Gebruik ze voor jus, salade, groenten, stoofschotels etc.
  • Niet gaar - overkoken vermindert de totale voedingswaarde van voedsel en ook bijdraagt ​​aan de GI van de voeding. Zorg er daarom voor om eten te koken uitsluitend zo lang als nodig.

Voordelen:

Gewichtsreductie:

Lage glycemische voedsel op ontziet de maag, geeft energie voor een lange tijd en verhoogt de bloedsuikerspiegel geleidelijk. Dus, niet de behoefte voelen om te eten voor een lange tijd en het voelt niet zwak of. Zo, het helpt bij gewichtsvermindering.

Controle van diabetes:

Voor mensen met hoge diabetes, kunnen plotselinge verhoging van het niveau van glucose in het bloed duizeligheid en zwakte. Dus voor hen, is een lage glycemische dieet aanbevolen. Verder bestuurt ook een niveau van glucose in het bloed, die opnieuw bruikbaar op lange termijn.

Voorkomen dat andere ziekten:

Als u te zwaar bent, bent u altijd op risico van veel ziekten en disfuncties van het lichaam. Cardiovasculaire en pulmonale aandoeningen komen veel voor bij mensen met overgewicht. Dus, om ze op afstand te houden, eet een dieet lage glycemische index.

Betreft:

GI is niet verbonden met andere indices van voedsel. Bovendien, door het meten van het eten GI is niet alleen voldoende. Zoals eerder vermeld, niet alle hoge glycemische voedingsmiddelen zijn slecht voor je gezondheid en vice versa.

Ten tweede, elk lichaam is anders en zo is de manier waarop het reageert op verschillende voedingsmiddelen. Vervolgens doet de reactie hoge of lage glycemische voedingsmiddelen voor geen duidelijk beeld van hoe andere mensen reageren presenteren.

Tot slot, in feite, de hoeveelheid voedsel gegeten, de vorm die je eet, de hoeveelheid, de mate van rijpheid is ingeschakeld of zelfgemaakt, het voedsel gegeten met het en het tijdstip van de dag dat je een bepaald voedsel te eten artikel representeren de manier die reageren met het lichaam. Daarom kunt u niet vertegenwoordigd met een heel duidelijk beeld op basis van de inhoud van de glycemische alleen het eten.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha