Een korte geschiedenis van de Yoga

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Mei 5, 2015 Admin Schoonheid 0 8


Bron: Shutterstock

Yoga, de naam zelf geeft af "vrede en harmonie" in onze gedachten. Voor iedereen die is gerelateerd aan Yoga, gehoord over yoga of gewoon leren yoga, weet dat Yoga is ontstaan ​​in India. Het woord Yoga ontleent zijn betekenis van het Sanskriet woord - "yuj" wat betekent "te verbinden, om mee te doen, om zich te verenigen". En vandaag kunnen we assimilatie van Yoga zien in diverse andere religies zoals het boeddhisme, jainisme, ook het soefisme.

Als gevolg van de succesvolle aanpassing van Yoga in de westerse cultuur, zijn tal van studies uitgevoerd om de oorsprong van Yoga dateren. Volgens archeologisch bewijs, de kunst van Yoga begon rond 3000 voor Christus oud (3e millennium voor Christus), te wijten aan verschillende zegels beeltenis yogahoudingen zijn ontdekt in verschillende opgravingen van de Indus Vallei beschaving. Echter, religieuze goeroes en yogi debat dat het bestaan ​​van Yoga Vedische periode, dat werd goedgekeurd discipline en kennis van Yoga mondeling van de ene generatie naar de andere voorafgaat.


Dit toegeschreven aan de aard geëvolueerd en dat we volgen vandaag is meer van Modern Yoga ontlenen alleen de essentie van het glorieuze verleden.

Seal ontdekte de beschaving van de Indus Vallei beeltenis yogahoudingen

Geschiedenis Yoga formeel begonnen met "Yogasoetra's," geschreven door Patanjali. Deze set van 196 aforismen of soetra als yoga, een meer systematische demonstratie. Hiervoor is hij ook bekend als "de vader van de Yoga."

Geschiedenis van Yoga

Verheerlijken van de geschiedenis van de Yoga kan worden onderverdeeld in:

Vedische Tijdperk:

De heilige Veda dateren uit 1500 voor Christus tot 1200 voor Christus bevat alle van de prachtige liedjes en beoefent Yoga. De leer of de praktijken van Yoga in de Veda's worden genoemd als Vedische Yoga. Het Sanskriet woord Veda betekent "kennis". De vier Veda's - Rig Veda (bevat lofzangen aan de Allerhoogste Heer), Yajurveda (kennis van opoffering), Sam Veda (kennis van Songs) en Veda (kennis van Atharvana). Het was tijdens deze periode Yogi gebruikt om zich volledig te isoleren om moksha te bereiken. Verschillende offers en liederen werden uitgevoerd om verlichting te bereiken.

Pre klassieke tijdperk:

De oprichting van de Upanishads ongeveer 800 tot 500 voor Christus gaat op Pre klassieke tijdperk. De 200 geschriften van de Upanishads verdere uitleg over de leer van de Veda's. Upanishads worden ook wel als het einde van de Veda's. Ook rond 500 voor Christus, de Bhagvada-Gita (Lied van de Heer) is gemaakt. De Gita Bhagvada bekend bij de mens treden drie stromen namelijk Yoga - Bhakti Yoga (verband met het opperwezen), Jnana Yoga (Link betrekking tot kennis en wijsheid) en Karma Yoga (aansluiting met onbaatzuchtige acties). E 'werd fel geloofd door het volgen van deze paden leidt naar de Verlichting. Ook in deze periode, Yoga vond ook zijn weg naar het boeddhisme.

Klassieke tijdperk:

Yoga Sutra samengesteld door Patanjali rond 200 voor Christus, was in de klassieke oudheid. Geschreven door "vader van yoga," deze 196 soetra benadrukte op Raja Yoga voor het bereiken van Moksha. De acht paden van Yoga (Yoga ashthânga) is het epicentrum van de klassieke yoga. Ze zijn - a) Yama, b) Niyama, c) Asana, d) Pranayama, e) Pratyahara, f) Dharana, g) Dhyana, h) Samadhi.

Plaats Classic tijdperk:

Dit werd meer over op gewezen hoe het lichaam als een tempel. Deze periode richt zich meer op het heden en in plaats wordt geleerd om de werkelijkheid te aanvaarden en te leven in het moment. Yogi verschillende praktijken ontworpen om het lichaam te verjongen en verlengen de levensduur. Dit leidde tot Hatha Yoga, dat is de yoga van de asana's. Samen met Hatha Yoga, werd ook ontwikkeld Tantra Yoga liederen en rituelen.

In de moderne tijd, zijn we getuige van de opstanding van Yoga, die niet beperkt is tot India alleen. Yoga is nu op grote schaal toegepast in de westerse landen ook. De belangrijkste verdienste van deze vermeerdering gaat naar Swami Vivekananda. Een belangrijkste discipel van Ramakrishna San, leidde Yoga en Vedanta westen.

Leer van Paramhansa Yogananda genoemd als Yogoda was transcendentale leer in het Westen. Hij schreef de beroemde "Autobiografie van een Yogi".

J. Krishnamurthy heeft veel volgelingen met Jnana Yoga. Srila Prabhupada opgericht ISKCON in de VS en gepropageerd Bhakti Yoga. Sri Krishnamacharya verspreid Hatha Yoga, die verder wordt voortgezet door BKS Iyengar.

Andere populaire spirituele goeroe Sathya Sai Baba en waren Bhagwan Rajneesh (Osho). Ze hadden grote volgelingen over de hele wereld en in alle genres.

"Dus Yoga voortplant door een spirituele reis van de geest, lichaam en macht waar u rust en welzijn kunnen vinden."

Ik hoop dat deze korte geschiedenis van yoga helpt om het belang van yoga te begrijpen. Als u nog ideeën te delen, geef dan uw opmerkingen.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha