Ebola: want de wereld is serieus over deze dodelijke ziekte. En waarom je moet ookEens in de tien jaar of zo de wereld wordt geteisterd door een epidemie. Mensen fladderen in paniek; duizenden geven hun routine leven en vul ziekenhuisbedden; en honderden ademen hun laatste.

Ergens in de geschiedenis van de mensheid, de Zwarte Dood deed hetzelfde. En vandaag, het Ebola-virus lijkt te herhalen.


De Oorsprong

Voordat u verder te gaan, en om te weten wat er precies is Ebola en wat het doet, probeer je voeten weken in het verleden en weten hoe en waar het virus is ontstaan.

Het virus werd voor het eerst beschreven in 1976, toen de eerste uitbraak vond plaats in de Republiek Congo. De naam van het virus bekend wordt afgeleid van het Ebola rivier, die werd gedacht nabij de Republiek Congo zijn. De eerste geregistreerde geval was een 44 jaar oude school leraar die tekenen van malaria toonde.

Klik hier om een ​​grotere versie van deze infographic zien

Wat is Ebola?

Om het in één zin, Ebola is een dodelijke ziekte die het leven meedogenloze duurt tot 90 procent van de slachtoffers. Is medisch als "hemorrhagic fever", dat de mogelijkheid dat meerdere orgaanfalen en veroorzaken grote bloeden heeft.

Volgens rapporten van de WHO, zijn ontdekt tot nu toe vijf verschillende stammen van het Ebola-virus. Drie van deze stammen zijn geassocieerd met grote uitbraken in Afrika.

De vierde werd ontdekt in Ivoorkust en wordt niet gevonden fataal te zijn.

De vijfde werd ontdekt in een gesprek Reston plaats in de Amerikaanse staat Virginia.

De symptomen

Ziekte Ebola heeft de ruimte nieuws voor alle verkeerde redenen gedomineerd.

De symptomen van deze ziekte omvatten:

- Plotselinge hoge koorts, ernstige zwakte, spier- en hoofdpijn en een zere keel.

- Mogelijkheid tot het ontwikkelen van huiduitslag, rode ogen, pijn op de borst en moeite met slikken of ademhalen.

- Al deze vroege symptomen kan ontwikkelen tot braken, zowel intern als extern bloeden, nier- of gestoorde leverfuncties.

De behandeling

Behandeling voor Ebola is nog ondenkbaar een beeld in de geest van de medische gemeenschap. Hoewel het virus werd ongeveer veertig jaar geleden ontdekt, het onvermogen om te komen tot een efficiënte behandeling toont de letaliteit van de ziekte.

Echter, zijn de patiënten geïsoleerd en behandeld door gezondheidswerkers. Patiënten worden gehydrateerd, de staat van zuurstof en bloeddruk worden gehandhaafd en worden behandeld om verdere infectie van onderhandelingen voorkomen.

Waarom is de ziekte genereren zo bang?

Om duidelijke redenen. Ebola is bekend om zijn meedogenloze eliminatie van zijn slachtoffers. Meer dan 90 procent van de slachtoffers hebben niet komen tot leven in de geschiedenis van de ziekte.

En er is nog een ding dat brandstof toevoegt aan deze angst. Mythen zijn wijdverspreid.

- Verhalen zijn de ronde dat de consumptie van zout water daadwerkelijk zou genezen Ebola. In feite is het niet. Er zijn gevallen waarin de slachtoffers dat zij aan deze stemmen had gegeven was overleden aan het drinken van zout water geweest.

- De lokale bevolking gelooft dat de gezondheid van werknemers die het virus en hebben de neiging om weg te verlegen of te bekogelen met stenen naar hen.

- Items die Ebola is in de lucht en verspreidt zich via informele contacten is het maken van de ziekte erger dan het werkelijk is.

De angst om verstoten door de gemeenschap ontmoedigt slachtoffers of hun familie om toe te geven dat ze ziek zijn. Er waren ook verhalen van geheime begrafenissen van de slachtoffers, die verschijnen om de angst te katalyseren.

Al deze mythen zijn sneller dan het virus zelf verspreiden.

Hoe kan het virus zich verspreiden?

Er wordt aangenomen dat de vrucht vleermuizen zijn de belangrijkste boosdoeners. Zou kunnen zijn van de natuurlijke gastheer van het virus, en zijn verantwoordelijk voor het verspreiden van het tussen de andere dieren.

Bij mensen is het virus verspreidt door contact met lichaamsvloeistoffen van geïnfecteerde dieren of andere mensen.

Vooral de gezondheidszorg werknemers zijn het slachtoffer geworden van deze ziekte worden; door een nauw contact met de patiënt zonder het gebruik van beschermingsmiddelen zoals maskers, handschoenen of bril.

Hoe je jezelf kunt beschermen tegen virussen?

Er is geen vaccin Ebola die nog niet is gevonden. Maar dit betekent niet het onvermijdelijke virus of haar besmetting onvermijdelijk maken. Enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen kunt u zich beveiligen tegen de impact van dit dodelijke virus.

ALS JE BENT EEN WERKNEMER GEZONDHEID

- Beschermende kleding is een must. Voor het aanraken van een patiënt met Ebola-virus, zorg ervoor dat je je maskers, handschoenen, bril en kostuums.

- Isolatie van patiënten is een van de beste manieren om de verspreiding van de ziekte te voorkomen. Houd geïnfecteerde patiënten onbeschermde mensen.

- Houd rekening met de verschillende maatregelen van de infectie onder controle. Vergeet niet om volledig te steriliseren van de apparatuur voor gebruik en te gebruiken ontsmettingsmiddelen als en wanneer dat nodig is.

- Zorg ervoor dat u weg te houden van voorwerpen die mogelijk in contact komen met het lichaam of lichaamsvloeistoffen van een besmet persoon.

- Vermijd ziekenhuizen waar patiënten de behandeling van Ebola ondergaan.

- Na zijn terugkeer uit een getroffen gebied, maken het een punt om het toezicht op de gezondheid en de controle van de symptomen van de ziekte gedurende 21 dagen. In het geval u de symptomen van de ziekte bericht in je, onmiddellijk medische hulp.

ALS JE BENT EEN BURGER NORMAAL

- Zorg ervoor dat u uw handen elke keer wassen alvorens te eten; en het gebruik van schone handdoeken te drogen.

- Vergeet niet als u symptomen van Ebola-achtige; en zoek onmiddellijk medische hulp.

- Niet in paniek raken of te verspreiden ongegronde geruchten. Op deze manier zal alleen maar toenemen de angst en maken de situatie nog erger.

Wat ook de epidemie is, wat ooit is verspreid, en hoeveel het absolute aantal van het leven zou nemen, kregen we allemaal een ding onthouden.

De mensheid heeft gewonnen tegen allen. En het zal het opnieuw doen, tegen Ebola.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha