Diet Soda: kan echt leiden tot gewichtstoename?Hou gulp blikjes frisdrank? Ik weet zeker dat je dat doet! De meesten van ons zijn eigenlijk afhankelijk van deze populaire drank. Maar soda zelf is niet goed voor je gezondheid, vooral als je probeert om gewicht te verliezen.

Maar voor liefhebbers van soda, is er een oplossing! Light frisdrank! Het wordt aangeprezen dat light frisdrank geeft het beste van twee werelden - de geweldige smaak en geen gewichtstoename! Maar de hele waarheid? Niet-light frisdranken eigenlijk doen wat ze beweren te doen of niet leiden tot gewichtstoename? Dit zijn de grote vragen die moeten worden opgelost.


De markt voor light-frisdranken is enorm, met een aantal grote bedrijven. De tags, labels of gemarkeerde tekst van "suiker", "nul koolhydraten" of "geen calorieën" kopers aantrekken, maar als je pick-up dat blikje light frisdrank, je vallen voor een marketing gimmick? Laten we eens kijken!

Wat is de light frisdrank?

Light frisdrank, zoals de naam al doet vermoeden, is geen titel, geen suiker, nul nul koolhydraten en calorieën frisdrank. Sommige merken zijn bekende light frisdrank Diet Coke, Diet Pepsi, Sprite Zero, Diet Mountain Dew, enz., Die populair zijn over de hele wereld.

Light frisdrank is ontworpen voor mensen die willen suiker inname te voorkomen als te beweren dat nul calorieën en nul koolhydraten bevatten. Mensen consumeren hen ook om gewicht te verliezen, maar studies tonen aan dat de inname van light frisdrank niet helpen gewicht te verliezen, eerder leiden tot gewichtstoename!

Hoe Diet Soda resultaten in gewicht?

Studies hebben aangetoond dat light frisdrank niet helpen gewicht te verliezen. Maar het kan zeker schade aan uw gezondheid! Een studie uitgevoerd door de Universiteit van Texas Health Science Center in San Antonio, merkte op dat degenen die dronk twee of meer dieet drankjes per dag verhoogden hun buikomvang zes keer meer dan degenen die niet drinken dieet drankjes. Ook studies van verschillende obese patiënten in New York zei dat patiënten die van de reguliere overgestapt op light frisdrank hebben niet verloren gewicht.

Maar hoe light frisdrank te krijgen vanwege het gewicht? Er zijn een aantal redenen die leidt tot gewichtstoename met light frisdrank consumptie:

Kunstmatige zoetstoffen:

Sinds light frisdrank is een drank met weinig calorieën, is het vaak verondersteld dat gewichtsverlies helpt. Maar het huidige scenario is veel meer sinister! Kunstmatige zoetstoffen in voeding soda tot een toename van de eetlust, waardoor weer een gewichtstoename.

Verhoogt de honger:

Zoals gezegd dieetsoda de eetlust. Ondanks dat het een zero-carb en caloriearme dranken, light frisdrank verhoogt het verlangen naar voedsel, je verbruikt meer calorieën. Als je light frisdrank drinken, je uiteindelijk verlangen meer en meer calorieën. Het resultaat is natuurlijk een toename in gewicht!

Zero voedingswaarde:

Nul calorieën, nul macht - dat is light frisdrank voor u! Er is absoluut geen reden om deze drank te rechtvaardigen. Gewoon water is de beste drank die je kunt hebben als je echt wilt om gewichtstoename te voorkomen. Het vervangen van reguliere frisdrank met light frisdrank is zeker niet een gezonde keuze.

Andere bijwerkingen van Diet Soda:

Als je dacht dat de gewichtstoename is niet voldoende reden op te geven light frisdrank, moet u een kijkje nemen op de bijwerkingen. Als u een regelmatige drinker van light frisdrank, loopt u het risico van het lijden van de volgende gezondheidsproblemen:

Rene Probleem:

Studies hebben aangetoond dat kunstmatige zoetstoffen aanwezig zijn in voeding dranken schadelijk zijn voor de nieren. Hun dagelijkse inname kan een defect aan de nieren veroorzaken en kan ook leiden tot nierfalen.

Tandbederf:

Light frisdranken zijn zeer zuur met een pH van studies hebben aangetoond dat mensen die drinken light-frisdranken 2-3 per dag zijn meer vatbaar voor tandbederf en beschadigt het glazuur.

Metabool syndroom:

Studies hebben aangetoond dat mensen die dieet frisdrank consumeren regelmatig een hoger risico van metabool syndroom. Met andere woorden, ze een hoog risico op hartziekten, hoog cholesterolgehalte, etc.

Slecht voor de gezondheid van het bot:

Chemicaliën in dieetdranken, zoals fosforzuur, negatieve neveneffecten op het bot. Het verbruik van dieetdranken vermindert botdichtheid, wat kan leiden tot osteoporose.

Het kan schade aan de cellen te veroorzaken:

Chemische schade cellen dieet drankjes voor hun onderdelen te vernietigen, zoals mitochondriën. Ook het DNA in de cel beschadigen. Na dit onderzoek hebben diverse bedrijven begonnen met behulp van andere conserveringsmiddelen.

Verbeter Effecten Alcohol:

Als je een liefhebber bent van alcohol en het nemen van light-frisdranken kan u een vreselijke kater. De suiker in het bloed vertraagt ​​het effect van alcohol, maar light frisdrank heeft geen suiker in zit. Dit gebrek aan suiker leidt tot geneesmiddelen sneller dan je zou willen.

Als je echt wilt om gewicht te verliezen en te onderhouden algehele gezondheid, light frisdrank is geen goede optie en moet worden geëlimineerd uit uw dieet. U kunt het vervangen door gezondere dranken zoals gewoon water, groene thee, kalk water en groenten - kan niet zo goed smaken als een blikje frisdrank, maar ik ben er zeker van dat goed voor de gezondheid!

Houdt u van frisdrank? Heeft u light frisdrank consumeren? Heeft u bijwerkingen opgemerkt? Schrijf ons in de commentaren hieronder.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha