Dieet dialysepatiënt: 4 Ingrediënten belangrijk om toezicht te houdenU of uw geliefde de diagnose van een nierprobleem kan worden ondraaglijk.

Met een goed dieet, met inbegrip van chronische nierziekte kan controlled.One kan een normaal en actief leven te leiden. Hier is alle informatie die je nodig hebt op dit dieet.

Waarom Diet dialysepatiënt zo over gesproken?

Al het bloed in het lichaam gaat door de nieren. Zelfs terwijl we slapen, de nieren werken om het bloed te zuiveren en te verwijderen afval en giftige stoffen uit het lichaam. Ze vochtbalans controleren en reguleren het niveau van elektrolyten in het lichaam ook.


Als de nieren niet meer werken voor een paar minuten in de dag, kan de gehele balans van het lichaam ondersteboven gegooid worden! Wanneer de nieren stoppen met normaal werkt, moet het lichaam dialyse om afval en gifstoffen te verwijderen in het lichaam die anders fataal kan zijn.

Wanneer afval en giftige stoffen in het lichaam beginnen te bouwen, kan een dialysepatiënt beginnen te misselijk. Een dialyse dieet zal ervoor zorgen dat je voedselinname is niet zwaar op de nieren, en de patiënt kan houden tot de volgende dialyse sessie. Uw dieet zal er ook voor zorgen dat het niet te zwak maakt worden!

Beste dieet voor dialysepatiënten

Als je ondergaat een aantal dialyse sessies, zal uw dieet beperkingen vrij minimaal zijn. Echter, zeker niet te eten ongezond. Een dialyse dieet plan dringt aan op het eten van goede en gezonde voeding op regelmatige tijdstippen kleine.

Terwijl You Can Eat meer voedsel, moet je voorzichtig zijn Fourthings in uw dieet:

Kalium:

Hoewel een essentieel mineraal dat is zeer noodzakelijk voor het menselijk lichaam voor de normale werking van de zenuwen, bij kaliumspiegel hoog moet zijn, kan aritmie, hartfalen, of zelfs plotselinge dood veroorzaken! Met de nieren niet goed werken, is het belangrijk om uw inname van dit mineraal te beperken door middel van een streng dieet.

De meeste groenten en fruit zijn rijk aan kalium. Uitspoeling groenten kan helpen verminderen kaliumgehalte aanzienlijk, waardoor ze veilig om te eten. Hier is hoe je het doet.

 • Schil de groenten en laat ze in een kom met water om verduistering te voorkomen.
 • Nu snijd ze in plakjes of blokjes.
 • Dompel de plakjes of blokjes gesneden blokjes in warm water 's nachts.
 • Ververs het water in de ochtend en laat uitloging voor een paar uur.
 • Kook de groenten met water in een verhouding van 1: Laat het water en eet de groenten.

Als je in de verleiding om een ​​vrucht of twee te eten, doe het net voor de dialysesessie te zorgen dat het weg tijdens de sessie wordt gewassen.

Wat te eten:

Groenten zoals bloemkool, wortelen, kool, komkommers, bonen en fruit zoals appels, watermeloen, ananas, en grapes.You kunnen ook een grote maaltijd van rijst, dals, en tarwe.

Zeg NEE tegen:

Chocolade en noten.

Groenten zoals tomaten en aardappelen.

Vruchtendranken verpakt

Greens zoals palak

Natrium:

Een belangrijke elektrolyt aanwezig in het menselijk lichaam, helpt natriumgehalte

 • Instellen BP en het bloedvolume
 • Overdracht van pulsen voor de werking van zenuwen en spieren
 • Regulering van zuur-base evenwicht in lichaamsvloeistoffen en

Hoewel natrium speelt een vitale rol in het lichaam, van te veel kan fataal zijn voor diegenen die nierproblemen zoals nier niet effectief filteren de overmaat natrium draaien. Natrium overtollige pasta kan veroorzaken:

 • Zwelling
 • De belasting van het hart
 • Kortademigheid
 • Hoge BP en hartfalen

En daarom duidelijk dat deze moet matig gebruik van zout. En 'beter wennen aan het eten van voedsel zonder salt.If je kunt het niet doen, moet u uw diëtist om te weten hoeveel u kunt verbruiken raadplegen. Blijf uit de buurt van low-natriumzouten, zijn rijk aan kalium!

Wat je kunt eten:

Verse groenten, Poha, kruiden en specerijen, paneer, vers fruit, enz.

Zeg NEE tegen:

Augurken

Franse frietjes

Papads

Kaas

Boter

Koolzuurhoudende dranken.

Fosfor:

Het is een mineraal in overvloed te vinden in alles wat we eten. Helpt slaan energie in het lichaam. Fosfor samen met calcium speelt ook een belangrijke rol bij de vorming van botten en tanden.

Fosfor niveaus in reliëf in het bloed kan leiden tot:

 • Renale botziekten
 • Jeukende huid
 • Harde afzettingen op de huid, en ook het hart slagaders

Wat u kunt eten:

Verse groenten en wit brood.

Zeg NEE tegen:

Kip

Noten

Eieren

Chocolade

Soja eten

Paneer

Kaas

Melk

Haver

Vloeistoffen:

Verminder je inname van vloeistoffen is de grootste test voor vrijwel iedere patiënt op dialyse. De nieren verwijderen overtollige vocht uit het lichaam, en als ze niet meer functioneren, begint het vasthouden van water. Dit kan oedeem en dyspnoe veroorzaken overtollige vloeistof begint te dringen in de longen.

De hoeveelheid vloeistof die tijdens een dialysesessie kan worden verwijderd tamelijk beperkt. Verwijder niet meer dan 400 ml water kan een aantal zeer onaangename symptomen veroorzaken.

Tips om te verminderen uw inname van vloeistoffen:

 • Bezig te blijven. Als je niet fulltime werken, genieten van hobby's die je bezig en afgeleid geest zal houden. Wanneer de geest actief is, zal niet denken van vloeistoffen.
 • Slurpend van een glas water, niet schrokken beneden. Drinken in slokjes verzadigen uw dorst sneller.
 • Het drinken van vloeistoffen zoals vers limoensap, in plaats van water. U zult verrast zijn dat je de helft drinkt van wat het zou worden ingeslikt water.
 • Verminder de inname van zout. Meer kamers betekent meer dorst.
 • Het drinken van vloeistoffen zeer warm of zeer koud. Dit staat niet toe om af te happen en zal alleen nipt. Dit zal gebruiken minder vloeistof.

Zo moeilijk als het lijkt, met de hardnekkigheid binnenkort stel jezelf op een routine en dieet. U kunt nog steeds eten interessant voedsel, maar in gedachten wat ze bevatten te houden en hoeveel van het is goed voor je.

Wat zijn je trucjes stealthy om de touwtjes in handen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha