De ultieme gids koolhydraten - verschillende soorten en hun gebruikIn een poging om het gewicht te verminderen, het eerste ding dat de meeste van ons eindsnede uit onze voeding is koolhydraten. Helaas, we doen een ernstige fout, het verminderen van de essentiële eis in het dieet.

Wat zijn koolhydraten?

Koolhydraten zijn een van de vier belangrijke klassen van organische verbindingen in levende cellen. Zijn geproduceerd tijdens de fotosynthese en zijn de belangrijkste bron van energie in planten en dieren. Koolhydraten zijn iets dat we dagelijks consumeren, maar het advies van de voedingsdeskundige op dit is gevarieerd. Terwijl sommige voedingsdeskundigen aanbevolen inname van grote hoeveelheden koolhydraten, sommige zijn van mening dat slechts een matige hoeveelheid koolhydraten worden geconsumeerd. Hoewel koolhydraten zijn niet het enige middel om brandstof voor energieproductie bieden, wordt beschouwd als de meest efficiënte voedingscomponent en de voorkeursbron van energie. Onze energiebehoefte van 80% wordt voldaan door koolhydraten.


Classificatie van koolhydraten Grafiek:

Grafiek geclassificeerd als eenvoudige koolhydraten en complexe koolhydraten. Deze classificatie is afhankelijk van de chemische structuur van het voedsel en snel wordt geabsorbeerd door het lichaam. Enkelvoudige koolhydraten zijn eenvoudige suikers of dubbele in hun chemische structuur, terwijl complexe koolhydraten drie of meer suikers.

Enkelvoudige koolhydraten:

Eenvoudige koolhydraten een eenvoudige moleculaire structuur gevormd door 1 of 2 suikermoleculen. Dit zijn koolhydraat beladen voedingsmiddelen die gemakkelijk kan worden verteerd door het systeem vanwege hun eenvoudige structuur. Het verbruik worden deze suikers snel geabsorbeerd door het lichaam in de vorm van glucose. Glucose geeft direct energie gewoon te bereiken verschillende delen van het lichaam via het bloed. Hoewel de eenvoudige koolhydraten zorgen voor onmiddellijke energie, die nodig zijn met mate om de hoogte van het niveau van de bloedsuikerspiegel te voorkomen om te worden geconsumeerd. Ook de hoeveelheid vet in het lichaam, die, indien niet afgefakkeld of gebruikt kunnen leiden tot overgewicht en andere gezondheidsproblemen.

Enkelvoudige koolhydraten worden ook wel aangeduid als slechte koolhydraten. Deze bieden een lager aantal voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. Deze koolhydraten worden verkregen uit suiker, honing, melk en vruchtensappen verfijnd en verpakt.

Complexe koolhydraten:

Complexe koolhydraten zijn onder andere een lange keten van suikermoleculen. Deze nemen een relatief langere tijd om te zetten sucrose en glucose, dus langer duren om te verteren dan enkelvoudige koolhydraten. Deze verdeling van het proces geeft ons energie voor een periode langer. Omdat deze koolhydraten meer tijd voor de omzetting, in constant gebruik in het lichaam.

Deze koolhydraten worden genoemd goede koolhydraten. Zij geven energie in het lichaam constant en bieden meer dan wat ieder van ons moet van onze dagelijkse voeding. Deze voedingsmiddelen zijn verse groenten, fruit, peulvruchten, volle granen, haver en pasta. Complexe koolhydraten zijn gezonder dan enkelvoudige koolhydraten en moet het grootste deel van onze voeding te compenseren.

Chemische samenstelling van koolhydraten:

Op grond van de chemische samenstelling, zijn er vier hoofdklassen van koolhydraten:

Monosacchariden:

Mono verwijst naar de individuele sacchariden onverpakte suiker. Dit zijn de basische verbindingen met cyclische structuur en bestaan ​​uit koolstof, waterstof en zuurstof in de verhouding 1: 2: De gemeenschappelijke monosacchariden omvatten glucose, fructose en galactose.

Glucose is de belangrijkste suiker die wordt gemetaboliseerd door het lichaam energie. Galactose om glucose identiek in structuur, behalve voor een hydroxylgroep koolstofatoom. Galactose is aanwezig in kleine hoeveelheden en gecombineerd met glucose om lactose melk vorm. Fructose heeft dezelfde chemische samenstelling als glucose, maar heeft een geheel andere structuur 3 dimensionaal. Het verschil is dat fructose een keton in zijn lineaire vorm, terwijl de glucose een aldehyde. De fructose wordt geabsorbeerd en omgezet in elektriciteit op dezelfde wijze als lactose consumptie.

Disacchariden:

Disacchariden worden aangetroffen in de natuur en worden gevormd door een condensatiereactie waarbij een molecuul vrijkomt bij de vereniging van twee kanten. Disacchariden idealiter vallen oligosacchariden, maar vanwege hun relatief eenvoudige structuur worden geclassificeerd als een andere klasse van koolhydraten. Zij omvatten lactose, sucrose, trehalose, maltose en cellubiose.

Oligosacchariden:

Oligosacchariden zijn koolhydraten met twee of meer basistypen van suikermoleculen en zijn tussen de 3 en 10 basiseenheden. Ze bestaan ​​uit herhalende eenheden van glucose, fructose en galactose ingedrukt nutritionele belang. Deze kunnen niet worden gemetaboliseerd door de dunne darm. Vaak worden ze gemetaboliseerd door bacteriën in de dikke darm gasvormige nevenproducten gevormd. Hun belangrijkste taak is om op te slaan glucose. De twee typen oligosacchariden raffinose en stachyose.

Polysacchariden:

Polysacchariden zijn monomeren en uit meer dan 3.000 eenheden van suikermoleculen. Worden gebruikt voor de opslag van grote hoeveelheden glucose. Opneembare vorm van polysacchariden bekend als voedingsvezels. Het komt in vele vormen, zoals pectine, gom, cellulose en hemicellulose. De cellulose is een celwand materiaal wordt niet verteerd door mensen. Biedt ruwvoer in de voeding.

Aanbevolen dagelijkse inname van koolhydraten:

Een gezonde volwassene normaal duurt ongeveer 130-200 gram koolhydraten per dag. De RDA moet worden verhoogd in het geval van sport, moeders die borstvoeding geven, klimmers en werknemers. Het is raadzaam om 40% tot 60% van de calorieën uit koolhydraten, bij voorkeur zetmeel en natuurlijke suikers.

Dit aantal kan variëren afhankelijk van het dieet. Op basis van 40-60% van de regel calorische behoefte van koolhydraten, een vrouw die 1.600 calorieën dieet volgt moet 130 gram, terwijl een na 2.000 calorieën dieet nodig 225 gram enzovoort.

Om uw inname te verhogen van complexe koolhydraten bevatten voedingsmiddelen, zoals fruit en groenten, bruine rijst, volkoren brood en peulvruchten zoals bonen, linzen en erwten. Vermijd voedingsmiddelen die worden verwerkt als geraffineerde suiker en stroop die veel minder voeding en veel calorieën te bieden.

Lijst van koolhydraten Bronnen:

Voedsel bevat 3 soorten koolhydraten die suiker, zetmeel en voedingsvezels bevatten.

Zetmeel is een complex koolhydraat dat bestaat uit een lange keten complex van eenvoudige suikers. Het is noodzakelijk dat het zetmeel afgebroken door het lichaam voordat het lichaam kan gebruiken als een bron van glucose. Zetmeel heeft een hogere glycemische index suikers. De mensen die gevoelig zijn voor suiker moet vermijden zetmeelrijke voedingsmiddelen, aangezien de meeste zetmeelrijke voedingsmiddelen zijn verdeeld in suiker. Zetmeel wordt gevonden in bepaalde groenten zoals aardappelen, bonen, graanproducten en maïs brood.

Suiker is een eenvoudige koolhydraten die een zeer zoete smaak heeft. Voorkomende suikers zijn sucrose (rietsuiker), glucose (druif) en lactose (melk). Al deze worden uiteindelijk afgebroken tot glucose dat door het bloed wordt getransporteerd naar verschillende delen van het lichaam. Dit glucose dat wordt geïnjecteerd in het bloed onmiddellijk energie. Overmaat glucose wordt opgeslagen als glycogeen in de lever en als vet in het lichaam suikers.

Voedingsvezels zijn koolhydraten die niet worden verteerd door ons. Door het lichaam zonder te worden afgebroken tot suiker. Ze zijn laag in calorieën en helpen uitvoeren van het verteringsproces uniform. Hoewel onze lichaam geen energie te ontvangen van de vezel, is het essentieel om ons gezond. Voedingsvezels is ook nodig om de bloedsuikerspiegel te passen. Bovendien verlaagt het cholesterolgehalte en bevordert een goede spijsvertering. Voedingsmiddelen rijk aan vezels zijn fruit, groenten, bonen, noten, zaden en volle granen.

Gezonde en ongezonde koolhydraten:

Gezonde koolhydraten bevatten natuurlijke suikers in fruit, groenten, melk en zuivelproducten, voedingsvezels, zetmeel in Whole Foods tarwe, bonen, erwten en maïs.

Ongezonde koolhydraten bevatten maïs zoetstof, glucosestroop, fructose, lactose, maltose, honing, suiker, bruine suiker, melasse, en mout stroop. Je moet ook beperken uw inname van aardappelen als ons lichaam verteert zetmeel snel en kan het niveau van de bloedsuikerspiegel in het lichaam te verhogen.

Maakt gebruik van Koolhydraten:

Een van de belangrijkste functies van koolhydraten om energie te leveren en de goede werking van het lichaam. Het helpt ook andere essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten en vitaminen van hun functie behoren vervullen. Koolhydraten helpen om zowel sucrose en glucose. Deze absorberen en om te zetten energie in het lichaam, met name de hersenen en het zenuwstelsel. Een enzym amylase helpt afbraak koolhydraten in glucose, die verder wordt gebruikt als energie door het lichaam.

Koolhydraten zijn zeer belangrijk voor het goed functioneren van het centrale zenuwstelsel. Deze functie wordt gebruikt in de bloedglucose als de belangrijkste bron van brandstof. Glucose, is de eenvoudigste vorm van koolhydraten snel gebruikt tijdens mentale activiteiten. Activiteit en concentratie afvoeren Mental glucose door de hersenen die is geassocieerd met geheugen en leren. Het is dus van cruciaal belang om het juiste niveau van suiker voor de normale werking van de hersenen te behouden. De koolhydraten moeten bewaken en de zenuwweefsels die zijn verbonden met de hersenen passen. Het brein wordt gevoed door koolhydraten die helpen een persoon te denken, leven en handelen.

Koolhydraten fungeren als bio brandstof voor het lichaam. De glucose wordt afgebroken uit koolhydraten tot water en kooldioxide, en de energie die vrijkomt bij dit proces regelt het functioneren van cellen.

Koolhydraten zijn grote anti-stollingsmiddelen. Ze voorkomen dat het lichaam intravasculaire coagulatie, hetgeen een ernstige vorm van coagulatie. Glycoproteïne en suiker vrijkomen bij de afbraak van koolhydraten zorgt voor een vlotte doorstroming van dit proces. De glycoproteïne vrijkomende maakt het afweersysteem van het bloed naar verschillende ziekten en aandoeningen. Dit is voornamelijk te wijten aan de eigenschappen van oligosacchariden eiwit dat helpt bij dit proces. Dus koolhydraten ook functioneren als een antigeen.

Een verhoogde inname van voedingsmiddelen die rijk zijn aan koolhydraten zorgt voor de vruchtbaarheid bij vrouwen. Koolhydraten controle en regulering van hormonen zoals luteïniserend hormoon en follikel stimulerende hormonen. Het is noodzakelijk componenten van het reproductieproces. Het zorgt ook voor een goede ovulatie en een gezonde urine. Dus het helpt om de kans op het concipiëren van een gezonde zwangerschap bij vrouwen te verhogen.

Koolhydraten ook helpen bij de correcte werking van het maag-gebieden. De lactose die vrijkomt bevordert de groei van een soort van bacteriën in de dunne darm die de synthese van bepaalde B-complex vitaminen veroorzaakt. Lactose helpt ook bij goede opname van calcium in het lichaam. Voetbal, gecombineerd met vezels zorgt ervoor dat de gebieden gastro intestinale goed functioneren. Cellulosevezels biedt bulk en-die helpt bij het stimuleren van de circulatie peristaltische darmkanaal gastrine.

Koolhydraten hebben een belangrijke impact hebben op de eiwitten. Ze staan ​​bekend als "eiwitsparend". Dit betekent dat koolhydraten beschermen eiwitten worden omgezet in glucose om te dienen als energiebron als glycogeen en verlaagde plasma glucose in het lichaam. In plaats daarvan energie afkomstig uit koolhydraten en vetzuren. Dit proces heet gluconeogenese. Dit blijkt leidt tot het vrijkomen van het hormoon glucagon.

Correcte levering van koolhydraten voorkomt hypoglycemie, algemeen bekend als de bloedsuikerspiegel.

Bronnen van complexe koolhydraten zoals groenten en volkoren granen zijn een goede bron van vezels ook. Voedingsvezels zoals cellulose, hemicellulose, pectine en gom koolhydraten zijn belangrijk om verschillende redenen. De consumptie van oplosbare vezels en onoplosbare maakt afvalverwerking veel gemakkelijker.

Koolhydraten zijn ook nodig voor de oxidatie van vetten. Vetten hebben de neiging om te branden in het vuur van koolhydraten. Aangezien koolhydraten niet kan worden geoxideerd door het lichaam om energie te produceren. Dus de toewijzing van oxaalazijnzuur is essentieel voor de oxidatie van acetaat, de afbraak van vetten.

1 voldoende consumptie van vezels vermindert het risico van coronaire hartziekte, verbetert cholesterolgehalte en houdt het gewicht. Mensen die begrijpen vezelrijke voedingsmiddelen in hun dieet hebben minder kans op diabetes type 2, mondeling, keel en dikke darm en longen ontwikkelen. Dit kan mogelijk worden gemaakt wanneer een regelmatige toevoer van koolhydraten beperkt wordt toegevoerd aan het systeem.

1 Koolhydraten voegen smaak, variatie en het uiterlijk van het eten, waardoor de schotel aantrekkelijker en sappig. Omdat ze niet-irriterend en licht verteerbaar tijdens het bakken, vormen het hoofdvoedsel van de mens.

1 Koolhydraten niet alleen dienen nutritionele functie, maar spelen een even belangrijke rol in het proces van cellulaire herkenning. Veel van immunoglobuline en peptide hormonen sequenties glycoproteïne. Deze sequenties zijn samengesteld uit aminozuren die gekoppeld zijn aan koolhydraten.

Koolhydraten zijn essentieel voor alle levende wezens en moeten de juiste balans van het lichaam. Deze zijn vaak beschuldigd geassocieerd met een toename van gewicht en glucose in de lichaamszijde. De negatieve effecten kunnen vaak worden geminimaliseerd als u het consumptiepatroon kan corrigeren.

Diabetische patiënten wordt geadviseerd om de dagelijkse consumptie van koolhydraten te vermijden. Verminder uw consumptie van zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals brood en pasta. Als alternatief, verhoging van de consumptie van verse groenten. Dit zal helpen om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, terwijl veel apparatuur die energie voor het lichaam te werken maakt.

Knip niet de koolhydraten uit je dieet helemaal. Zorg ervoor dat deze lijst van dieet koolhydraten je volgen en consumeren ze in de voorgeschreven hoeveelheid om gezond te blijven en fit!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha