De impact van chronische neurologische ziekten in SpanjeDe Spaanse Vereniging voor Neurologie presenteerde het rapport "chronische neurologische ziekten in Spanje", om de impact van neurologische ziekten in chroniciteit Spaanse analyseren. "Chronische ziekten zijn verantwoordelijk voor meer dan 300.000 doden per jaar, ongeveer 90% van alle sterfgevallen en 3,7 miljoen Spanjaarden hebben een handicap. Bovendien komen 80% van het overleg in het primair en goed voor 60% van de ziekenhuisopnames en 70% van de uitgaven voor gezondheidszorg in Spanje. We zijn dan ook geconfronteerd met een ernstige sociale en gezondheidsprobleem en we wilden meer nauwkeurig bepalen van het gewicht van neurologische ziekten in deze cijfers, "zegt Dr Carlos Tejero, Vocal van de Spaanse Vereniging voor Neurologie ( SEN).


19 miljoen mensen in Spanje lijdt aan een chronische ziekte


42% van de Spaanse bevolking in 15 jaar, heeft een chronische ziekte., Een cijfer dat stijgt tot 46,9% van de vrouwen (in vergelijking met 37,8% van de mannen). Dat wil zeggen, meer dan 19 miljoen mensen is Spanje lijdt aan een chronische aandoening, waarvan ongeveer 11 miljoen vrouwen. "Gezien het feit dat meer dan 7 miljoen mensen, 16% van de bevolking lijdt aan een vorm van neurologische ziekte en vrijwel alle neurologische aandoeningen zijn chronische, is het duidelijk dat neurologische aandoeningen zijn een uitdaging voor de chroniciteit in Spanje te pakken", zegt de Dr. Carlos Tejero.Cantabria, Aragon, Asturias Baskenland en de autonome regio's met het hoogste percentage van de mensen die last hebben van ten minste een chronische ziekte. En dan is de minimale Ceuta en Melilla Galicië, Castilla-La Mancha, de Canarische Eilanden en La Rioja. Bovendien is de prevalentie van deze ziekten vooral geconcentreerd in de bevolking van 55 jaar geleidelijk toeneemt met de leeftijd: 55, meer dan 50% van de bevolking lijdt aan een chronische aandoening. Race en hoofdpijn zijn de prevalentie, de belangrijkste chronische neurologische aandoeningen. "Echter, je moet ook rekening houden met andere grote maatschappelijke impact en ook met een hoge prevalentie: als dementie (ziekte van Alzheimer in het bijzonder), multiple sclerose, bewegingsstoornissen (Parkinson, enz.), Epilepsie, neuromusculaire ziekten (Duchenne, ALS, myasthenia) of chronische pijn, "zegt Dr Carlos Tejero.Handicap chronische ziekten


"Hoewel er een aantal chronische ziekten met neurologische hoogste prevalentie, de impact is niet allemaal hetzelfde: neurologische aandoeningen zijn de belangrijkste oorzaken van sterfte en invaliditeit," zegt Dr Carlos Tejero. Beroerte is de tweede belangrijkste doodsoorzaak, de eerste onder vrouwen en neurodegeneratieve ziekten, vooral de ziekte van Alzheimer en de vierde belangrijkste doodsoorzaak. Bovendien, neurologische ziekten omvatten 12 van de 30 chronische ziekten die ernstige invaliditeit leiden. Het rapport merkt op dat er meer dan 3,7 miljoen gehandicapte chronische ziekte, waarvan meer dan 1,6 miljoen patiënten neurologische aandoeningen. Zo, neurologische aandoeningen zijn verantwoordelijk voor 43,8% van de handicap van een chronische ziekte. En, met toenemende leeftijd van de patiënten, een grotere betrokkenheid van de neurologische handicap: 80 jaar neurologische aandoeningen zijn goed voor meer dan 50% van de gevallen van een beroerte discapacidad.El weer chronische neurologische aandoening veroorzaakt meer gevallen van arbeidsongeschiktheid. Alleen dat deze ziekte bijna 9% van de gevallen.


De kosten voor de gezondheid van chronische neurologische aandoeningen


"De neurologische aandoeningen zijn verantwoordelijk voor 23% van de jaren verloren door vroegtijdige dood, 50% van de verloren levensjaren tot arbeidsongeschiktheid en 35% van de wereldwijde ziektelast in het leven van Europa," zegt Dr Carlos Tejero . Maar ook neurologische ziekten, als geheel, een van de groepen duurste ziekten. Recente studies hebben schatte de kosten voor de gezondheidszorg van neurologische aandoeningen in Spanje bedraagt ​​meer dan 10.865.000 euro; Wat moeten we nog meerdere kosten niet gezondheid worden geschat 8 keer hoger dan die van de gezondheid. Toename levensverwachting in Spanje maakt het zeer waarschijnlijk verhoogde frequentie van deze ziekten, met name van neurodegeneratieve ziekten en beroerte. Daarom recente studies suggereren dat extra 28000000000-50000000000 euro zijn in 2011 toegewezen voor het beheer van chronische ziekten, te maken hebben met de openbare gezondheidszorg nodig zou nodig zijn in 2020 in Spanje. "En dat is nog maar binnen zes jaar. In 2050, toen, volgens de prognoses, meer dan 38% van de Spaanse bevolking heeft meer dan 60 jaar, bijna 50% meer dan nu, het cijfer zal nog hoger dan. En ' noodzakelijk om de werklast in verband met chroniciteit om de houdbaarheid van het stelsel van gezondheidszorg in de toekomst te verzekeren verminderen, "zegt Dr Carlos Tejero.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha