De complete workout: Surya Namaskaras

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Mei 9, 2015 Admin Schoonheid 0 5


India staat bekend om zijn eenheid en verscheidenheid van cultuur, taal, tradities en alles anders. Maar een ding dat constant is gebleven door de eeuwen heen is yoga. De eeuwenoude praktijk van yoga is doorgegeven van generatie op generatie en is nog steeds sterk als het was duizend jaar geleden.

Yoga staat bekend om zijn helende holistische. Of het nu de lichamelijke conditie en geestelijke welzijn, yoga geneest jullie allemaal.


Een van de meest iconische serie yoga oefening is de set van oefeningen Zonnegroet. Deze bijzondere reeks van twaalf jaar wordt gezegd dat de enige opleiding die nodig is om fit en gezond te houden.

Er zijn twee manieren waarop een set van Surya Namaskaras kan worden uitgevoerd. Men richt zich op de ademhaling en het doen van de set langzaam en sierlijk, en de ander loopt de snelle set, een ademhalingsoefening. De langzamere versie ledematen ontspant en kalmeert de geest naar beneden. De trekken langzamer toon spieren waardoor de trimmer lichaam. De snellere versie is een geweldige manier om af te branden alle calorieën. De snellere versie werkt net zo goed als een cardio workout en helpt je verliest dat flab.

Het aanbevolen aantal herhalingen voor Surya Namaskaras's Twelve. Dit betekent dat u een reeks van twaalf oefeningen moeten maken tot twaalf keer, zodat om zijn volledige potentieel te tonen.

In dit artikel zullen we u door een reeks van twaalf oefeningen samen bekend als de Surya Namaskaras.

De Pranamasana:

Foto: Shutterstock

De Surya Namaskaras beginnen met een klein gebed naar de zon om onze energie te zijn. Elke set van herhalingen heeft zijn eigen kleine mantra.

 1. Om Namah Mitraya.
 2. Om Namah Ravaye.
 3. Om Namah Suryaya.
 4. Om Namah Bhanave.
 5. Om Namah Khagaya.
 6. Om Namah Poosne.
 7. Om Namah Hiranyagarbhaya.
 8. Om Namah Marichaya.
 9. Om Namah Adityaya.
 10. Om Namah Savitre.
 11. Om Namah Arkaya.
 12. Om Namah Bhaskaraya.

Het zingen van de kleine mantra voor iedere set geeft energie ons lichaam voor de twaalf jaar dat we gaan doen.

Hasta Uttasana:

Zoals de naam al aangeeft, is dit een asana asanas halve maan vorm. We buigen achteruit met uitgestrekte handen op zijn hoofd. Adem langzaam tijdje om deze positie te bereiken. Niet te oefenen jezelf. Buig alleen zo veel dat u vertrouwd bent met.

Foto: Shutterstock

De ademhaling is heel belangrijk. Neem een ​​langzame diep adem in voor deze asana.

De Pada Hasthasana:

Paada betekent voet. Hastha betekent de hand. In deze asana, we buigen naar voren en raakt onze voeten met onze eigen handen. Adem uit terwijl buigen naar voren. Ook in dit geval, niet meer dan je bukken. Als u uw voeten niet kunt aanraken in het begin, maak je geen zorgen. Langzaam, met regelmatige beoefening, zal je beginnen bukken.

Foto: Shutterstock

Exhale is hier erg belangrijk. Laat de adem als ze leunt naar voren.

De ashwa Sanchalanasana:

Foto: Shutterstock

ashwa betekent paard. In deze positie, het neemt de vorm van een paard overhand. Deze positie vraagt ​​van ons om te ademen. Sinds asanas Paada Hastha, beweeg je rechterbeen terug, het bijhouden van het linkerbeen zoals het is. Haal je handen aan weerszijden van het linkerbeen en probeer de ademhaling.

Adem in terwijl het doen van deze positie is belangrijk.

De Parvatasana:

Parvata betekent berg. In deze asana, nemen we de houding van een berg. Sinds asanas ashwa Sanchalana. Breng de linker been terug naar het rechterbeen te sluiten en til het centrale deel van het lichaam om een ​​berg te komen poseren. Adem uit voor deze positie.

Foto: Shutterstock

Zorg ervoor dat beide voeten stevig op de grond. De hielen van de voet niet verhogen. Als u vindt dat uw hielen tillen, beweeg je handen in de buurt van je voeten. Met regelmatige beoefening, zal je merken dat je hielen niet meer verhogen. Adem uit tijdens deze positie.

De Sashtanga Namaskara:

Ashta betekent acht. Anga betekent ledematen. In deze positie zijn wij vol eerbied voor de zonnegod met acht ledematen.

Sinds asanas Parvata, ga naar beneden op de grond, zodat de voeten, knieën, buik, borst, de handpalmen, kin, neus en voorhoofd de grond raken. Dit zijn de acht ledematen die de zonnegod met groeten. Zorg ervoor dat uw bodem de grond niet raken. Houd uw mid-section verhoogd.

Foto: Shutterstock

Adem in als u deze plaats in te voeren.

Bhujangasana:

Bhujanga in het Sanskriet betekent slang. Deze positie komt overeen met de slang wanneer het klaar te slaan.

Door Ashta Anga Namaskara, ontspan je benen op de grond, hoe lager het centrale deel en het bovenlichaam van de grond te trekken met zijn handen op de grond.

Foto: Shutterstock

ademen tijdens het invoeren van de cobra stelt.

De Parvatasana:

Nogmaals, terug naar de asana asanas Parvata Bhujanga. Heft uw midden gedeelte terwijl de voeten en handpalmen waar ze zijn en uitademen om de asana Parvata voeren.

Foto: Shutterstock

De ashwa Sanchalanasana:

Laten we teruggaan naar het paard houding asana Parvata gaan. Deze keer brengen de rechtervoet naar voren, waardoor de linkervoet achter. In de eerste asana ashwa Sanchalana, hadden we de linkervoet naar voren. Nu doen we de asana ashwa Sanchalana met de andere voet.

Foto: Shutterstock

ademen terwijl deze positie invoeren.

De Pada Hasthasana:

Breng je linker voet naar de rechter voet naar voren treden. Laat je handen waar ze zijn te stellen en naar de asana Paada Hastha voeren

Foto: Shutterstock

Zorg ervoor dat je uitademt voor deze asana.

1 De Hasta Uttasana:

Foto: Shutterstock

Hef je handen omhoog en buig terug te krijgen in Ardha chakra asana. Ademen terwijl deze positie invoeren.

1 De Pranamasana:

Laat de adem, ontspan je adem en terug te keren naar Namaskara mudra.

Foto: Shutterstock

Deze herhaling van Surya Namaskaras voltooit. Je moet twaalf herhalingen van de serie oefeningen voor maximaal voordeel boven voeren.

Er wordt gezegd dat we niet elke andere vorm van lichaamsbeweging nodig als we doen het Surya Namaskaras elke dag. Beroemdheden zweren bij deze prachtige oefening om fit en gezond te blijven. Er wordt gezegd dat Kareena Kapoor herhaalt de Surya Namaskaras 120 keer per dag. Geen wonder dat het zo fit.

We kunnen versnellen van de oefening volgens onze manier van ademhalen. Gebaseerd op persoonlijke ervaringen, stel ik voor u doen zes cycli met een langzame adem in adem-out techniek en de rest zes cycli doen van een asana voor elke ademhaling.

De Surya Namaskaras hebben een uitgebreide ronde van oefeningen houden ons gezond rijk en wijs.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha