De bovenste verdieping Low Fat Diet - Wat te eten?Vet is een dichte macronutriënten die meer calorieën dan eiwitten en koolhydraten bevat. Daarom verlagen van het vet wordt beschouwd als een effectieve mogelijkheid om het gewicht te verminderen beoogt het aanzienlijke hoeveelheid calorieën verminderen. Overtollig vet, vooral verzadigde en trans-vetten kan leiden tot hoge cholesterol, diarree, vette lever en voedzame malabsorptie.

CC licentie (BY SA) flickr foto gedeeld door Shaun Dunphy


Niet alle vet slecht voor de gezondheid. Sommige vet die door het lichaam van hormonale regulatie en vitamine absorptie en helpt ook het uiterlijk van huid en haar gezond. Met andere woorden, alle soorten vet negatieve effecten hebben op de gezondheid en voor het begrijpen van vetarm dieet, moet u de twee soorten vet te leren kennen.

Verzadigd vet:

Deze zijn in principe de moeilijkste vet in vlees, reuzel en zuivelproducten zoals boter, volle melk, enz. Afgezien van deze, zijn er transvetten (gehydrogeneerde plantaardige oliën) die afkomstig zijn van groenten.
Deze vetten zijn te vinden in bewerkte voedingsmiddelen en commercieel gemaakte taarten, koekjes en taarten. We moeten ons beperken inname van verzadigde vetten en transvetten als ze verhogen het gewicht en de verhoging van het niveau van cholesterol.

Verzadigd vet:

Onverzadigde vetten zijn voornamelijk te vinden in fruit, groenten en noten. Deze vetten bevatten enkelvoudig onverzadigde (EOV) gevonden in olijfolie en canola olie, meervoudig onverzadigde (PUFA) vetten in zonnebloemolie en maïsolie en omega-3 vetzuren in vette vis zoals zalm, sardines, tonijn, makreel, etc.

Deze worden beschouwd als goed vet als het niet noodzakelijkerwijs verhoging van het niveau van cholesterol. De omega-3 vetzuren zijn goed voor het hart beschouwd en hebben een aantal voordelen voor de gezondheid.

Vetarm dieet:

Een dieet met weinig vet, zoals de naam al impliceert, is een voedingspatroon dat vetinname beperkt tot ongeveer 1/3 van de totale dagelijkse calorieën verbruikt. Het bestaat uit weinig vet, vooral verzadigd vet en cholesterol die leiden tot verhoogde niveaus van cholesterol in het bloed en een hartaanval. Dit type van dieet richt zich op voedsel dat volle granen, groenten en fruit bevatten. Zij beoogt gewichtsverlies en behandeling van bepaalde ziekten, met 20 tot 30 procent van de totale dagelijkse calorieën uit vet.

Veel groenten en eiwit in een dieet met weinig vet typisch energievoorziening aan het lichaam, maar zeer weinig vet. Echter, vet moet niet volledig uitgeschakeld, dankzij een kleine "vet nodig de voeding voor een goede gezondheid, die energie en vet oplosbare vitaminen zoals A, D, E en K. De studies toonden dat de juiste soort vetten daadwerkelijk kan helpen gewicht te verliezen. Daarom is de belangrijkste doelstelling van een vetarm dieet is de consumptie van vetten en juiste hoeveelheid ongezonde vetten beperken.

CC licentie (BY) flickr foto gedeeld door ariztravel

Wat een vetarm dieet eet?

Om effectief gewicht te verliezen, moet je minder calorieën verbruikt in een dag dan heb je consumeren is in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging. Het wordt algemeen aangenomen dat meer calorieën in voedingsmiddelen die veel vet zijn. Er zijn echter andere voedingsmiddelen, alsmede snoep en suiker niet vet maar veel calorieën bevat. Dus, terwijl er aan de hand van een vetarm dieet, moet je in de gaten zoet en suikerhoudende houden, in aanvulling op vet voedsel.

Vet verlies diëten algemeen benadrukken de consumptie van voedingsmiddelen met weinig vet, zoals granen, groenten en fruit. Het vetgehalte van de voeding kan ook worden geregeld door de manier van koken. Voedsel moet worden gekookt, gestoomd, gegrild of geroosterd, zonder het gebruik van boter of olie.

 • Onbeperkt fruit, groenten:

CC licentie (BY) flickr foto gedeeld door zeevveez

Een veel fruit en groenten zoals bonen en linzen moet worden gegeten op een vetvrij dieet als ze zijn van nature vetarm. Afgezien van een paar calorieën, zijn een rijke bron van vezels, waardoor verzadiging en volheid.

 • Verbruik voorzichtig met granen, vlees, eieren en zuivelproducten:

Volle granen moet worden geconsumeerd met wijsheid om maaltijden met groenten, fruit en peulvruchten te balanceren. Afromen en zuivelproducten weinig vet moet worden vervangen voor de volvette zuivelproducten. Eiwitten worden gekozen in plaats van hele eieren en mager vlees zoals kip, kalkoen en vis is beter dan rundvlees, varkensvlees en worst. Alle zichtbare vet en huid moet tijdens de bereiding van vlees worden verwijderd. Het wordt aanbevolen om vlees te koken of te bakken in plaats van frituren.

 • Voedingsmiddelen te vermijden:

Voedingsmiddelen zoals noten, oliën, zaden, avocado, boter, volvette zuivelproducten, mayonaise, margarine, worst en vlees snijdt, zoals rok biefstuk, Porterhouse, rib en borst zijn hoog in vet en daarom moet worden vermeden. Echter, visolie en olijfolie worden gebruikt met mate. Visolie bevat omega-3 vetzuren en olijfolie heeft een hoog gehalte aan enkelvoudig onverzadigde vetten.

Voorbeeld van een dieet blad:

Wedstrijd Voedingsmiddelen die regelmatig (weinig of geen vet en/of foods "gezond") kan worden geconsumeerd Voedingsmiddelen te eten met mate Voedingsmiddelen te vermijden eten of zelden (veel vet en/of voedsel 'gezonde') Voedselkorrel volkorenmeel en brood
Havermout
Vezelrijke ontbijtgranen
Bruine rijst en meel en brood pastaWhite
Vezelarm ontbijtgranen
Witte rijst en pasta
Biscuits Plain
SconesCroissants Plain of fruit
Gebakken brood
De meeste cakes en koekjes
Pastry Shop
Niervetpudding Fruit, groenten en noten Alle groenten en fruit
Bonen en linzen
Gepofte aardappels
Gedroogd fruit
Chip WalnutsOven
Avocado
Olijven
Amandelen
Pecannoot
HazelnutsChips
Frietjes of geroosterde
Gebakken, room, boter of plantaardige cheesed
Chips en snacks
Kokosnoot
Brazilië
Geroosterde pinda's Vis verse zalm, haring, makreel, tonijn, sardientjes enz, fishShellfishFish witte herten
Kaviaar Vlees Mager vlees, zonder vel, zoals kip en andere poultryLean ham, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en
Trita lean
Lever en vet vlees kidneyVisible
Krakende
Worst
Paté
Eend, gans
Vlees taarten/pasteitjes Eieren, zuivelproducten magere of halfvolle melk
Cottage of wrongel
Magere yoghurt
Ei whitesEdam
Camembert
Parmezaan
Tot 3 eidooiers melk weekWhole
Crème
Roomijs
De meeste harde kazen
Chocolade
Roomkaas Vetten en spreads NoneLow vetsmeersels
Margarine hoog in meervoudig onverzadigde vetzuren
Maïsolie, zonnebloemolie en olijfolie oilButter
Druipend en reuzel
Margarine is rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren Dranken en soepen thee en koffie
Mineraalwater
Fruit soepen juicesPacket
Soepen alcoholische drinksCream
Melkachtige dranken
Suikerhoudende dranken

Gezondheid deskundigen hebben de volledige afschaffing van de trans-vetten aanbevolen bij een vetarm dieet typisch. Het wordt gevormd tijdens een proces genaamd hydrogenering en zet relatief gezonde onverzadigde vloeibaar vet zoals maïsolie in een vaste stof. Algemeen wordt in verwerkte voedingsmiddelen een langere houdbaarheid te geven. Maakt vetten handelen zoals verzadigde vetten en kan hart-en vaatziekten veroorzaken.

Een manier om een ​​dieet met weinig vet betast kan worden via de voeding GM. of u kunt het onderstaande voorbeeld te proberen.

Vetarm dieet MONSTER MENU VOOR EEN DAG:

Ontbijt Een gekookt ei gekookt op de grill, groene bladgroenten, magere yoghurt, magere melk. Lunch kipfilet en kalkoenfilet, gestoomde garnalen, bonen en tofu salade, groene groenten met een theelepel olijfolie. Diner mager rundergehakt, gestoomde vis, rijst, gebakken zoete aardappelen en een plakje avocado als garnering. Dessert vetvrije Griekse yoghurt met honing en bananen, vers fruit of gelei. Snack Air popcorn, gesneden groenten met hummus, saltine of toast met jam.

CC licentie (BY) flickr foto gedeeld door Dollen

Regels van vetarm dieet:

Realistische doelstellingen moeten worden vastgesteld na een dieet met weinig vet, zodat het een positieve ervaring. Je moet streven naar een duurzaam gewichtsverlies, die meer dan een of twee pond per week niet zou betekenen verliezen te behouden. Door het volgen van de regels gegeven, kunt u positieve resultaten van dit dieet te verzamelen.

 • Vermijd overgebleven voedsel:

Leftovers, moet vooral seizoensgebonden snoep worden vermeden. Alleen voedsel moet worden gegeten of bereid in je hand.

 • Gezond eten en gezonde ingrediënten:

Vetarme of vetvrije producten te vervangen door volvette producten. Onder meer pasta, brood en granen en veel verse groenten en fruit. Tenminste 9 van deze delen moet worden geconsumeerd in een dag.

 • Monitor gedeelten of gedeelten:

Afgezien van het soort voedsel te eten, de porties moeten altijd worden opgevangen. Etiketten voedsel moet goed worden onderzocht om te begrijpen wat er precies een deel vormt. U dient zich ervan bewust dat een voedselpakket bevat meestal meer dan één portie.

 • Niet overslaan ontbijt:

Een goed ontbijt bestaat uit volkoren ontbijtgranen met vet of magere melk en yoghurt is een gezonde keuze om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden en te ondersteunen u tot de lunch.

 • Drink veel water:

Het water vergemakkelijkt een goede spijsvertering en onderhoudt ook langer vol. Daarom is het raadzaam om een ​​fles water naast je te houden en genieten vaak.

 • Hebben ten minste een vegetarische maaltijd elke week:

Groenten zijn laag in calorieën en zijn een essentieel onderdeel van een dieet met weinig vet. Daarom moet ten minste een maaltijd te vervangen door een vegetarisch gerecht elke week zoals pasta met geroosterde groenten of drie bonen chili.

 • Eet vis minstens een keer of twee keer per week:

Vis moet ook een deel van het dieet van vis zijn van nature vetarm en vis, zoals zalm bevatten omega-3 vetzuren voor een gezond hart.

 • Het hebben van regelmatige lichaamsbeweging:

De effectiviteit van het dieet kan sterk worden verbeterd door de toevoeging van regelmatige oefening als het u toestaat om meer calorieën te verbranden. Oefening hoeft niet per se te werken in een sportschool. Zelfs een stevige wandeling van 30 minuten kan als voldoende worden beschouwd.

 • Het eten van gezonde snacks:

Voedzame snacks zoals fruit, magere yoghurt, lucht geknald popcorn, volkoren crackers of rauwe groenten moet worden gegeten in plaats van calorierijke zoetigheden of suikerhoudende voedingsmiddelen.

CC licentie (BY) flickr foto gedeeld door het Amerikaanse ministerie van Landbouw

Effectiviteit van vetarm dieet:

Houd een horloge op de hoeveelheid vet geconsumeerd is zo belangrijk als een vetrijke voeding kan leiden tot gewichtstoename. Er is echter een vetarm dieet niet alleen beperken uw inname van vetten. Zij dient hoofdzakelijk de grootste uitsnijding calorieën die zijn opgenomen in vette levensmiddelen of magere of trans vetvrij en worden opgeslagen in het lichaam als vet. Dit gebeurt vooral in het geval van verpakte voedingsmiddelen waarbij fabrikanten vet te verwijderen, maar koolhydraten toevoegen in de vorm van suiker te compenseren voor het gebrek aan smaak en textuur. Dus veel vetvrije producten bevatten aanzienlijk calorieën in de vorm van geraffineerde koolhydraten, waardoor gewichtstoename, dan verliezen. Een vetarm dieet moet daarom stimuleren van een gezonde levensstijl, het toezicht op calorie-inname, evenals de integratie van regelmatige lichaamsbeweging.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha