De bessen zijn lager in suiker?Het dieet volgen meestal in het Westen is vol met suikers, zowel uit verwerkte voedingsmiddelen of vruchten hoog in suiker. Er is geen twijfel dat onze voeding is heel anders dan onze voorouders, maar de voedingsstoffen in onze groenten en fruit hebben ze veranderd? Veel mensen beweren dat het suikergehalte van ons voedsel wordt verbouwd toegenomen in de tijd.

De vruchten en groenten eten we vandaag zijn drastisch veranderd in de afgelopen tweeduizend jaar, en in veel gevallen nauwelijks lijken op soorten waarmee ze zijn geboren. In de moderne tijd, heeft de genetische modificatie een twijfelachtige manier om het voedsel te veranderen geweest. Hoewel de realiteit is dat de boeren hebben gebruikt natuurlijke mutaties sinds de oudheid, zoals ze altijd hebben geprobeerd om groter en beter presterende rassen te produceren.


Dus wat is het resultaat van dit alles in onze eetgewoonten? Zijn vruchten en groenten die we eten zijn minder voedzaam dan degenen die onze voorouders aten? Hier zijn een aantal bevindingen.

De vruchten gecultiveerd niet de neiging om een ​​hoog suikergehalte hebben

Je zou denken dat de boeren en agrarische wetenschappers zijn het kiezen van de zoetste fruit en groenten voor variatie in groei was echter niet altijd zo. Bovendien hebben de natuurlijke mutaties gekozen variëteiten meer resistent tegen ziekten.

Dit betekent in de praktijk dat het vandaag geteelde groenten zijn niet meer zoete wilde vruchten in de natuur gevonden?. Vaak meestal. Bijvoorbeeld, wilde aardbeien neiging veel kleiner en zoeter dan de aardbeien die we kopen zijn. Hoewel cultivars een vergelijkbare hoeveelheid suiker kan bevatten, maar is ook veel groter en heeft meer water inhoud, dus het heeft een minder zoete smaak.

Zowel wilde en gekweekte fruit neiging om een ​​soortgelijke koolhydraatgehalte hebben - ongeveer 90%.

Hoe zit het met groenten?

Het geval van groenten en granen is anders, suikermaïs is een geweldig voorbeeld. Afdalen van een plant genaamd teosinte Latijn, die werd ongeveer 8000 jaar geleden gedomesticeerd. Door de eeuwen heen hebben de keuze van de variëteit voor zijn grootte en smaak geweest.

De plant teosinte originele heeft minder dan een dozijn zaden per peul, terwijl de moderne afstammeling heeft meer dan 500 korrels met een smaak veel zoeter. Nieuwere variëteiten bevatten meer suiker en eiwit werd verminderd met 30%.

We kunnen soortgelijke verhalen met andere groenten en granen verbouwd vinden.

Wat dit betekent voor de voeding?

Vandaag werd bereikt groeien voedzamer variëteiten van veel groenten. Bijvoorbeeld, de artisjokken een heerlijk voedzaam voedsel, de plant waaruit daadwerkelijk bevat zes keer meer fytonutriënten (natuurlijke chemische stoffen die de ziekte).

Er zijn vele andere voorbeelden. Een paarse aardappel gevonden in Peru bevat een duizelingwekkende hoeveelheid anthocyanen aan kanker, bijna 30 keer meer dan aardappelen meestal gekocht voorkomen.

Degenen die na een anti-candida dieet, moet je weten dat het eten van fruit of groenten wilde is niet altijd het juiste ding. Hoewel meestal veel grotere hoeveelheden van nuttige voedingsstoffen bevatten, kan het suikergehalte hoog (of zelfs meer) van die vruchten geteeld zijn.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha