De A tot Z van angst - symptomen, remedies en behandelingenAngst is een algemene term voor een aandoening die nervositeit, angst, vrees en bezorgdheid veroorzaakt. Het is een normale menselijke emotie die iedereen ervaart op keer. Angst is het lichaam de natuurlijke reactie op gevaar, een automatisch alarm dat elke keer dat u zich bedreigd voelen, of onder druk gaat uit.

De meesten van ons voelen angstig in het gezicht van de problemen op het werk, voordat een moeilijk examen of voor een sollicitatiegesprek. Het is angsten mythen die informeren en het vertrouwen om de vele uitdagingen van het leven onder ogen te geven. Milde angst is vaag en verwarrend, maar ernstige angst kan een ernstige impact op je leven hebben.


Angst wordt angststoornis wanneer het interfereert met de mogelijkheid om een ​​normaal leven te leiden. Het is een ernstige ziekte veroorzaakt angst en overweldigende angsten en zorgen. Angststoornis duurt bijna zes maanden en kan erger worden als niet tijdig wordt behandeld. Zodra u de angststoornis te begrijpen, zijn er bepaalde stappen die u kunt nemen om de symptomen te verminderen en weer controle over je leven.

Symptomen van angst:

De symptomen van angst variëren afhankelijk van het type angststoornis, maar de algemene symptomen zijn:

  • Voortdurend gespannen of bezorgd.
  • Moeite met concentreren.
  • Oncontroleerbare gedachten en vreemd.
  • Gevoel van pijn, angst en bezorgdheid.
  • Flashbacks van hun traumatische ervaring.
  • Slaapproblemen, zoals moeilijkheden met dalende slaap verschrikkingen, nacht en onrustig tijdens het slapen.
  • Prikkelbaarheid, rusteloosheid, gevoel gespannen en altijd anticiperen op het ergste.
  • De fysieke symptomen van angst aanvallen kan worden kan heel eng zijn. Het is hart bonzen, opvliegers of koude rillingen, ademhalingsproblemen, zweten, tremoren en spasmen, hoofdpijn, pijn op de borst, hartkloppingen en duizeligheid.

Soorten angststoornis:

Er zijn zes belangrijke soorten angststoornissen, elk met zijn eigen specifieke symptoomprofiel. Deze omvatten:

Gegeneraliseerde angststoornis:

Mensen met een gegeneraliseerde angststoornis (GAD) last van constante zorgen en angsten die hen afleiden van hun dagelijkse activiteiten. Ze voorspellen ramp en denken dat er iets ergs gaat gebeuren zonder het te weten de reden achter het. Mensen met GAD zijn moeilijk om zich te ontdoen van hun zorgen, zelfs na het realiseren dat hun angst is intenser dan de situatie zelf. Deze stoornis manifesteert zich in symptomen zoals maagproblemen, rusteloosheid en slapeloosheid en houdt individuen om zich te concentreren op de dagelijkse activiteiten. Deze aandoening ontwikkelt zich geleidelijk en kan beginnen op elk moment van het leven, maar meestal optreedt tussen de kindertijd en de middelbare leeftijd.

Paniekstoornis:

Paniekstoornis wordt gekenmerkt door plotselinge, intense, onverwachte gevoelens van angst en terreur. Paniekstoornis produceert meestal een angst voor de naderende dood, een gevoel van onwerkelijkheid en angst de controle te verliezen. Het gaat vergezeld van agorafobie, de angst om in plaatsen waar escape of hulp moeilijk zijn. Mensen die lijden aan een paniekstoornis vaak beperken hun activiteiten en vermijd gaan openbare plaatsen zoals winkelcentra, lift en vliegtuigen.

Obsessief-compulsieve stoornis:

Mensen met een obsessief -compulsive (OCD) worden geplaagd door gevoelens en gedachten die hen dwingen om bepaalde routines en rituelen uit te voeren, om zich te ontdoen van deze constante gedachten te krijgen. Voorbeelden van deze aandoening zijn: was je handen over en weer, het tellen en dingen aanraken van elke minuut, het schoonmaken van het huis ook en controle werk meerdere malen voor fouten.

Fobie:

Een fobie is een overdreven angst voor een specifiek object, activiteit, situatie, die eigenlijk vormt weinig of geen werkelijke dreiging. Voorkomende fobieën behoren hoogtevrees, angst voor dieren en de angst voor het vliegen in een vliegtuig. Fobieën verschijnen meestal in de kindertijd of adolescentie en de neiging om te blijven bestaan ​​in de volwassenheid. Fobie reageert goed op psychotherapie gerichte aandacht.

Sociale angststoornis:

Sociale angststoornis wordt gediagnosticeerd als mensen zich al bewust en angstig in hun sociale leven van alledag. Sociale fobie is een sterke angst om negatief gezien door anderen, in de gaten gehouden en beoordeeld door iedereen en vernederd in het openbaar. Angst wordt zo intens dat het interfereert met hun werk, school en de dagelijkse activiteiten. De symptomen die een sociale fobie te begeleiden omvatten overvloedig zweten, nervositeit, beven, moeite met praten en misselijkheid.

Post-traumatische stressstoornis:

Posttraumatische stress-stoornis (PTSS) is een angststoornis die voorkomt in extreme gevolg van een traumatische gebeurtenis of overlijden. Mensen die lijden aan PTSS herbeleven herhaaldelijk het trauma in hun gedachten tijdens de dag en in nachtmerries als ze slapen. Flashbacks kan bestaan ​​uit beelden, geluiden en gevoelens en kan ook worden geactiveerd door gebeurtenissen vaker voor. Typische symptomen van PTSS zijn onder flashbacks of nachtmerries over het evenement verleden, hyper-waakzaamheid, slapeloosheid, racen hartslag en terugtrekking van anderen. Mensen die lijden aan PTSS ervaren ook acute uitbarsting van angst en agressie, onthechting van andere mensen, en moeite met slapen.

Als je ervaart een veel fysieke symptomen van angst, overweeg dan om een ​​medische check-up. Een ervaren arts zal controleren of de angst je ervaart wordt veroorzaakt door een medische aandoening of niet. Medische aandoeningen zijn verantwoordelijk voor angst; schildklier, hypoglykemie of astma. Sommige medicijnen en medicijnen kunnen ook leiden angststoornis.

Voordat u verder gaat met de behandeling, uw arts moet een grondige diagnostische evaluatie uitvoeren om te bepalen of de symptomen van een persoon worden veroorzaakt door een angststoornis of een lichamelijk probleem. De patiënt moet zich comfortabel voelen praten met de geestelijke gezondheidszorg of counselor. Zowel de arts en de patiënt moet werken als een team en maak een plan om angst bestelling samen te behandelen. Behandeling moet worden aangepast aan de behoeften van de patiënt en het type stoornis die lijdt. Patiënten reageren verschillend op de behandeling, dus moet het programma aan te passen.

Behandelingen voor angst:

Angststoornissen goed reageren op behandeling en kan uitgehard worden in een relatief korte tijd. De behandeling van angst is volledig afhankelijk van het soort angststoornis en de ernst ervan. Het bestaat uit een combinatie van gedrags- therapieën, medicijnen en goede begeleiding.

Zelf-behandeling:

In sommige gevallen, kan angst thuis worden behandeld, zonder toezicht van een arts. Zelf-behandeling is geschikt voor mensen die last hebben van angstaanvallen kort en kennen de oorzaak achter.

Leren om stress te beheren in het leven:

Oefen diepe buikademhaling als dit geeft verlichting van acute stress. Adem diep en langzaam en voorzichtig door de mond. Haal diep adem te lang kan leiden tot duizeligheid, om niet te doen voor een langere tijd.

Noteer uw zorgen:

Wanneer je angst ervaart, analyseert nauwkeurig en noteer, aan de telefoon, notebook of computer.

Oefen ontspanningstechnieken:

Ontspanning technieken zoals meditatie, yoga en diepe ademhaling, indien regelmatig geoefend kan de symptomen van angst te verminderen en verhoogde emotionele welzijn. Meditatie kunt u de ware essentie van elk moment te beleven als het zich voordoet.

Adopteer gezonde eetgewoonten:

Begin de dag met een gezond ontbijt, gevolgd door frequente kleine maaltijden gedurende de dag. Gaan te lang zonder eten kan de bloedsuikerspiegel, waardoor je je nog meer angstig te verlagen. Verminder alcohol en nicotine als ze kunnen verergeren de symptomen van angststoornis.

Oefening:

Een belangrijke oorzaak van de angst is zorgen te maken over ziekte en gezondheid. De oefening is een natuurlijke stress buster, is goed voor de hersenen en is een krachtig tegengif tegen depressie en angst. Regelmatig te oefenen zal je zelfvertrouwen te vergroten en zal je fit en gezond te houden. Minimaal 30 minuten beweging wordt elke dag vereist om stress en angst te verlichten.

Sleep:

Gebrek aan slaap kan verergeren angstige gedachten en gevoelens, waardoor je meer depressief. Zo zal een diepe en rustige slaap negen uur een grote hulp, om de spanning en angst te verlichten.

Therapieën voor de behandeling van angst:

Een standaard werkwijze voor behandeling van angst met geschikte begeleiding. Dit geldt ook voor psychotherapie, cognitieve gedragstherapie en een combinatie van verschillende therapieën.

De cognitieve gedragstherapie:

De cognitieve gedragstherapie (CGT) is bedoeld om te herkennen en te veranderen uw denken patroon dat wordt geassocieerd met angst en spanning. Het is een van de meest effectieve behandelingen voor GAD. Gebruik technieken te verminderen of te stoppen met het ongewenste gedragspatronen in verband met angststoornis.

Richt zich op gedachten en kennis, in plaats van de onderliggende psychische conflicten of problemen uit het verleden. Deze behandeling bestaat uit twee grote delen, een cognitieve deel ontworpen om de verwrongen denken en gedragsmatige deel ontworpen om de manier waarop je reageert op objecten en situaties die angst veroorzaken veranderen beperken. Het duurt 5-20 sessies om volledig te herstellen.

Door middel van cognitieve therapie, leer je om te begrijpen hoe je gedachten bij te dragen aan de symptomen van een angststoornis en hoe je het model om de kans op herhaling ervan te verminderen veranderen.

Psychotherapie:

Psychotherapie sessies betrekken praten gekwalificeerde geestelijke gezondheidszorg, psychiaters, psychologen en counselors. Sessies worden gebruikt om de oorzaken van angststoornis en de middelen voor de behandeling van de symptomen verkennen.

Exposure therapie:

Deze behandeling stimuleert je om je angsten in een veilige en gecontroleerde omgeving worden geconfronteerd. Door middel van herhaalde blootstelling aan gevreesde situaties en objecten, ofwel in je verbeelding of in werkelijkheid, je een groter gevoel van controle te krijgen. Dit geleidelijk aan afnemen uw angst.

Applied ontspanning:

Toegepaste ontspanning gericht op ontspannen van de spieren in de behandeling van angststoornis. Je moet twaalf tot vijftien uur lange sessies om te leren hoe om te ontspannen juist toegepast gebruiken. Het is effectief als CBT en duurt minder dan een jaar om volledig te genezen angststoornissen.

Medicijnen voor angst:

Medicatie is nuttig bij het verlichten van de symptomen van angst stoornis en wordt vaak voorgeschreven in combinatie met andere therapieën. De medische behandeling van angst omvat het gebruik van verschillende geneesmiddelen om angst te verminderen. Als de oorzaak van angst is een fysieke aandoening, wordt de behandeling ontworpen om ruis te verwijderen. De belangrijkste geneesmiddelen voor angststoornissen antidepressiva, anxiolytica, tricyclische antidepressiva, bètablokkers en benzodiazepinen sommige van de fysieke symptomen van angst regelen.

Antidepressiva worden veel gebruikt voor de behandeling en voorkoming verschillende angststoornissen. Het duurt meestal ongeveer vier tot zes weken voordat de symptomen beginnen te vervagen. Antidepressiva zoals SSRI's, Prozac, Zoloft, Lexapro en Effexor kan helpen met milde gevallen van angst.

De benzodiazepines zijn bruikbaar voor de behandeling van acute angst problemen. Benzodiazepinen zijn voorgeschreven voor een korte periode van tijd, en zijn het meest geschikt voor mensen die een geschiedenis van drugsgebruik of alcohol. Ze hebben bijwerkingen zoals slaperigheid problemen, prikkelbaarheid, geheugenverlies en aandacht.

Bètablokkers zoals propranolol, kan voorkomen dat de fysieke symptomen die angststoornissen gepaard; zoals pijn op de borst, hartkloppingen en overvloedig zweten.

Het is zeer belangrijk om de voors en tegens te evalueren alvorens verder te gaan met het geneesmiddel. Op deze manier kunt u beslissen of het de juiste behandeling voor u of niet. De meeste medicijnen kunnen negatieve bijwerkingen, die ook levensbedreigend kan zijn hebben. Daarom moet nauwlettend worden gevolgd door artsen. Sommige van deze drug kan verslavend zijn en worden gewoonlijk voorgeschreven korte termijn.

Hoe lang angst behandelingen nemen om resultaten te laten zien?

Het merendeel van de mensen die lijden aan een angststoornis kunnen verminderen en de symptomen weg te nemen en terug te keren naar de normale werking na enkele maanden van psychotherapie. Mensen merken de verbetering en de normale werking binnen een paar behandelingen. Patiënt samenwerking is erg belangrijk, en zowel de patiënt en therapeut moeten samenwerken als een team om angststoornis te behandelen.

Het succes van de behandeling varieert. Sommigen reageren op de behandeling binnen een paar dagen, terwijl anderen hebben meer dan een jaar om volledig te herstellen. Het kan ingewikkeld worden als mensen hebben meer dan een angststoornis of als u lijdt aan een depressie en andere psychische aandoeningen.

Angststoornissen, indien onbehandeld kan ernstige gevolgen hebben. Mensen met andere psychische aandoeningen, zoals depressie en angst, een grotere neiging tot alcohol en andere drugs. De relatie met hun collega's, familie en vrienden kunnen ook stam. Daarom is het zeer belangrijk voor de behandeling van angststoornis tijd. Met de juiste behandeling kunnen mensen die lijden aan angststoornissen een normaal en gelukkig leven te leiden.

Vergeet niet om uw commentaar hieronder te verlaten.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha