De A tot Z Stress - Types, symptomen, oorzaken en gevolgenMijn 6 jaar oude dochter heeft zijn voet zette voor wat stomme reden de andere dag zeggen dat ze was gestrest! Ik werd letterlijk uit het veld geslagen. De jongens van deze leeftijd om echt te begrijpen wat het woord betekent? "Ik ben gestrest"! Dit is uitgegroeid tot een bekend gezegde vandaag. Sinds schoolgaande kinderen tot de generatie zilver haar, heeft van stress verspreidde zich als een epidemie en dat ook in een alarmerend tempo.

Maar, wat is nu precies deze aandoening besmettelijk? En, het is echt ernstig is als het lijkt te zijn? Stress, wanneer ervaren in een beperkte en specifieke, nuttig kan zijn. Maar de impact is van een negatieve vorm als de intensiteit verdiept. Leer meer over deze alarmerende toestand en hoe het menselijk leven beïnvloedt met dit schrijf-up weten.


Soorten stress:

Wat er precies is stress? Zoals gedefinieerd door wijlen Dr. Hans Selye, een expert op het gebied van stress, "is de niet-specifieke reactie van het lichaam op elke vraag gesteld over het." Het creëert zijn eigen; dus niet de schuld geven aan iemand anders. Algemeen klassement, stress kan worden onderverdeeld in twee - chronische en acute.

Acute stress wordt ervaren wanneer u over een onverwachte situatie, zeggen ongekende ongeval of overlijden van een dicht bij een of een verhitte discussie met uw echtgenoot. Terwijl geïsoleerd episodes van acute stress heeft een impact op een negatieve manier, kan ernstige niveaus van deze incidenten, zoals in de voorkant van een levensbedreigende situatie onverwachte medische hulp nodig hebben.

Spreken van chronische stress, die het gevolg is van onopgeloste acute stressvolle periodes. Het is moeilijk voor een langere tijd en kan schadelijk zijn voor je persoonlijke leven, de fysieke, psychologische en professioneel zijn. Er zijn gevallen waarin de niveaus van chronische stress geactiveerd zelfmoord ook. Dus, wees voorzichtig!

Oorzaken van stress

Volgens Deanne Panday, de auteur van "Ik ben niet gestrest", zijn er zes belangrijke triggers voor stress:

  1. Werk
  2. Gezin
  3. Geld
  4. Betrekkingen
  5. Het moderne leven
  6. Crisis

Jobs:

Meer uren samen met onrealistische verwachtingen die het gevolg zijn van de werkomstandigheden leiden tot een alarmerend niveau van stress. Ik zou hier een voorbeeld zeggen. X en Y hebben gewerkt in hetzelfde bedrijf voor meer dan 3 maanden. Zij werden aangesloten op hetzelfde moment. Y jonger was dan X, maar X is meer ervaren. Ondanks dit, en voorbeeldige prestaties van X, Y altijd in geslaagd om de schijnwerpers te grijpen. Dit zorgde voor enorme stress in X, die ook van invloed op de professionele en persoonlijke leven aan een onvoorstelbare niveau. Hij begon meer tijd doorbrengt in zijn kantoor om zijn baas te imponeren. Tot slot, niet in staat om de stress te dragen, afgezien. Dit gebeurt overal en is een belangrijke oorzaak van depressie ook.

Familie:

Unie van tijdzones creëerde meer uren van het werk, die op zijn beurt heeft opgeroepen voor mensen om meer uren doorbrengen in het kantoor dan thuis. En, dit leidt tot stress, met name meer voor vrouwen. Jongleren tussen talloze rollen - moeder, vrouw, dochter, zus, en vele anderen - vindt zichzelf verloren op keer. In India, de druk en de stress die door de schoonfamilie optellen tot verveling.

Geld:

Geld is het modewoord van vandaag. Mensen, in een poging om meer en meer te verdienen, verliezen op andere aspecten van het leven. En het resultaat - nul geluk, spanning van 100%, en stress. Terwijl de monetaire stabiliteit is de kwintessens van vandaag, moet het enige doel van het leven niet zijn.

Relaties:

Of het nu met je vriend/vriendin of vrouw, of in-wetten, of met collega's, elk met zijn eigen aandeel in de voor- en nadelen. Psychologen en counselors instaan ​​onzekerheid met betrekking tot een van de meest genoemde redenen voor stress. Mengen werk/bedrijf met de geneugten van het gezin wordt uitgedrukt voor ongewenste stress.

Modern Life:

Laten we gaan door een voorbeeld. X en Y zijn in dezelfde positie in een bedrijf. Er is echter een groot verschil in hun leven. Terwijl X voert een post, extravagant leven, Y, ondanks het verdienen van hetzelfde salaris is het moeilijk om de levensstijl van X. Deze, ongetwijfeld te omarmen, nodigt ongewenste stress. Een ander scenario dat stress creëert, vooral bij vrouwen, is hun gewicht. Omdat het vet wordt beschouwd als een taboe. Ze slaat de sportschool en probeert alle XYZ diëten om gewicht te verliezen. De talloze advertenties, beroemdheid uitslover, meer hi-fi levensstijl - geen vrouw wonder wordt na de reis van het gewichtsverlies, alleen te vinden zichzelf volledig gestresst.

Crisis:

Onverwachte crises in het leven, zoals een zwaar ongeval of overlijden van uw buren, van invloed kunnen zijn op een heel intense manier. Hoe meer de onverwachte incident, de hoger de spanning u gevoelig zijn. Dus, altijd op de vooravond!

Effecten van stress

Stress, bij tijden, heeft een onbeschrijfelijke effect heeft op hun leven. Het neemt zijn tol op de betrokken aspecten; dat in alle opzichten - fysiek, psychologisch, op je gezin, werk, evenals andere gebieden van het leven.

Stress en gezondheid:

Hier is een foto die laat zien hoe stress kan invloed hebben op uw gezondheid:

Stress en relaties:

Stress doet pijn relaties. Dat lijkt een eenvoudige redenering kan een breuk of echtscheiding veroorzaken. Bezitterigheid, complexe kant, houding problemen, etc. creëert ongewenste spanning tussen u en uw significante andere, als dat gaat ongemerkt verandert in intense stress, eindelijk het slikken van de hele relatie.

Stress en werk:

Terwijl een gecontroleerd niveau van stress productief kan zijn en het vergroten van de prestaties, extreme niveaus van deze aandoening hebben een negatieve impact. Niveaus van de slechte prestaties, duik in de productiviteit, worstelt op de werkplek, gebrek aan motivatie, gebrek aan concentratie, angst niveaus ongewenste, hoge omzet, hoog ziekteverzuim, een laag moreel, enz., Zijn enkele van de negatieve effecten van stress.

Hoe kunt u uw stress te beheren?

Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Vele malen, is het heel gemakkelijk voor iemand om je te vertellen om te ontspannen terwijl je onder stress, maar als het gaat onder vuur, zal hij/zij zich niet in staat om een ​​oplossing te vinden. Terwijl ongewenste stress kan worden geëlimineerd met een zorgvuldige beoordeling van de fundamentele vragen, aarzel dan niet om professionele hulp te zoeken als je het gevoel dat de situatie uit de hand.

Hier zijn een aantal manieren waarop u kunt zichzelf te beschermen tegen de gevolgen van stress:

Identificeren van de oorzaak:

Probeer uit te vinden waarom u gevoelig bent voor stress zijn. Analytisch denken, en niet emotioneel. Wees niet te hard voor jezelf; wees niet veroordelend. Denk gewoon rationeel naar de achterliggende reden aan te geven.

Houd een dagboek:

Als je tussen het jongleren met te veel taken, dan beginnen aan een dagboek te creëren. Het hebben van dingen geschreven op één plek zal dingen te vereenvoudigen. In tijden van stress, zal dit aan uw redding.

Plan uw agenda:

Probeer een discipline in het leven planning dingen te creëren. Planning is de sleutel; Echter, als je in staat zijn om de vloer uit te voeren van een dag als het de bedoeling was om te zijn, niet hard voor jezelf te zijn. Geef jezelf een klopje op de rug elke keer dat u de taak te voltooien volgens uw plan. Samen met het houden van onder stress op afstand, zal het ook verhoging van de niveaus van de moraal en motivatie.

Leren zeggen "NEE"

Er zijn gevallen waarin nodigen we je van stress door verantwoordelijkheid te nemen voor de dingen die je weet dat je zal nooit in staat zijn om te voltooien. Dus, laten we zeggen een nee. Nee zeggen betekent niet dat je zwak bent. Ontkennen, in feite, kon alleen worden gedaan als je sterk van binnen zijn.

Neem de hulp van uw buurt en dierbaar zijn:

U kunt de hulp van mensen die dicht bij je te nemen. Een nieuwe bruid kon altijd rekenen op zijn moeder-in-wet aan te passen aan de nieuwe omgeving, terwijl een nieuwe medewerker zou kunnen kijken naar een manager aan te passen aan nieuwe omstandigheden. Aarzel niet om te openen met uw vrienden en familie. Last, but not least, kiezen voor een professionele ingrijpen waar nodig.

Het beste voorbeeld van stress zou een vrouw die wil om gewicht te verliezen. Vrouwen die er zijn, alleen niet vergeten een ding. Ieder van jullie heeft een andere samenstelling van het lichaam. Gewoon omdat je vet betekent niet dat je lelijk bent bent. Waardeer je lichaam en jezelf. Niet beledigen het. Elke keer als je een mijlpaal bereiken, feliciteer jezelf. Deze kleine factoren stress verlagen.

Je moet leren om de kleine successen die beweren te waarderen. Elke keer als je een mijlpaal te steken, bent u het verslaan van uw stress niveaus. Stress, tenslotte, is de manier waarop het lichaam reageert op een bepaalde situatie. Dus relax! Het leven zit vol met onverwachte situaties. Hoewel velen zeggen verwacht het ergste houdt u bereid voor het leven op een betere manier, zou ik zeggen dat optimisme is de sleutel tot een gelukkiger leven. Echter, kon het scenario erger, je positiviteit zou zeker zal tij te helpen over die.

Altijd proberen om een ​​beetje 'tijd voor jezelf te vinden. Het zou een meditatie van 10 minuten of een uur van yoga zijn. Shell de verdiende dollars op een fantastische massage te verjongen. Een lunch met je beste vriend, een gezichtsbehandeling bij uw favoriete schoonheidssalon, een korte reis met je partner en/of familie, een spelletje Snakes & Ladders met 6 jaar - dit zijn slechts enkele van de beste stress-busters je maar kunt vinden. Probeer deze momenten in je leven te vinden, en gewoon zien het verschil maakt! Neem deze ideeën en afscheid van de symptomen van stress meteen!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha