De 10 voedingsmiddelen rijk aan serotonineSerotonine is een hormoon zeer belangrijk omdat het beïnvloedt de modellen van stemming en slaap. Het houdt ook toezicht op de niveaus van de bloeddruk. Serotonine wordt gevormd door een aminozuur - tryptofaan. Tryptofaan wordt verkregen uit het voedsel, dat vervolgens aan de hersenen wordt getransporteerd. In hersencellen, wordt tryptofaan omgezet in serotonine.

Serotonine deficiëntie kan worden behandeld met de juiste voeding of supplementen serotonine. Daarom is de opname van voedingsmiddelen die tryptofaan in de voeding is erg belangrijk.


Top 10 Foods serotonine

Laten we snel de eerste serotonine-rijk voedsel:

Zeevruchten:

Vette vis zoals tonijn, mosselen, oesters, krab, makreel, zalm, haring, sardines en visolie supplementen zijn ook goede bronnen van serotonine.

Vlees:

Vlees apart eiwitten ook serotonine. Vlees is de bekende natuurlijke bron van serotonine. Vlees, zoals rundvlees, varkensvlees, lever, kalkoen en kip bevatten serotonine en kan u helpen zich te ontdoen van de tekortkomingen van serotonine te krijgen. Bacons zijn ook grote bron van serotonine.

Eieren:

Voor Hustvedt (Eigen werk) via Wikimedia Commons

Witte Eieren zijn een andere belangrijke bron van serotonine. Eieren zijn het eten elke dag, direct beschikbaar en iedereen houdt van hen. Eieren bevatten ook veel andere vitaminen en essentiële voedingsstoffen die het lichaam nodig. Vermijd nuttigen van teveel eigeel, omdat het veel vet, die schadelijk zijn voor de gezondheid van het hart kan worden bevat.

Zuivelproducten:

Zuivelproducten zoals melk, karnemelk, room, kaas is een goede bron van voedsel serotonine. Indiase kaas, paneer bevatten ook serotonine.

Naast veel vitaminen en voedingsstoffen voor de gezondheid, tofu bevat ook serotonine. Deze is gemaakt van sojabonen; dan is de echte goedheid van soja vitaminen te krijgen je. Sojamelk of soja kan worden geconsumeerd voor zijn voedingsstoffen ook.

Groenten:

Groenten zoals knoflook, wortelen, squash, okra, asperges, broccoli, spinazie, groene bonen, aardappelen, kool, bieten, sla, uien en tomaten te helpen bij het creëren van serotonine. Al deze zijn gemakkelijk verkrijgbaar in elke markt en tot het niveau van serotonine verhogen en derhalve op de lijst van voedingsmiddelen die rijk serotonine.

Popcorn:

CC licentie (BY) flickr foto gedeeld door F_A

koolhydraatrijke voedingsmiddelen die vezels bevatten, moet worden geconsumeerd om u te ontspannen en gelukkig te houden. Popcorn is een voorbeeld van een dergelijk voedsel dat serotonine bevat.

Noten:

Amandelen, pinda's, cashewnoten, pistachenoten, pijnboompitten Pindakaas, hazelnoten en walnoten helpen bij het creëren van serotonine. Daarom kan het gebruik ervan in levensmiddelen dagelijks ijzer in het lichaam. Deze noten bevatten ook goede hoeveelheden omega-3 vetzuren die helpen bij het behoud van gezonde huid, haar en nagels.

Granen:

Bran bevat serotonine in, wat leidt tot een goed functionerende cellen in het lichaam. Het is ook rijk aan vezels. Goede voorbeelden zijn zemelen, rijst zemelen, tarwekiemen toast, granen, aardappelen en rijst.

Drinken:

Dranken zoals zwarte thee, thee, cacao, koffie, bier, wijn, en een kleine hoeveelheid serotonine in hen aanwezig. Hoewel aan de eisen van serotonine in het lichaam te voldoen, maar worden slechts in kleine hoeveelheden door de aanwezige cafeïne in hen.

Zaden:

De zaden zijn zeer rijke bron van serotonine. Ze bevatten ook eiwitten, kalium, zink, ijzer, vitamine B, vitamine E, magnesium en calcium. Pompoenpitten, pompoenpitten, watermeloen, sesamzaad, lijnzaad, zonnebloempitten zijn enkele zaden die serotonine bevatten.

Sesame boter, ook bekend als Tahini is een goede bron van serotonine in het voedsel. Dit is hoog calciumgehalte en het gehalte serotonine.

Enkele belangrijke tips:

Vermijd overmatige hoeveelheden serotonine. Dit kan gevaarlijk zijn.

Overmatig gebruik kan leiden tot een verzwakking van de botten, verkalking van de interne organen, verhoogd risico op een hartaanval en vele andere vasculaire aandoeningen.

Lage serotonine kan leiden tot verlies van eetlust, rachitis, bloedarmoede, spierpijn, botvorming onjuiste, gevoelloosheid, depressie en het immuunsysteem lager.

Serotonine-deficiëntie symptomen zijn zweten, hoofdpijn, misselijkheid, hoge koorts, onregelmatige hartslag en verlies van bewustzijn.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha