Checklist Gezondheid en dieet programma voor een vrouw: Een complete gidsJe hebt onregelmatige menstruatie? Hebt u last van pijn in de gewrichten, zoals het naderen van de menopauze? Nou, als je kan betrekking hebben op een van de bovenstaande situaties lezen van dit bericht is een goed idee.

Vrouwen vele veranderingen in hun lichaam ondergaan tijdens hun levenscyclus - van menstruatie zwangerschap menopauze. Ervaar verschillende gezondheidsproblemen in de verschillende stadia van het leven. Er is een lijst van de keuring of een dieet plan dat kan vrouwen helpen navigeren door de stadia zonder grote gezondheid schrikken? Ja er zijn! Het artikel zegt dat de verschillende gezondheidsproblemen die zich kunnen voordoen en hoe uit te sluiten ondergaat preventieve tests en verbruiken een voedzaam dieet. Wilt u meer weten? Lees verder!


Voorkomende gezondheidsproblemen:

Onregelmatige menstruatie:

Leeftijd: 25-33 jaar

Een van de meest voorkomende redenen voor onregelmatige periode het polycysteus ovarium syndroom. Het treedt op wanneer er een plotselinge verandering in de hormonale niveaus in uw lichaam. Meestal is de toename van mannelijke hormonen triggers ovulatie leidt tot abnormale en onregelmatige of afwezige periodes. Sommigen kunnen te zware bloeden te ervaren tijdens periodes.

Wat moet je doen?

Wat is de oplossing voor dit probleem? Simpel! Eet een gezond dieet. Hebben meer groenten en fruit, peulvruchten en weinig koolhydraten. Je moet ook laag-vet zuivelproducten toe te voegen voor uw maaltijden. Vergeet niet om drie of vier keer per week oefenen. Dit moet ook helpen! Als de menstruele cyclus blijft onregelmatig contact op met een gynaecoloog.

Stemmingswisselingen:

Leeftijd: Vrouwen van alle leeftijden last van stemmingswisselingen. 40% van de vrouwen ervaring PMS symptomen elke maand en stemmingswisselingen toevallig een van hen.

Dit is een bijwerking van de hormonale schommelingen weer. Het kan voorkomen tijdens de menopauze of zwangerschap ook. Als er storingen in de calcium-metabolisme tijdens je menstruatie, zal stemmingswisselingen invloed op je zeker!

Wat moet je doen?

Volgens een Duitse studie, kan Chasteberry of Monk's Pepper helpen verlichten van stemmingswisselingen binnen een termijn van drie maanden. Echter, na een goed dieet plan en eet drie porties zuivel per dag moet ook helpen.

Overgewicht of obesitas:

Leeftijd: Vrouwen van alle leeftijden.

De juiste manier waarop je kunt een tab op uw gewicht te houden is eenvoudig met behulp van een BMI calculator.

Wat moet je doen?

Praat met een expert of een voedingsdeskundige om een ​​nieuw dieet plan te verkrijgen. Volg een oefening routine.

Hoge bloeddruk:

Leeftijd: 40 jaar later

Hoge bloeddruk kan leiden tot een beroerte, complicaties aan de nieren, oogproblemen, hartfalen, enz.

Wat moet je doen?

Zorg ervoor dat u uw bloeddruk controleren om de twee jaar.

Osteoporose:

Leeftijd: 60 jaar later

Praat met uw gezondheid team om de kans op letsel en botbreuken.

Wat moet je doen?

DEXA is heel gebruikelijk. Je moet gaan voor deze test, zodra u uw 60s bereiken. Zullen helpen ontdekken de status van gezonde botten en diagnosticeren osteoporose of bot dunner. Vraag uw arts en start calciumsupplementen.

SOA:

Leeftijd: 20-30 jaar

Soa's kan maken het erg moeilijk voor u om zwanger te worden. Het kan ook invloed hebben op de gezondheid van uw kind.

Wat moet je doen?

Als je seksueel actief bent, dan is het testen op seksueel overdraagbare aandoeningen zijn een must voor u. Chlamydia is heel gewoon geworden onder jonge vrouwen deze dagen. Praat met uw gezondheid team over manieren om het te voorkomen.

Het voedsel dat je moet eten:

Eieren:

Eieren zijn niet alleen uw favoriete ontbijt gerecht, maar ook een opslag eiwit. Eieren verhogen goede cholesterol en het voorkomen van hartaanvallen, hartfalen en andere cardiovasculaire aandoeningen. Vrouwen die eten zes eieren per week minder gevoelig voor borstkanker met 44% (1).

Verse groenten en fruit:

Een dieet rijk aan groenten en fruit is een must voor alle vrouwen. Ze helpen gewicht te verliezen, het metabolisme verhogen, winderigheid en constipatie te voorkomen (2). Kauwend op een fruit of een salade helpt verzadigen je plotseling hongergevoel en houden onnodige pond.

Melk:

Terwijl het proberen om de symptomen van de menopauze te bestrijden, zou het dwaas te geven melk. Verhoog de regelmatige inname van vitamine D en calcium en verhoogt de afbraak van vetcellen. Melk beschermt de botten en tanden. Het zal ook ziekten zoals artritis en osteoporose op afstand te houden. U kunt het risico op osteoporose te verminderen, als je het een punt te maken tot 1500 mg calcium per dag te consumeren (3). Andere bronnen van calcium zijn onder andere yoghurt, kaas, tofu en broccoli.

Volkoren:

Volle granen zijn ook iets wat je moet eten terwijl het proberen om de menopauze te beheren. U kunt onder meer bruine rijst, volkoren brood, broodjes, havermout, enz. In uw dieet. Volle granen zijn rijk aan voedingsvezels. In feite, volwassen vrouwen moeten ongeveer 21 gram vezels per dag (4).

Als je dit artikel interessant vond en informatief, laat dan een reactie hieronder.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha