Candidiasis kan de vruchtbaarheid beïnvloeden?Er is geen bewijs dat de candidiasis rechtstreeks van invloed op de kans om zwanger te raken. Echter, kunnen vaginale candidiasis jeuk, pijn en irritatie, die seks belemmert veroorzaken.

Er wordt geschat dat ongeveer vijf procent van de vrouwen in de vruchtbare leeftijd kunnen last hebben van ten minste vier episodes van orale candidiasis elk jaar.


De Candida is een schimmel aangetroffen gemeen flora mond, darm en vagina, maar kan de huid en slijmvliezen infecteren.

De vaginale zuurgraad kan toenemen wanneer de gist groeit uit de hand, zoals:

  • Tijdens de menstruatie
  • In Zwangerschap
  • Als u antibiotica hebben genomen
  • Als sommige ziekten zoals diabetes

Er zijn een aantal stappen die u kunt nemen om de gevolgen van deze ziekte ten minste zoveel mogelijk te beperken

De kleding die vocht vasthouden, omdat ze de ideale omstandigheden voor de groei van schimmels kunnen creëren niet dragen.

Gebruik geen geparfumeerde zeep of douchegels, als je een candida-infectie hebt gehad. Kan verstoren het delicate evenwicht in de vagina.

De belangrijkste symptomen van deze ziekte is de stroom van jeuk en overmaat. Andere symptomen zijn ook vrij algemeen als een branderig gevoel, irritatie en roodheid van de buitenste lippen van de vulva en vagina.

Er zijn andere infecties die vaginale afscheiding kan leiden. Bacteriële vaginose kan worden veroorzaakt door het gebruik van antibiotica of zeep producten, van contact met het inwendige van de vagina. Trichomonas is een seksueel overdraagbare aandoening (soa) die meestal veroorzaakt pijn en jeuk in de vagina, en een schuimige afscheiding geel of groen.

Deze infecties mag geen invloed hebben op de kansen om zwanger. Echter, bacteriële vaginosis, indien onbehandeld, kan de zuurgraad van vaginale afscheiding veranderen en verminderen de kans op zwangerschap, omdat het daardoor moeilijker zaadcellen de eicel te bereiken.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha