Bruine rijst Siroop is een beter alternatief voor suiker?De suiker wordt snel in opkomst als de grootste drugs, de meest effectieve die de mens kent. Het doet ziekten zoals obesitas, type 2 diabetes, hart- en vaatziekten en kanker. Dus, wat zijn de opties voor je? In geval van een stop suiker eens en voor altijd? En zoals sommigen zeggen, bruine rijst siroop is het beste alternatief voor witte suiker?

Dit bericht heeft de antwoorden. Blijf lezen.


Waarom wordt toegevoegd suiker slecht?

Toegevoegde suiker of suiker verwerkt die u toevoegt aan uw thee, gebak en snoep, kan leiden tot diabetes en hart-en vaatziekten als gevolg van wat er gebeurt met de twee eenvoudige suikers is gemaakt van (glucose en fructose), binnen de jouw lichaam. Het is belangrijk om een ​​antwoord op deze vraag hebben als je wilt begrijpen waarom suiker is slecht voor je.

Glucose, een eenvoudige suiker komt direct in de bloedbaan en wordt uitgekeerd aan elke cel in je lichaam voor energie. Het is zeer belangrijk als bron van brandstof uw lichaam.

Maar voor zover fructose? Fructose wordt geabsorbeerd uit de dunne darm en getransporteerd naar de lever waar het wordt afgebroken in energie. Zo hoeft de stofwisseling van glucose niet te veel belasting op uw lever, terwijl de fructose metabolisme overbelasting van de lever (1), met name als gevolg van diëten rijk aan fructose consumeren.

De fructose bloedsuikerspiegel veroorzaakt een piek in suiker die echt slecht voor het lichaam als het insulineresistentie en diabetes (2) kan veroorzaken.

Fructose wordt ook omgezet in vet, of die wordt opgeslagen in de lever, waardoor de gevreesde aandoening genaamd leververvetting en insuline resistentie (3), en schepen in het bloed door het verhogen van de niveaus van triglyceriden in het bloed, die gekoppeld zijn aan hartproblemen (4).

Dus, mensen zijn van nature proberen fructose vermijden en hebben zich zoetstoffen zonder fructose, zoals bruine rijststroop, die geheel uit glucose.

Nu we begrijpen dat een van de voornaamste redenen waarom suiker is slecht voor je is als gevolg van de fructose, laten we eens een kritische blik bruine rijst siroop en zijn voors en tegens.

Wat is bruine rijst Syrup?

Bruine rijststroop een suiker uit gekookte rijst gefermenteerde, dat behandeld met enzymen geëxtraheerd uit gekiemde gerst. Het lijkt niet zoals witte suiker helemaal niet, maar het ziet eruit als een dikke, bruine stroop.

Bruine rijststroop vrij van fructose, maar heeft dezelfde zoetheid van suiker.

Bruine rijst siroop bevat maltose, oplosbare koolhydraten en glucose. Het is rijk aan verschillende mineralen zoals magnesium en fosfor, en een eiwitgehalte van 7 procent. Het heeft ook vitamine B en B6, die goed voor je haar, nagels en geestelijke gezondheid zijn.

Volgens het onderzoek, bruine rijst siroop heeft een lage glycemische index (GI) van 25 ten opzichte van de GI van witte suiker 6 glycemische index is een maat voor hoe snel voedsel te verhogen bloedsuikerspiegel. Voedingsmiddelen met een hoge glycemische index verhogen bloedsuikerspiegel sneller en vice versa.

Echter, veel mensen niet eens met de beweringen van lage GI voor bruine rijst siroop (5). Volgens de database Sydney University GI, bruine rijststroop een GI van 98, wat veel hoger is dan witte suiker, fructose siroop, en ook hoger dan alle andere zoetstof op de markt!

Als je eet bruine rijst siroop, kan snel toenemen bloedspiegels dat legt een grote druk op de alvleesklier. Dit kan leiden tot obesitas, insulineresistentie, en vele andere ziekten.

Andere problemen met bruine rijst Siroop:

  1. Naast een hoge GI, bruine rijst siroop heeft ook meer calorieën dan witte suiker (75 versus 42 per eetlepel).
  2. Bruine rijst siroop, niet te zoet als suiker, dus je kan nodig zijn om meer van deze toe te voegen aan uw voedsel te zoeten. Het is geen goed nieuws - het betekent dat eigenlijk omhoog beëindigen inname van meer calorieën dan je normaal zou doen.
  3. Bruine rijst siroop wordt geleverd met de zorgen van arseen. Recente studies tonen aan dat de bruine rijst siroop sporen van arseen uit rijst kunnen bevatten. Rijst absorbeert arseen door de bodem. Arseen is een kankerverwekkende stof en is ook neurotoxisch, wat betekent dat het kan kanker veroorzaken en is giftig voor het zenuwstelsel.

De bottom line is dat suiker, rijst moet worden geconsumeerd met voorzichtigheid en in beperkte hoeveelheden. Onthoud dit, en dan niet deel je ervaringen en gedachten met ons. Wij horen graag van u.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha