Beste Vintage Parfum - Onze Top 10Terwijl het proberen om te komen met deze lijst, onderzochten we twee factoren - wanneer de geur werd geformuleerd, en hoe hij het verhaal gecreëerd. Wat vintage parfums werden gewoon geschorst, terwijl anderen zijn gegaan door verschillende herformuleringen in de afgelopen decennia.

Sommige mensen zijn sceptisch over het concept van vintage parfums ("is het het beste om te proberen nieuwe" vers "?" Of "Ik wil niet te ruiken als een 80 jaar oude"). Het duurt een beetje 'voor deze oude klassiekers te groeien in je, en je kan wel of niet uiteindelijk wens hen. Hier zijn een aantal klassiekers die elke perfumista zeker moet snuffelen ten minste een keer, zo niet een fles.


Vintage parfums voor vrouwen

Guerlain Shalimar:

Huisgeuren Franse parfum Guerlain boven de zoeklijst van elke fan van parfums, en het lijkt een misdaad niet te schrijven over hun beroemdste parfum - Shalimar. Jacques Guerlain creëerde dit parfum in 1925, en die moet worden geïnspireerd door de keizer Shah Jahan voor zijn vrouw Mumtaz gehad. Shalimar is de naam van de favoriete tuinen Mumtaz's, de Tuinen van Shalimar. Deze geur met noten van vanille, tonkaboon, muskus bevergeil heeft een bestseller geweest consequent door de decennia. Zelfs met verscheidene herbereidingen en transformaties, dit is een geur die uniek blijft.

Creed Fleur de The Rose Bulgare:

Bekend dat het een speciale formulering van het verzoek van de vrouw van een van de presidenten van de Verenigde Staten van Amerika zijn, Creed Fleur de The Rose Bulgare is een explosie van theerozen Bulgaren. Deze vintage parfum werd in 1890 door de Franse parfums Creed en een bezitting begeerd door fans van de geur van rozen. De opmerking in het midden van groene thee wegneemt enkele van de 'roos' kwaliteit en maakt een parfum droger.

Chanel No.5:

Beroemd gemaakt door niemand minder dan de legendarische Marilyn Monroe, toen ze zei wat ze droeg naar bed was een paar druppels van Chanel No.5, dit iconische parfum Chanel werd opgericht in 1921 door parfumeur Ernest Beaux. Dit parfum is de aankondiging wereld nemen van aldehydische parfum dankzij de royale hoeveelheid aldehyden in zijn formulering gemaakt.

Pic Bron: Flickr, Geishaboy500.

Guerlain L'Heure Bleue:

Deze creatie in 1912 is alles fijne en mooie. Denk aan Franse gebakjes en kant, en bloemige noten van jasmijn en roos dan raakt je.

Nina Ricci L'Air du Temps:

Gemaakt in 1948 door Robert Ricci, deze geur is een favoriet voor het hele jaar. Zijn mix van jasmijn, rozenhout, bergamot en sandelhout aantekeningen onder andere maakt het een winnaar onder vrouwen wereldwijd. De fles is goed geplaatst, met een duif die vrede als dit direct na de Tweede Wereldoorlog werd gelanceerd.

Coty Chypre:

De eerste onder de chypre geuren en waardoor de categorie naam, Coty Chypre is allemaal tegelijk vintage en draagbaar. Francois Coty creëerde het origineel in 1917, en sindsdien zijn er veranderingen zijn geweest. De nieuwste versies hebben bergamot en bloemige noten van jasmijn en roos. Dit is een must-geur, louter op basis van zijn wezen de eerste chypre geur.

Dior Miss Dior:

Gemaakt in 1947 en lanceerde in de jaren na de Tweede Wereldoorlog, deze geur heeft zijn historische en culturele betekenis. Maar het moment dat je een beetje 'spuiten, laat je verbaasd. Het is een klassieke chypre, geïnspireerd door Coty Chypre. Maar er is nog veel meer voor Miss Dior. Zijn mix van pittige koriander en peper met zoete bloemige noten van tuberoos, eindelijk de weg openen om de warmte van patchouli en amber, waardoor het een parfum kun je niet negeren.

Guerlain Jicky:

Er zijn vele verhalen over de naam van deze geur, maar laten we recht op dezelfde geur. Deze 1889 classic van Guerlain heeft een thema van lavendel, citrus, leer en civet. Te zijn geweest door herformuleringen, is al sinds haar oprichting geweest, en het is een van die geuren die je hebt om een ​​snuifje te krijgen.

Balmain Vent Vert:

Een groene bloemige geur gecreëerd in 1947 door Germaine Cellier voor Balmain, deze heeft een duidelijke groene noten die vaak worden gezien als bitter. De huidige versie is echter minder intens, maar zeer aantrekkelijk allemaal hetzelfde.

Caron Narcisse Noir:

Dit parfum werd opgericht in 1911, en terwijl Caron geuren worden niet algemeen geassocieerd met sensualiteit, maar met zoetheid, dit is een echte bom. Zijn aantekeningen Civet overweldigend, veel sterker dan Jicky, laat je af wie hij dacht dat Gurlain voor liefhebbers en Caron voor vrouwen. De noten van oranjebloesem geef haar zwoelheid.

Nu, wat is uw keuze? Stuur ons een reactie.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha