Behandelingen voor Scoliose: Corset ChirurgieScoliose is een aandoening die in de meeste gevallen is van onbekende oorsprong. Scoliose veroorzaakt ongemak en vaak de behoefte om geopereerd te verhelpen. Dr. Lluis Aguilar, trauma en orthopedisch chirurg in het Teknon Medisch Centrum, legt uit welke behandelingen volgen, afhankelijk van de mate van kromming en de leeftijd waarop verscheen hij scoliose.

Wat is scoliose?

De term verwijst naar scoliose misvorming in het frontale vlak van de kolom. De rug wordt afgebogen naar links of rechts, maar wordt niet als een ziekte, maar in verminderde. Scoliose wordt gevaarlijk beschouwd wanneer de kromming boven een bepaalde mate, maar kan ook het teken van andere meer complexe ziekten worden onderzocht zijn. 85% van de gevallen van scoliose zijn ideopáticos, die niet beschikt over het concept van de oorzaak of bron. Echter beginnen te zien dat er een aangeboren of genetische verandering in deze kolom.

Scoliose bij kinderen en adolescenten

Het eerste ding om te doen is om een ​​diagnose en de studie van de kolom te maken en, bovenal, om duidelijk te maken dat punt leek te scoliose. Het is belangrijk om te weten of scoliose verscheen in een volgroeid skelet of onvolwassen. Als de curve is minder dan 15 graden, en is verschenen in een meisje die al haar groei is gestopt, moeten we geen behandeling voort te zetten. Als de kans dat evolueert in de richting van een grotere verschijnt in plaats van een 7 jaar oud zijn hoog.

Behandelingen

Afhankelijk van de eigenschappen van de patiënt of andere behandeling te garanderen. Als de curve is minder dan 15 graden flexibiliteit oefeningen te behouden zal worden aanbevolen, maar als het groter is dan 20 graden en een skelet met een groeipotentieel van de behandeling die u kiest zal het korset zijn. Om doeltreffend te zijn, moet bij 23 uur worden uitgevoerd, namelijk alleen voor de verwijdering van hygiëne bewerkstelligen. Er zijn vele soorten bretels, elk met een andere indicatie, en de waarheid is dat kinderen de neiging om veel beter dan we denken te nemen. Bij behandeling eindigt met korset en vonden dat het niet efficiënt is en dat de kromming 50 graden bereikt, kan de mogelijkheid om geopereerd worden beschouwd. Het is niet aan te raden om de groei-leeftijd kinderen, omdat de operatie die evolutie te bedienen. Dus als u kiest voor de eerste korset.

Rehabilitatie

Er zijn vele methoden voor de behandeling en rehabilitatie oefeningen of elektrische stimulering. Echter, op het niveau van wetenschappelijke publicaties de effectiviteit van deze techniek betreffende de verbetering van de kromming van de rug aangetoond. Wat zeker is, is dat de fysieke houding en conditie van de patiënt is verbeterd, maar de revalidatie niet de bocht corrigeren.
(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha