Atkins Dieet - Welke voedingsmiddelen eten, voor- en nadelenNauwelijks is er iemand die niet geïnteresseerd is in het verliezen van gewicht zou zijn. Terwijl sommigen van ons kan de hulp van een voedingsdeskundige of professioneel school te zoeken, velen van ons uiteindelijk het vinden van diëten en eetgewoonten van anderen.

Een dergelijk dieet dat was erg populair en op grote schaal gevolgd is het Atkins-dieet.


Wat is het Atkins-dieet?

Beperkt verbruik van koolhydraten is een van de eerste vereisten van gewichtsverlies. Het Atkins-dieet is ontworpen houden dit in het achterhoofd. Zoals de naam al doet vermoeden, is het Atkins-dieet is ontworpen door Dr. Robert Atkins, een Amerikaanse cardioloog. Hij voor het eerst over schreef in 1970 in zijn boek, "The New Diet Revolution".

Dit dieet is gebaseerd op de veronderstelling dat je kunt afvallen door het beperken van de consumptie van koolhydraten door het eten van meer eiwit en vet als je wilt. Hoewel de vraag is nogal controversieel, heeft de voeding geven positieve resultaten in veel gevallen en is zeer populair geworden in het afgelopen decennium.

Kortom, dit Atkins dieet plan legt een strenge beperking van koolhydraten waaronder voedingsmiddelen met suiker, brood, granen, zetmeelrijke groenten en pasta.

Het Atkins dieet:

Soort Van Low-carb Gelijkenis South Beach dieet, Eco-Atkins, Paleo Diet Doel Gewichtsverlies Vordering U kunt maximaal verliezen tot 15 kilo in 2 weken en nog steeds eten van vet voedsel.

Hoe werkt het Atkins-dieet?

De theorie van het Atkins-dieet kan gemakkelijk worden verklaard. Ons lichaam is als een motor en koolhydraten zijn die nodig zijn om het uit te voeren brandstof. Wanneer de beschikbaarheid of liever de consumptie van koolhydraten wordt beperkt, wordt de motor (ons lichaam) gedwongen om alternatieve brandstoffen, dat wil zeggen de opgeslagen vet.

Drastische vermindering van koolhydraten dwingt het lichaam om lichaamsvet te verbranden voor energie. Dit proces staat bekend als "ketose", waarbij de opgeslagen vetten worden omgezet in vetzuren. Een persoon in een toestand van ketose krijgt energie uit 'Ketonen.' Het kleine koolstof fragmenten die worden gecreëerd door de breuk van vetlagen opgeslagen. In deze fase hebben we de neiging minder honger en bijgevolg waarschijnlijk minder eten.

Een andere reden voor het Atkins dieet om gewichtsverlies te veroorzaken dat koolhydraten stimuleren de productie van insuline. Insuline zet overtollige koolhydraten in vet, resulterend in verhoogde honger en gewichtstoename. Het beperken van de inname van koolhydraten, het Atkins-dieet stimuleert de stofwisseling van het lichaam. Dit zorgt ervoor dat het lichaam om lichaamsvet te verbranden in plaats van het verbranden van glucose. Bovendien minder koolhydraten leiden tot de vorming van minder insuline en bijgevolg de creatie, minder vet.

Fasen van het Atkins-dieet

Atkins dieet plan bestaat uit vier stadia of fasen, waarvan de inductie fase is de meest moeilijk te volgen. Elke fase is goed gedefinieerd en minder beperkend op de inname van koolhydraten in vergelijking met de vorige. Er is niet een bepaalde duur van elke fase als het hangt grotendeels af van het extra gewicht van de persoon. De vier fasen van het Atkins-dieet worden hieronder toegelicht.

Fase I - Inductie:

Dit is de inleidende fase van het Atkins-dieet, waar de inname van koolhydraten is beperkt tot slechts 20 gram per dag. In de eerste twee weken, richten zich op het eten van voedingsmiddelen met weinig koolhydraten, zoals groene groenten, salades, vlees, vis en eieren.

 • U kunt proberen om te koken met eieren, kipfilet, vis, koolzaadolie of olijfolie, kaas, yoghurt, fruit en noten.
 • Indiase gerechten low carb als moong dal, paneer dosa en zijn perfect voor het Atkins inductiefase.
 • Het doel van deze fase is een verandering in lichaamsgewicht chemie induceren. Dit leidt tot "lipolyse (vetverbranding energie) en" ketose "waarmee het lichaam om van die glucose energie om vet te gebruiken.
 • Daarom is deze stap niet alleen bedoeld veroorzaken vetreductie, maar onderdrukt ook de eetlust.

Fase II - Voortgezet gewichtsverlies (VG):

In de tweede fase worden de koolhydraten langzaam opnieuw in uw dieet. Dit resulteert in de vertraging van gewichtsverlies gedurende 1-2 pond per week. De dagelijkse inname van koolhydraten stijgt met 5 gram per dag. In dit stadium kunt u melkproducten, noten, bessen, vruchten en granen toe te voegen in uw dieet.

 • U kunt droog roti of een sneetje volkoren brood met pindakaas voor het ontbijt.
 • Noten zoals amandelen, pinda's, walnoten en cashewnoten vullen snacks om uw honger te stillen.
 • Een dosa gemaakt door "besan" (kikkererwten meel) is een goede vervanger voor low carb roti.

Deze fase continueert totdat de voeding bedraagt ​​5 tot 10 kilo van het gewenste gewichtsverlies en is in principe gericht op het verhogen van voedsel keuzes, en tegelijkertijd het dieet stevig.

Fase III - Pre-Onderhoud:

In deze fase, het gewichtsverlies vertraagt ​​verder lijners de buurt van hun streefgewicht. Het doel is de consumptie van koolhydraten van 10 gram per dag te verhogen. Volgens Dr. Atkins, dient deze fase duurt ongeveer 2 of 3 maanden. Het is eigenlijk een leerfase voor lijners over hoe u uw ideale gewicht te behouden met behulp van de aanpak Akins. Complexe koolhydraten zoals bonen, erwten en zetmeelrijke groenten geïntroduceerd in dit stadium.

 • U kunt een aantal groenten die rijk zijn aan koolhydraten voor uw gerechten, zoals erwten, black eyed peas, spruiten rajma etc. toe te voegen
 • Een portie van vruchten weinig koolhydraten kan ook worden geïntegreerd, zoals mango, aardbeien, appels, sinaasappels, druiven, grapefruit, meloen, verse en gedroogde abrikozen, pruimen en perziken.

Fase IV - Levenslange handhaving:

Zoals blijkt uit de naam, deze fase duurt voor de rest van je leven. Het doel van deze fase is gezond gewicht verkregen in de loop van het dieet te houden. Echter, als je terug te krijgen van het gewicht, moet je terug gaan en starten vanaf de inductiefase. In de onderhoudsfase, word je je bewust van de behoeften van uw lichaam ten opzichte van de inname van koolhydraten. Je moet weten het maximale koolhydraten die kan worden genomen zonder het verkrijgen van gewicht. U kunt blijven genieten van voedsel met weinig koolhydraten zoals bruine rijst of roti. Zoals Dr Atkins zegt, "deze levensstijl is de basis voor een levenslange betere gezondheid."

Atkins dieet lijst voedsel: wat te eten en wat te vermijden

De inductiefase is de belangrijkste fase van het Atkins dieet. De volgende voedingsmiddelen kan worden verbruikt tijdens de inductiefase om koolhydraten te beperken tot 20 gram per dag.

Eiwit:

Dit dieet plan benadrukt de consumptie van eiwitten zoals vlees, vis en eieren. Deze voedingsmiddelen hebben weinig of geen koolhydraten.

Groenten:

Het merendeel van de koolhydraten in de voeding komt uit groenten. U moet zich bewust zijn van het koolhydraatgehalte van de groenten die u consumeren. Dit zal ertoe bijdragen dat het totale aantal koolhydraat niet meer dan 12 tot 15 gram per dag.

Vetten en oliën:

Mensen die het Atkins-dieet te gebruiken is niet verboden om vet voedsel te eten. In feite, een voldoende vetconsumptie is voor deze dieet te slagen. Dieters worden aangemoedigd om een ​​balans van de natuurlijke vetten in stand houden en volledig te vermijden transvetten. U kunt een heleboel van koud water vis en andere voedingsmiddelen die omega-3 vetzuren Cook voedsel bevatten persing en extra vergine olijfolie te eten. Maïs, soja, zonnebloem en saffloer oliën moeten worden vermeden. Boter en andere bronnen van verzadigde vetten zoals kokos-, moet in evenwicht met andere vetten worden gegeten. Vermijd het eten van margarine, tenzij het trans-vet-vrij.

Kaas:

De kaas kan worden gegeten als ze minder dan een gram koolhydraten per ounce. Atkins dieet toegestaan ​​3-4 gram per dag tijdens de inductie. U kunt de roomkaas hebben, maar vermijd kwark, boerenkaas en andere verse kazen. Hoewel de keuze van de mayonaise, ga dan voor een gewone volvette mayonaise.

Drinken:

Atkins dieet moet minstens acht glazen water per dag te drinken. U kunt het water van soda of koolzuurhoudend water drinken met suikervrije smaken. Vermijd elk drankje met suiker erin, inclusief vruchtensappen en cider. Kruiden thee of cafeïnevrije dranken kunnen worden ingevoerd. Dieet dranken gezoet met sucralose zijn ook aanvaardbaar. Clear bouillons zijn geschikt omdat ze erg laag in koolhydraten.

Voedingsmiddelen verboden tijdens de inductie:

Sommige levensmiddelen moeten tijdens de inductiefase vermeden. De onderstaande lijst omvat, maar is niet beperkt tot deze voedingsmiddelen.

 • Alle voedsel dat toegevoegde suiker bevat, die in de meeste bewerkte voedingsmiddelen. De lijst omvat frisdranken, vruchtensappen, agave, snoep en ijs.
 • Gluten granen zoals tarwe, gerst, rogge en gerst. Het omvat items in deze granen zoals brood, taarten, gebak, pasta en alles gemaakt van meel.
 • Trans vetten zoals gehydrogeneerde en gedeeltelijk gehydrogeneerde vetten
 • Fruit en vruchtensappen
 • Zuivelproducten, met uitzondering van enkele kaas en room in beperkte hoeveelheden
 • Zetmeelrijke groenten zoals aardappelen, bieten, maïs enz.
 • Peulvruchten zoals bonen en erwten
 • Hoge omega 6 en plantaardige oliën zoals katoen, soja, zonnebloem, druivenpitten, maïs, saffloer en canola olie.
 • Alcoholhoudende dranken
 • Kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam, sacharine, sucralose, acesulfaam kalium en cyclamaat

Voedingsmiddelen toegestaan ​​na inductie:

De volgende voedingsmiddelen kan worden hersteld na inductie:

 • Noten
 • Verse kazen zoals house, kwark, enz.
 • Zaden zoals zonnebloempitten
 • Andere levensmiddelen die van nature laag in koolhydraten zoals soja of ongezoete amandelmelk, sojameel, kokosmelk en andere speciale voeding low carb.

Voordelen van het Atkins-dieet:

Atkins-dieet plan is in detail bestudeerd met het oog op de effecten ervan op het menselijk lichaam te begrijpen. Het heeft bewezen matig doeltreffend zijn, vooral in de eerste paar weken. Deelnemers kunnen de volgende voordelen van het Atkins-dieet te verkrijgen:

Gewichtsverlies:

Gewichtsverlies is het belangrijkste voordeel van dit dieet. De drastische vermindering van koolhydraten zorgt ervoor dat je lichaam om vet te verbranden voor energie. Het eindresultaat is het gewichtsverlies.

Eenvoudig te volgen:

Dit dieet is relatief eenvoudig te volgen. Het enige wat u hoeft te doen is leren wat te eten en te richten op basis carb telt.

Hoogtepunten juiste niveau Koolhydraten:

De grootste kracht van dit dieet is dat het u toestaat om te weten het niveau van koolhydraten behoren die het kost om een ​​gezond gewicht te behouden. Verschillende mensen hebben verschillende niveaus van gevoeligheid voor koolhydraten en dit dieet is een manier om je niveau te leren kennen.

Gewicht Onderhoud:

Atkins-dieet helpt u niet alleen gewicht verliezen, maar ook om het te handhaven. Het dieet kunt u het niveau van inname van koolhydraten die een gezond gewicht kan handhaven door de mogelijke toename van de hoeveelheid koolhydraten geconsumeerd te bepalen.

Bevordert een goede gezondheid:

Atkins-dieet raadt het eten van voedingsmiddelen rijk aan voeding met vitaminen en voedingssupplementen als dat nodig is. Dus, bevordert een goede gezondheid.

Ziektepreventie:

Zoals gezegd beperkt koolhydraten verlaagt niveaus van insuline in het lichaam, waardoor het effectief in het voorkomen van ziekten zoals diabetes. Onderzoek heeft aangetoond dat de volgelingen van het Atkins-dieet hebben gezonde niveaus van de bloeddruk, het cholesterolgehalte beter en minder gewichtstoename dan andere diëten.

Bevordert evenwichtige voeding:

Atkinsdieet is gewijzigd gedurende de jaren een verscheidenheid van voedsel, waaronder magere eiwitten, groenten, fruit, noten, peulvruchten nemen, en in sommige gevallen, gehele korrels en gezonde vetten.

Nadelen van het Atkins-dieet:

Atkins-dieet is effectief als je je houdt aan, maar het probleem ligt in de naleving. De mensen die beginnen met dit dieet zijn vaak in staat om door te gaan met het op de lange termijn.

Inductie:

De inductiefase is de moeilijkste fase van dit programma en hoeft niet altijd een positief effect. De meerderheid van de mensen last van carb ongeval binnen 3 tot 5 dagen en zijn niet in staat om door te gaan met dit dieet vanwege deze negatieve reactie.

Moeilijk om te verblijven in Laag koolhydraten:

Het is vrij moeilijk om alle voedingsstoffen van een dieet zeer laag in koolhydraten krijgt. Het probleem wordt nog erger als inductie langer dan 2 weken. Volgens Atkins, sommige mensen zijn metabolisch resistent tegen zeer lage verblijven op een dieet in koolhydraten permanent om gewicht te verliezen of gewichtsverlies te behouden. Maar het feit blijft dat zelfs als de vitaminen en mineralen mogen worden vervangen met supplementen, fytonutriënten kan niet. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen op de lange termijn.

Boring:

Een dieet met weinig koolhydraten, zoals Atkins bot is snel, vooral tijdens de inductiefase, voordat zij tot gewenste resultaten. Dit is een reden waarom mensen af ​​te stappen van koolhydraatarme diëten.

Verwarrend na inductie:

Eén van de nadelen van de Atkins dieet is dat het moeilijk te begrijpen dat niveau carb zou voor elk individu na de inductiefase. Carb Tellen vergt een grote inspanning en dat is des te moeilijker om vast te houden. Dit is het bewijs om erachter te komen wat het beste werkt voor jou.

Dus als je denkt dat je nodig hebt om gewicht te verliezen en bereid zijn om die extra mijl te lopen, probeer Plan Menu Atkins dieet.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha