Alles wat je moet weten over vitamine BBent u zwanger en vrezen aangeboren afwijkingen bij de baby? Je bent altijd klagen over vermoeidheid af te laat? Deze symptomen kunnen het gevolg zijn van een tekort aan voedingsstoffen zijn. Een gebrek aan voeding, indien op het juiste moment niet behandeld wordt, kan grote schade aanrichten aan uw gezondheid en uw gezin.

Artsen en diëtisten raden een evenwichtige voeding als de sleutel tot een gezond lichaam en geest. Heb je gehoord van vitamine B? Ontdek het in dit artikel de verschillende gezondheid complicaties van een tekort aan deze essentiële voedingsstof kan veroorzaken. Ook leren de verschillende bronnen van voedsel dat zijn een must-have te sluiten tekort aan vitamine B. Ga je gang en bekijk deze post!


Vitamine B12:

Functie:

Vitamine B12 leidt tot de productie van RBC en helpt reguleren het zenuwstelsel. De CDC beveelt aan dat mensen boven de 50 jaar B12supplements dagelijkse vitamine zou moeten hebben. Echter, raadpleeg dan uw arts voordat u een (1) te nemen.

Bronnen:

Vlees en zuivelproducten bevatten veel vitamine B12, dus vegetariërs zijn op een hoog risico op het lijden van het tekort.

Symptomen:

Meestal kan vitamine B12-deficiëntie leidt tot vele omstandigheden, zoals:

 • Bloedarmoede en verwarring bij oudere mensen.
 • Psychische aandoeningen zoals depressie, paranoia, dementie en gedragsproblemen (2).
 • Tintelingen in de handen en voeten.

Vitamine B1 en vitamine B2:

Functie:

Vitamine B1 of Thiamine is een essentiële voedingsstof voor een goede gezondheid neurologische (3). Terwijl riboflavine of vitamine B2 helpt bij het omzetten van voedsel in energie en verbetert het gezichtsvermogen (4).

Bronnen:

Granen zijn een goede bron van vitamine B Terwijl volle granen, melk, donkergroene bladgroenten, en eieren zijn rijk aan vitamine B2.

Symptomen:

Meestal vitaminetekorten B1 en B2 zijn vrij zeldzaam. Echter, deze tekortkomingen veel gezondheidsproblemen bij alcoholisten veroorzaken.

 • Het kan leiden tot aandoeningen zoals Wernicke-Korsakoff syndroom (5).
 • Kan leiden tot scheuren op de zijkanten van de mond en zweertjes in de mond (6).

Vitamine B9:

Functie:

Vitamine B9 of foliumzuur, aangezien de meeste van de B-vitaminen, reguleert de productie van rode bloedcellen in het lichaam. Het helpt ook het risico van geboorteafwijkingen verminderen.

Bronnen:

Meestal kunt u vitamine B9 in alle soorten vlees, granen en citrusvruchten te vinden.

Symptomen:

Tekort aan vitamine B9 kan de volgende gezondheidsproblemen:

 • Diarree.
 • Bloedarmoede.
 • Zwangere vrouwen moeten vitamine B9 nemen, als zijn tekort kan leiden tot aangeboren afwijkingen bij hun kinderen.

Vitamine B6:

Functie:

Vitamine B6 of pyridoxine helpt bij het omzetten van voedsel in energie (7). Het helpt ook bestrijden van infecties en helpt bij de ontwikkeling van de foetale hersenen.

Bronnen:

Voedingsmiddelen zoals lever, aardappelen, citrusvruchten niet, vis en gevogelte zijn een bron van vitamine B6.

Symptomen:

Een tekort aan vitamine B6 kan veel problemen veroorzaken, zoals:

 • Zweren in de mond en de tong.
 • Een zwak immuunsysteem.
 • Mentale aandoeningen zoals depressie en prikkelbaarheid (8).

De ouderen en zwangere vrouwen kunnen grotere hoeveelheden B-vitamines aandoeningen zoals coeliakie nodig, HIV, de ziekte van Crohn en alcoholisme kan leiden tot een slechte opname van vitamine B.

Conclusie:

De regelmatige inname van groenten, fruit, zuivel en pluimveeproducten zullen ervoor zorgen dat een voldoende hoeveelheid vitaminen en mineralen binnen te krijgen om je immuniteit te stimuleren.

Dus, we hopen dat het lezen van alle bovenstaande informatie je geholpen heeft het belang van het opnemen van bronnen van B-vitaminen in je dagelijkse dieet te begrijpen. Dus, waarom wachten? Onder andere voedselbronnen boven vitamine B-deficiëntie en sloeg de blues weg.

Als u weet dat geen recepten lekker en gezond, dat kan verhogen niveaus van vitamine B, deel ze met ons. Ook als u vond dit artikel informatief, geef dan uw antwoorden door commentaar in het vak hieronder!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha