9 redenen van plotselinge haaruitval en hoe het te bestrijden?Terwijl bijna alle een of andere haar problemen, de meest voorkomende is zeker het probleem van haaruitval. Hoewel er zijn vele redenen die uiteindelijk leiden tot haaruitval, factoren zoals de vergrijzing, erfelijke eigenschappen, vervuiling, enz., Zijn de meest voorkomende. Plotselinge haaruitval en haarverlies chronisch kan zeer deprimerend en pijnlijk, maar indien behandeld moment met de juiste producten kunnen worden voorkomen en geleidelijk behandeld.

Redenen voor plotselinge haaruitval

Hier is een lijst van redenen voor het plotselinge haarverlies bij vrouwen in het bijzonder.


Hormonale Verandering:

Hormonale veranderingen in het lichaam de gevoeligheid van de haarfollikels, verzwakking van de haarwortels en veroorzaken haarlokken vallen. Menopauze, ovariële cyste, hypothyreoïdie, hyperthyreoïdie enz brengen veranderingen in de hormonale balans. Dit leidt uiteindelijk tot haaruitval.

Zwangerschap:

De meeste vrouwen tijdens en na de zwangerschap, ervaring frequente uitdroging, vermoeidheid en hormonale onbalans. Dit veroorzaakt een verhoogde gevoeligheid van het haar en follikels. Het creëert ook droogte van de hoofdhuid. Al deze factoren samen leiden tot haaruitval chronisch.

Fysieke en mentale stress:

Hardnekkige ziekte, drastische en overmatig gewichtsverlies en extreme fysieke arbeid kan het lichaam uitgedroogd en uitgeput geraken. Dit kan de haarzakjes ondervoed en zwak te maken en veroorzaken een snelle haaruitval.

Hoofdhuid infectie:

Schimmel-, bacteriële en virale infecties zoals seborroe dermatitis, psoriasis, ringworm infecties van de hoofdhuid kan de wortels verzwakken. Dit beschadigt de haarzakjes, waardoor dunner, breuk en haaruitval.

Alopecia areata:

Alopecia areata is een ziekte die wordt gekenmerkt door snelle dunner, breuk en haaruitval, patchiness en zelfs kaalheid.

Medicijnen en behandelingen:

Sommige medische voorwaarden vereisen behandelingen en operaties die helpen bij de behandeling van de ziekte. Hoewel deze behandeling van uw aandoening, kunnen hun bijwerkingen vaak schade aan de haarzakjes en veroorzaken een snelle haaruitval. Behandelingen zoals chemotherapie tegen kanker, steroïden en medicijnen voor tyfus, hartaandoeningen, depressie, etc. zijn bekend verantwoordelijk voor haarverlies extreem te zijn, tot het punt van het veroorzaken kaalheid.

Hairstyling:

Overmatig wassen, verven, styling stressvol, de toepassing van chemicaliën, hitte styling en het gebruik van andere instrumenten haar behandeling kan beschadigen en een verzwakking van het haar en haarverlies veroorzaken.

Ijzertekort, bloedarmoede en bloedverlies:

Het tekort aan rode bloedcellen in het lichaam of anemie, plotseling verlies van bloed en gebrek aan ijzer in het lichaam veroorzaakt verlies vermoeidheid, zwakte, hoofdpijn en haren.

Crash diëten en ondervoeding:

Onvoldoende aanvoer van voedingsstoffen en na een gezonde, evenwichtige voeding kan ondervoeding in het lichaam. Dit leidt tot uitdroging van de hoofdhuid en het haar, en kan overmatige haaruitval veroorzaken.

Corrigerende maatregelen voor plotselinge haaruitval:

Deze plotselinge verlies geleden en ongewenste haargroei kan worden behandeld en voorkomen met een paar bewuste stappen:

 • Volg label haarverzorging en gezonde levensstijl gezond.
 • Zorg voor een gezonde voeding, voedzaam en uitgebalanceerd dieet, rijk aan essentiële voedingsstoffen
 • Drink voldoende water, vruchtensappen en vloeistoffen
 • Houd je lichaam goed gehydrateerd
 • Het consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer
 • Vermijd diëten
 • Solliciteer vrij van chemicaliën en veilige haarverzorging behandelingen, kapsalon en spa
 • Resort remedies voor natuurlijke haarverzorging en wraps
 • Houd je haar en hoofdhuid gehydrateerd en gevoed door oliën behandelingen en wellness adequate
 • Elimineren roos en andere hoofdhuid infecties met behulp van roos shampoo en tegen drugs
 • Vermijd het gebruik van drogers, rollers, hete staaf
 • Vermijd kapsels stijf en smal dat belastend voor het haar zijn
 • Raadpleeg een dermatoloog of de gezondheidszorg in de tijd voor de juiste behandelingen om de problemen van haaruitval te genezen
 • Toevlucht tot drugs milde
 • Beoefening van yoga en meditatie om stress en spanning te verlichten

Al deze stappen zijn noodzakelijk om de verschillende problemen van haar, met name haaruitval regelen. Zorg ervoor dat u de juiste voeding en levensstijl volgen om gezond haar, sterk, stralend en mooi te krijgen.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha