8 eenvoudige meditatietechnieken voor kinderenIn dit tijdperk van de concurrentie, waar de fysieke belasting en de zintuiglijke overbelasting zijn slikken het leven en de gezondheid van kinderen, kunnen actieve meditatie helpen in een aantal manieren. Net als volwassenen, moeten kinderen ook regelmatig mediteren om hun macht van de focus te verhogen, controle over hun gedachten, te kalmeren hun innerlijke zelf en het opbouwen van zelfvertrouwen.

8 Eenvoudige en gemakkelijke meditatietechnieken voor kinderen

Hier zijn 8 meditatieoefeningen eenvoudig en makkelijk die perfect zijn voor uw kind zou zijn:


Chakra Breathing:

Kinderen hebben niet het idee van deze 'zeven chakra's' in ons lichaam. Dus, start door hen te tonen die 7 posities. Die ze nodig hebben om op te staan, waarbij je je voeten op schouderbreedte uit elkaar en adem sneller in elk chakra volledig toegespitst op de handeling van de ademhaling. Hoewel er geen beperking op het bewegen van de armen en het lichaam moet de mond tijdens het gehele proces open te houden.

Breath besef:

Dit moet worden beoefend door zitten rechtdoor op de vloer en het creëren van 'Gyan Mudra' plaatsen van uw polsen op de knieën en de toetreding tot de toppen van de duim en wijsvinger bij elkaar. Ze moeten gewoon normaal te ademen en te voelen hoe de lucht gaat in en uit de neusgaten. De ogen moeten worden gesloten en het lichaam moet nog steeds.

Take Five Breath:

Zoals de naam al doet vermoeden, deze meditatietechniek draait rond en uitademen om de 5 keer. Kinderen moeten rechtop zitten en neem 5 ademhaling normaal. Ze moeten je ogen te sluiten en doorgaan met het aantal in- en uitademen tellen, met behulp van uw vingers. Zullen hun aandacht te vragen voor hun ademhaling en vertragen hun gedachten efficiënt.

Wervelende:

Dit is één van de populairste manieren meditatie bij kinderen zoals hij wil. Het enige wat je hoeft te doen is om te draaien als ze willen. Er is een specifieke richting waarin zij moeten worden geschud. In plaats daarvan, hen aanmoedigen om te draaien als ze zijn comfortabel. Hun ogen moeten open zijn en de armen moeten worden opgerekt. Vertel hen om langzaam te beginnen en geleidelijk gaan snel. Langzaam, zullen ze een lichamelijke gewaarwording minder ontvangen en kunnen de binnenste krul waarnemen.

Wolk Starend:

Kinderen moeten op de grond zitten en focus op je ademhaling terwijl het in-en uitademen normaal. Vertel hen om hun gedachten denken als een hemel en beschouwen gedachten als wolken passeren langs de hemel. Moeten voorstellen dat de hemel met wolken komen, gaan en de wijziging vormen daar tussenin. Verbeteren van hun observatievermogen en hen bewust van het feit dat er niets is constant in het leven te maken.

Bell Meditatie:

Instrueer kinderen om te zitten op de vloer en sluiten hun ogen. Nu, een belletje rinkelen. Ze nodig hebben om het geluid te luisteren luid en verkennen met behulp van hun zintuigen. Het doel van deze meditatie is om de kracht van zorgvuldig luisteren van de jongens te verbeteren. Helpen herkennen, verder, bel meest linker of meest dichterbij, hield zijn ogen dicht.

Relax Song:

Kies specifieke nummers die bekend zijn zeer ontspannend en combineer ze met meditatie. Kinderen moeten zitten rechtdoor op de vloer en de nummers in hun gedachten stil te passen. Terwijl het uitspreken van elke lettergreep, moeten de uiteinden van de andere vingers (de wijsvinger om de baby vinger) raken met hun duimen op een rijtje. Deze meditatie oefening zal hen helpen kalmeren aanzienlijk naar beneden.

Wartaal:

Dit is een actieve meditatie en kinderen gewoon graag om te oefenen. Het is niets anders dan je ogen sluiten en het uitzenden van een aantal betekenisloze klanken. Dat moet allemaal onzin zijn en kan elke vorm van beweging te maken, zoals springen, zwaaien, rollen, enz. Mee. Moedig hen te blijven, tenzij en totdat je uitgeput voelt. Daarna maken ze rustig zitten en focus op je ademhaling.

Meditatie en kinderen lijkt misschien een vreemde combinatie, maar vergeet niet, die kleine geesten nodig enige reflectie ook! Dus maak je je kind het beste cadeau van hem onderwijzen van de vreugde van meditatie!

Als je een kleintje in je huis, dat meditatie techniek die je zal houden om hem of haar te leren? Met ons te delen in het opmerkingenveld.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha