8 Asana Yoga effectief om de botten gezond te houdenWist u dat een aantal eenvoudige yoga asana's kunnen helpen botten te versterken? Ongelooflijk het ook mag lijken, het is waar! Yoga kan helpen genezen veel ziekten, en bevordert en stimuleert vele belangrijke fysiologische processen. Yoga helpt ook om de geest te kalmeren.

Echter, wat we hier willen stilstaan ​​bij hoe yoga kan je helpen sterkere botten te krijgen en die asana's een betere gezondheid van de botten te bevorderen.


Dus je wilt meer weten? Ga verder met uw bed!

Bot Decline:

Bot is levend weefsel dat voortdurend wordt afgebroken en gebouwd, dat is wat van invloed op de dichtheid. Terwijl soms de balans optimaal, in sommige gevallen, de verslechtering dan verbetering en osteoporose onvermijdelijk.

Botverlies is onvermijdelijk als de vergrijzing. Mannen en vrouwen krijgen de maximale massa van het bot op de leeftijd van de tijd die je bent 30, je botdichtheid afneemt. Merkte yoga-instructeur Sara Meeks zegt: "Osteoporose is de ziekte van ontkenning." Hij voegt eraan toe dat de meeste mensen niet willen toegeven, maar ze lijden aan osteoporose als ze hun mid-jaren '40 te komen (1).

Yoga voor de gezondheid van het bot:

Nu je weet hoe de schouder botdichtheid en osteoporose als je contract, gaan we naar het belangrijkste punt. Wat voor soort yoga helpt je sterkere botten te krijgen? Nou, hier worden vermeld zijn een aantal asana's geïnspireerd ontworpen om dat te doen. Check ze uit!

Uitgebreide Triangle Pose (Trikonasana):

Deze positie is een van de gemakkelijkst te voeren en heeft vele voordelen. Deze asana helpt ook om de flexibiliteit van de ruggengraat en verlicht gastritis ook. De trikonasana helpt strek het hele lichaam zacht, waardoor het onderste deel van het lichaam en de botten (2) versterken.

Brug stelt (Setu Bandha Sarvangasana):

Dit is een andere asana dat is therapeutisch voor osteoporose en helpt strek de rug, borst en nek. Voor het beste resultaat, blijven in dezelfde positie voor minstens een minuut om de borstkas en rug uitrekken. Als u meer ondersteuning nodig hebt, overweeg dan het plaatsen van een blok onder de achterkant.

Zittend draaien pose (Ardha Matsyendrasana):

Dit is een van de beste yoga houdingen om botten te versterken. Deze positie zet druk op de wervelkolom. Het helpt om de productie van bot te stimuleren en is bijzonder efficiënt om ontspannen de rug en nek, waardoor beengezondheid promoten. De wendingen mildere hulp stretch je rug en zet weinig druk op de wervels (3).

Revolutie Triangle Pose (Trikonasana Parivrtta):

Dit is een andere goede pose voor je als je sterkere botten wilt. De poses twist hulp stimuleren de aanmaak van bot en helpt botbreuken te voorkomen. De beweging van stretching helpt botten op te bouwen.

Uitgebreide ZijHoek Pose (Utthita Parsvakonasana):

Dit is een andere goede yoga houding te helpen botten te versterken. Deze pose strekt zich de heupen en helpt je sterkere botten te krijgen. U kunt de praktijk Parsvakonasana utthita houden beide handen op de vloer of houd je onderarm op de knie (4).

Locust Pose (Salabhasana):

De sprinkhaan of sprinkhaan opleveren is een uitstekende oefening voor je rug en benen. Het helpt ook om botten te versterken. Om deze functie uitvoeren, til dan de benen en het bovenste deel van de romp. Houd deze positie 10 seconden vast en herhaal drie keer. Sprinkhanen vormen ook helpt tegen rugpijn (5).

De boom stelt (Vrikshasana):

Dit is een van de meest iconische yogahoudingen. En 'waanzinnig populair, geslagen alleen door Padmasana als vaandeldrager voor yoga illustraties. Houd deze positie gedurende 1 minuut kan u helpen om sterkere botten, terwijl ook de uitbreiding van de grote spiergroepen en de geest te kalmeren (6).

Half Moon Pose (Ardha Chandrasana):

Ten slotte is de laatste asana in onze lijst, maar zeker niet het minst effectief in elk aspect; Deze positie kunt u uw benen, buik, rug en billen toon. Helpt ook traktatie pijn van osteoporose en helpt om botten te versterken. Je kan een blok van wijzigingen om de tot normaal (7).

Dus de volgende keer dat je je zorgen maakt over het krijgen van zwakke botten, probeer een aantal van deze poses. Oefenen ze elke dag kan helpen vertragen het ontstaan ​​van het verlies van botdichtheid. Vertel ons over andere asanas dat hielp botten te versterken. Een reactie hieronder. Wij horen graag van u!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha