7 Oorzaken van hyperpigmentatie U moet zich bewust zijn vanBezorgd over je hyperpigmentatie? Nou, zoals u weet, de menselijke huid is onderhevig aan een groot aantal problemen. Van de genetica tot slechte hygiëne, kunnen vele factoren een belangrijke rol achter de gezondheid van uw huid af te spelen. Er zijn een groot aantal ziekten en aandoeningen van de gemeenschappelijke huid, waarvoor behandeling opties beschikbaar vandaag. De moderne geneeskunde heeft ons toegelaten om meer over de verschillende huidproblemen weten. De meerderheid van huidziekten zijn tegenwoordig gemakkelijk te behandelen met medicijnen, zo niet door huismiddeltjes. Een van deze huidproblemen, zijn we meer bewust van vandaag, is hyperpigmentatie.

Wat veroorzaakt hyperpigmentatie?

Ook als je weet wat de conditie van de huid u lijdt, is het belangrijk om te weten wat de oorzaak van de aandoening. Hyperpigmentatie wordt voornamelijk veroorzaakt door de overmatige productie van melanine door de melanocyten cellen van ons lichaam. Een aantal factoren stimuleren verhoogde abnormale productie van melanine.


Oorzaken van hyperpigmentatie:

Hier zijn de meest bekende oorzaken achter de productie van overtollige melanine, wat resulteert in hyperpigmentatie.

Ontsteking veroorzaakt door zonlicht:

We weten allemaal dat de zon maakt onze huid donkerder. Maar je kon niet verlaten met tan huid gelijkmatig gebruind. Voor velen kan de tan leiden tot hyperpigmentatie. Wanneer onze huid wordt blootgesteld aan ultraviolette straling van de zon, produceert een ontstekingsreactie. Deze reactie vindt plaats rechts wanneer de huid wordt blootgesteld aan zonlicht, maar de niveaus zo laag dat het onopgemerkt blijft. Toch, als je blijft je huid blootgesteld aan de zon voor een periode langer, de niveaus van ontsteking toeneemt.

Wanneer de ontsteking niveaus hoog zijn, onze lichamen beginnen te ontstekingsmediatoren te produceren. Deze hormonen zijn verantwoordelijk voor een groot aantal huidreacties. De activering van melanocyten is een van de reacties veroorzaakt door deze hormonen. Zodra de melanocyten worden geactiveerd, de productie van melanine begint. In de loop der jaren, wanneer de huid wordt blootgesteld aan zonlicht gedurende langere tijd, de melanocyten continu actief blijven. We zien dus dat de ontsteking veroorzaakt door blootstelling aan de zon is de belangrijkste oorzaak achter de productie van melanine in de huid.

Beschadiging van de huid:

Alles van een snede naar een puistje kan de huid, wat leidt tot de productie van overtollige melanine beschadigen. Als u enige vorm van schade aan de huid, het lichaam omgaat met het door het produceren van een ontstekingsreactie. Deze reactie leidt tot verdere activering van de melanocyten in de huid. Naast een ontstekingsreactie, wanneer de huid wordt gewonden, niet in staat om de pigmenten van de huid, waarvoor voorheen regenereren. Wanneer de pigmenten van de huid niet kan worden geregenereerd, worden donkere pigmenten gegenereerd over het beschadigde gebied. Elk type van huidziekte, zoals eczeem kan ook een factor achter hyperpigmentatie zijn.

Allergische reacties:

Als je enige vorm van allergische reactie ervaart, kan de huid een ontstekingsreactie hebben. Als je zwaar allergisch voor iets, kan je lichaam gaan in overdrive wanneer het in contact komt met deze stof. En dat veroorzaakt huidirritatie. Er een hoge kans op de huid die ontstekingsreacties. Bijvoorbeeld, poison ivy eindigen activeren van de melanocyt cellen, waardoor hyperpigmentatie.

Drugs:

Er zijn veel medicijnen die hyperpigmentatie kan laten zien als een neveneffect. Topische retinoïden, antibiotica, anti-inbeslagneming van drugs, hormonen drugs, niet-steroïde en chemotherapie drugs kan leiden tot hyperpigmentatie. Opnieuw zien we dat het geneesmiddel hormonale veranderingen in het lichaam, wat kan leiden tot de activering van melanocyt cellen kan veroorzaken. Wanneer cellen worden geactiveerd, er een overmaat van melanine productie. Hyperpigmentatie kan een neveneffect van veel medicijnen te zijn, kunt u gedwongen worden om te gebruiken.

Oneigenlijk Verwijdering:

gezichtshaar verwijderen kan leiden tot hyperpigmentatie. Maar maak je geen zorgen te maken over hyperpigmentatie, elke keer dat je nodig hebt om zich te ontdoen van gezichtshaar. Draadsnijden of scheren niet hyperpigmentatie veroorzaken. Wanneer u het haar vanaf de wortel te verwijderen of de wortel van agressieve chemicaliën bloot te leggen, is het waarschijnlijk om een ​​ontstekingsreactie veroorzaken. Als u ervoor kiest om tweeze, wax of gebruik ontharingscrème crèmes, gebruiken huid producten mild totdat de huid geneest en keert terug naar normaal.

Hormonale veranderingen:

Verhoogde niveaus van oestrogeen en progesteron in het algemeen veroorzaakt door de zwangerschap of de pil kan een van de oorzaken van hyperpigmentatie zijn. Hormonale veranderingen kunnen leiden tot een verhoging van melanine. Deze voorwaarde, waarbij de melanine productie wordt verhoogd door oestrogeen of progesteron, bekend als melasma. Voor velen kan de hyperpigmentatie verdwijnen na de zwangerschap, maar kan het geval zijn voor anderen niet.

Genetica:

Voor veel mensen, hyperpigmentatie is een aandoening die is ingebed in hun DNA. Hoewel hyperpigmentatie is erfelijk, kunnen generaties overslaan. Als iemand in uw familie, die lijdt aan een ernstige hyperpigmentatie, zijn er kansen van jullie die de conditie van de huid te verwerven. Als u genetisch meer vatbaar voor hyperpigmentatie, dan zelfs de geringste allergische reactie, blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen of schade aan de huid hyperpigmentatie veroorzaken.

Hyperpigmentatie is een huidaandoening die de huid donkerder veroorzaakt. Deze voorwaarde resulteert in de huid donkere huid vlekken in verschillende delen van het lichaam. De reddende genade van deze huidaandoening is het feit dat het veroorzaakt bijna geen fysiek ongemak. Het probleem wordt veroorzaakt door deze huidaandoening is visueel in plaats van fysiek. Veel mensen kiezen om te vertrekken de aandoening behandeld, omdat zij geen fysieke gevolgen. Tegelijkertijd kan hyperpigmentatie een ernstig gezondheidsrisico voorspellen.

Deze huidaandoening komt vaker voor bij mensen van Aziatische etnische groepen, Afrikaanse en mediterrane. Hoewel deze voorwaarde van de huid leidt tot donker worden van de huid, zien we dat er kleine verschillen in de soorten van hyperpigmentatie. De variaties worden bepaald door de oorzaken van hyperpigmentatie. De huidconditie is anders dan andere soorten problemen van huidpigmentatie. Als u merkt donkere vlekken op de huid, moet u een dermatoloog te bezoeken voordat betast om de conditie van de huid alleen te diagnosticeren. Uw dermatoloog kan in staat zijn om te leren over de conditie van de huid alleen maar door er naar te kijken. Voor meer ernstige aandoeningen, kan de dermatoloog een huidbiopsie om de conditie beter te begrijpen voorschrijven.

Behandelingen voor Hyperpigmentatie:

Zodra u de reden achter uw hyperpigmentatie hebt geïdentificeerd, kunt u kiezen voor het type behandeling. Er zijn een aantal behandelingen die lijken te heerlijk werken voor de meeste mensen met hyperpigmentatie. Hier zijn de beste behandelingen voor hyperpigmentatie:

Huismiddeltjes:

Huis behandelingen voor hyperpigmentatie kan alleen werken als de conditie van de huid is minder ernstig.

 • Aloë Vera crème/olie, vitamine E olie geeft snel resultaat
 • Nemen veel water te spoelen toxinen voor een gezonde en stralende huid
 • Wrijf een schijfje limoen door de verduisterde patch
 • Multani mitti gemengd met rozenwater lichter donkere vlekken
 • Rauwe aardappel sap doet de truc voor veel
 • Meng een paar druppels limoensap met honing en laat de donkere vlek op voor een paar minuten
 • Citroensap gemengd met basilicum en aangebracht over de patch kunnen donkere kringen en verkleuringen te verminderen
 • Meng havermout, melk en bruine suiker in gelijke delen en gebruik te wrijven door de huid
 • Cacaoboter massage op de aangetaste huid voor een paar weken
 • Een paar druppels citroensap met de eenvoudige reguliere gezichtscrème vermindert vlekken
 • Solliciteer komkommer sap of je gezicht wassen met gekookt enkele komijnzaadjes
 • Rozenwater is een schoonheid van essentieel belang voor alle toepassingen die wonderen werkt op alle huidtypes
 • Gebruik een pasta van sinaasappelschillen droog poeder werkt met water of een mash up van de guave en banaan stukken
 • Soak amandelen 's nachts, slijpen en voeg de melk om het te gebruiken als een pasta
 • Azijn met water blijkt een snelle oplossing te zijn
 • Vermijd overmatige consumptie van thee, koffie, chocolade, specerijen overtollig, voedingszuur
 • De toepassing van rauwe papaya sap of pulp van een rijpe papaja is een veilige formule te verminderen pigmentatie

Maar, zien we dat huismiddeltjes alleen kan werken voor sommige omstandigheden hyperpigmentatie. Het is beter om te kiezen voor professionele hulp als het gaat om hyperpigmentatie.

Medicijnen over de toonbank:

Als u ervoor kiest om jezelf te behandelen zonder de hulp van een professional, kunt u kiezen voor medicijnen over de toonbank. Er zijn verschillende crèmes huidverlichting op de markt. Je kan ook kiezen voor elk type geneesmiddel, dat Retin-A of het alfa-hydroxyzuur heeft.

Actuele medicatie:

Als u wilt gaan naar een dermatoloog, die kan wijzen voor plaatselijke toepassingen, die alpha hydroxy zuur bevatten. De enige door de FDA goedgekeurde behandeling voor de huid lichter is hydrochinon. Dit is de meest voorgeschreven topische behandeling. Kojiczuur, die een derivaat schimmel, fungeert ook als hydrochinon. Azelaïnezuur is ontwikkeld voor de behandeling van acne, maar het is ook effectief wat betreft hyperpigmentatie. Amandelzuur is afgeleid van amandelen, en kan worden gebruikt voor alle soorten hyperpigmentatie. Dit zijn de meest voorgeschreven actuele medicatie voor hyperpigmentatie.

Betekent, niet-ablatieve:

Voor veel mensen met meer ernstige hyperpigmentatie, actuele medicatie kan niet de oplossing zijn. Er zijn een aantal remedies niet-ablatieve, kan de dermatoloog in plaats daarvan voorschrijven. Huid peelings zoals salicylzuur peelings worden aanbevolen door dermatologen om te helpen verlichten van donkere vlekken na een paar toepassingen. Intense Pulsed Light is een technologie, die verschillende golflengtes van het licht gebruikt om donkere vlekken van de huid te elimineren. Laser huidvernieuwing is een andere procedure die een laser gebruikt om de pigmentatie veroorzaakt door melanine te verwijderen.

Microdermabrasie:

Dit is een medische procedure die lagen van de huid verdwijnt, duidelijk het niveau waarin het heeft plaatsgevonden pigmentatie. Dit proces kan leiden tot bloeding binnenlaag, en het is een zeer delicate procedure. Het is belangrijk de procedure gedaan door een deskundige krijgen.

Preventieve maatregelen:

Als je genetisch geneigd om hyperpigmentatie te kopen, is het beter om preventieve maatregelen te nemen.

 • Als u stap uit of niet, gebruik dan een zonnebrandcrème te beschermen tegen schadelijke UVA-stralen, dat is een van de voornaamste oorzaken van deze aandoening.
 • Vermijd het dragen van tan kleding met lange mouwen, een zonnebril.
 • Gebruik geen barsten of doorboren puistjes, huiduitslag, en andere ontstekingen.
 • Zorg ervoor dat je een goede hoeveelheid vitamine C in uw dieet.
 • Vermijd crèmes, lotions of voor het gezicht, die een branderig gevoel kan veroorzaken.
 • Vermijd teveel make-up, vooral op het getroffen gebied. Het kan de pigmentatie verbergen, maar het kan ook de huid beschadigen.
 • Een bezoek aan een dermatoloog om de tekenen van pigmentatie te bespreken en te delen eerdere medische geschiedenis ook.
 • Probeer niet te kiezen voor de procedure, die de huid kunnen litteken
 • Voorkomen acne uitbraken door het nemen van een goede verzorging van uw huid.

Je nodig hebt om de juiste voorzorgsmaatregelen in de zon te nemen door het bedekken van zo veel van je huid als je kunt. U kunt ook gebruik maken van de zonnebrandcrème sterkste op de markt. Als je meer over je huid verzorgen, kunt u stoppen met de pil en andere geneesmiddelen, wat kan leiden tot hyperpigmentatie. Maar, niet stoppen met het nemen van medicatie, die essentieel is voor je gezondheid. Probeer niet te kiezen voor de procedure, die de huid kunnen litteken. Voorkomen acne uitbraken door het nemen van een goede verzorging van uw huid.

We zien dat hyperpigmentatie is een huidaandoening veroorzaakt door overmatige productie van melanine. Het is een goed idee om te kiezen voor preventieve maatregelen, als het gaat om het omgaan met hyperpigmentatie. Als je hyperpigmentatie, moet u mogelijk om veel geld uit te geven achter de procedures, die zou kunnen komen, niet voor u werkt. Het verzorgen van uw huid en proberen de omstandigheden die kunnen leiden tot huidproblemen zoals hyperpigmentatie te voorkomen.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha