7 geweldige voordelen van Tai Chi Yoga voor je lichaam, geest en zielWat is het beste voor u - Yoga of Tai Chi? Nou, laten we zeggen, Tai Chi Yoga!

Tai Chi Yoga, het geesteskind van John Neubauer, is een kunst van meditatie. En 'gevormd door het mengen elementen van Tai Chi en Hatha Yoga Chu'an samen. Neubauer 'fusie van tai chi en yoga tot een kunstvorm creëert dieper voordelen voor het lichaam, geest en ziel'.

Chu'an Tai Chi is een vorm van Chinese krijgskunst, die bestaat in het balanceren van ronddraaiende bewegingen gedaan met één been gebogen knie. Het is ook beschouwd als de fysieke manifestatie van het taoïsme. Tai Chi is het meer passieve vorm van martial arts met de filosofie van 'performance en te overwinnen'. De drie aspecten van tai chi zijn gezondheid, meditatie en vechtsporten. Tai chi heeft een aantal scholen als Wu, Yang, Cheng en Sun meeste mensen beoefenen Tai Chi voor zijn zelfverdediging training en de voordelen voor de gezondheid.


Hatha yoga is een populaire vorm van oude Indiase traditie van yoga, die zich richt op holistische genezing wezen met houdingen, mudra's, pranayama en meditatie. Het omvat verschillende secties, heen en weer, gebogen zitplaatsen en staande houdingen, omkeringen en wendingen aan onze fysieke welzijn te garanderen.

Tai Chi en Yoga hebben veel voordelen, zoals, die zich richten op het welzijn en het interieur van ons lichaam. Beide hebben helende werking en helpen de geest te kalmeren en voeden de geest. Een fundamenteel principe van beide vormen ademt. Ademen is een integraal onderdeel van zowel tai chi en yoga, maar de praktijk blijft onvolledig. Zowel onder langzame en nauwkeurige bewegingen van het lichaam. Beide bieden geestelijke voordelen en is niet bedoeld voor instant bevrediging. Maar, er zijn verschillen. Tai Chi is een vorm meer ontspannen en men niet vereist te duwen dan het comfortniveau van het lichaam, terwijl yoga omvat stretching spieren en zij kunnen tegelijkertijd. Maar tezamen de voordelen van beide vormen vermenigvuldigd!

Voordelen van Tai Chi Yoga:

Tai Chi Yoga heeft een aantal voordelen, waarvan sommige zijn:

 1. De belangrijkste van al de talloze voordelen van Tai Chi Yoga is de anti-aging. Tai Chi Yoga verhoogt de levensduur. En 'handig voor oudere mensen.
 2. Het is een low-impact, met een laag risico oefening.
 3. Vermindert de mate van stress, depressie en spanning. Mensen die tai chi yoga te beoefenen, ervaren minder angst en stress.
 4. Verbetert de ademhaling en de kracht van meditatie. Het verbetert ook de cognitieve functies van de hersenen.
 5. Studies hebben aangetoond dat Tai Chi Yoga verbetert kracht, evenwicht, coördinatie en flexibiliteit grotendeels.
 6. De regelmatige beoefening van Tai Chi Yoga is bruikbaar voor ziekten zoals osteopenie, artritis, constipatie, indigestie, migraine en hoofdpijnen, diabetes, chronische rugpijn, musculoskeletale pijn, en hoge bloeddruk.
 7. Het verbetert ook de immuniteit kracht van het lichaam en helpt bij het reguleren slaappatronen en aandoeningen.

Structuur van Tai Chi Yoga:

Op haar website over Tai Chi Yoga, John Neubauer zegt de volgende structuur voor een yoga-sessie Tai Chi:

 • Ademhalingsoefeningen Zittend
 • Staande Yoga Poses
 • Tai Chi Sequence
 • Liggende Relax
 • Zittend Yoga Sequence
 • Knielen Meditatie

Dit is de basisstructuur van een sessie van Tai Chi Yoga. Maar de sequenties en sessies kunnen worden gemengd en getest op vele manieren door de verschillende bewegingen tai chi en yoga.

Verdere Inzicht:

Voor een beter begrip van Tai Chi Yoga, zou de volgende boeken en video's nuttig zijn:

 • Tai Chi Yoga - Een Unieke Video Pakket (1999) van John Neubauer
 • Kracht van Tai Chi Yoga - Een 12 week lesplan Audio voor gewichtsverlies en anti-aging.
 • JohnCNeubauer - YouTube

Zowel Tai Chi en Yoga moet de juiste lichaamshouding en ademhaling controle. Daarom is het belangrijk om te doen voordat Tai Chi Yoga onder begeleiding van een leraar van Yoga Tai Chi. Met regelmatige beoefening, zal je al snel onder de knie deze unieke kunstvorm en plukken de voordelen ervan.

En 'Dit is de eerste keer dat ik heb gehoord van Tai Chi Yoga? Denk je dat het is het proberen waard? Deel uw mening met ons in de commentaren hieronder.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha