7 effectieve remedies voor de behandeling van fasciitis plantarisMaakt het staan ​​of zitten voor lange trekker pijn in de benen? Ze is meestal een plotselinge scherpe pijn in de hielen? Als je een 'ja' op deze vragen hebben gegeven, dan is het tijd u het probleem serieus te nemen.

Je zou kunnen lijden aan fasciitis plantaris, een ontstekingsziekte die meestal resulteert in een ontsteking en pijn in de boog van de voet. Dus hoe komt het voor? En er zijn een aantal home remedies om snel te genezen? Lees het artikel om uit te vinden!


Hoe komt het voor?

Plantaire fasciitis is een veel voorkomende aandoening, en meestal gebeurt wanneer de plantaire fascia, een dikke en elastisch bindweefsel wordt verscheurd door de spanning veroorzaakt door de spieren. Deze kleine scheuren kan leiden tot ontsteking en zwelling van de voet. Fasciitis plantaris komt meestal voor bij mensen van middelbare leeftijd, maar als je constant Spaar uw fascia plantaris, dan is het verhogen van uw kans op het oplopen van de ellende (1).

Het is waarschijnlijker indien:

  • Zes platte voeten
  • Jouw taak vereist dat u om te staan ​​of lopen voor langere tijd
  • U bent zwaarlijvig
  • Het dragen van slecht passende schoenen
  • Uw achillespees of kuitspier is strak (2).

Nu we weten dat als fasciitis plantaris optreedt, laten we eens kijken naar een aantal huismiddeltjes geïnspireerd door deze aandoening.

Laat je voeten:

Een van de beste manieren om de pijn veroorzaakt door fasciitis plantaris is ontspannend voet te verlichten. Verminder de tijd van rust. Neem regelmatig wandelingen of zet je voeten op een krukje om pijn en ontsteking (3) te verlichten.

Ice packs:

Een andere goede manier om pijn te verlichten en de ontsteking te verminderen is door het toepassen van een pak ijs. Ice packs verlichting geven en pijn veroorzaakt door fasciitis plantaris te verlichten. Houd de ijslaag, en druk het tegen de boog van de voet (4).

Stretching:

Een andere manier om de ontsteking te verminderen en pijn verminderen presteert eigenschappen. U kunt teen, kalf lopen en strekt zich ook handdoeken meerdere malen per dag om hulp te bieden. Om handdoek trekken uit te voeren, trek de uiteinden van een opgerolde handdoek die onder de zool van de voet (5) wordt geplaatst.

Bevroren water fles:

Een andere effectieve remedie voor fasciitis plantaris is om een ​​fles ijswater onder de voeten rollen. Als een zak ijs te rommelig om en het water druipt overal gebruiken kan zijn, kunt u een fles water in de vriezer 's nachts en het gebruik van de cilinder van het ijs als een roller bevroren op de fascia plantaris (6) te masseren.

Spalken Overnachting:

Nacht spalken of nacht spalken zijn ontworpen om de voet te waarborgen stevig op zijn plaats, met de tenen omhoog en padding op alle belangrijke zijden. De splint is ontworpen om de achillespees gestrekt houden. Het helpt de symptomen van plantaire fasciitis (7).

Schoeisel ondersteuning:

Fasciitis plantaris kan een pijnlijke aandoening, en soms is je oude versleten schoenen zijn verantwoordelijk voor de ellende. Het beste ding om te doen is ervoor zorgen dat u koopt schoenen ondersteuning, vooral schoenen die een goede ondersteuning van de voetboog en hiel demping bieden (8).

Bands Arch (Orthotics):

Hoewel dit niet een huis remedie voor plantaire fasciitis, hebben arch bands die steun aan het getroffen gebied bieden zeer populair geworden in de behandeling van de symptomen van angst (9).

Voorkomen fasciitis plantaris:

Vele factoren kunnen leiden tot fasciitis plantaris; Oneigenlijk schoeisel, ongezonde levensstijl en blijven staan ​​of zitten banen. Er zijn een aantal erfelijke aandoeningen zoals platvoeten of hoge bogen die kunnen leiden tot plantaire fasciitis. Dus, laten we eens kijken naar een aantal manieren om deze aandoening te voorkomen:

  • Controle en balans van anatomische/biomechanische inefficiëntie van de voeten
  • Krachttraining en stretching oefeningen voor de onderste ledematen
  • Medisch ondersteund sneakers
  • Workout routines goed ontworpen (10)

Deze stappen zijn allemaal ontworpen om te helpen verlichten van de symptomen van fasciitis plantaris patiënten. Dus, probeer deze huismiddeltjes vandaag en verlichten jezelf van de pijn en het ongemak van fasciitis plantaris. Om andere huismiddeltjes die we gemist vertellen, laat een reactie hieronder.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha