7 Ayurvedische behandelingen effectief om haaruitval te stoppenWordt haaruitval is going down? Heeft de haarlok in de douche wordt elke ochtend depressief? Maak je geen zorgen! Vergeet chemicaliën en producten over de toonbank voor de bestrijding van haaruitval. Probeer Ayurvedische behandeling voor haarverlies, in plaats daarvan!

Ayurveda is een vorm van alternatieve geneeskunde, die meer dan 5000 jaar teruggaat. Het heeft een holistische benadering en heeft drie kernbegrippen, zoals nidana (diagnostische maatregelen), Ahar (voedsel dat kan worden gebruikt als preventieve geneeskunde) en Chikitsa (ondersteuning en zelfzorg).


Haaruitval wordt veroorzaakt als gevolg van pitta dosha. Pitta regeert onze stofwisseling en spijsvertering. Een evenwichtige Pitta leidt tot een gezond lichaam en geest. Check onze algemene welzijn. Zodra u de redenen voor de pitta dosha, wordt het gemakkelijker om te corrigeren. Typisch, slechte eetgewoonten, stress en angst als gevolg van pitta dosha, die op hun beurt leiden tot haaruitval. Overmatige consumptie van thee, koffie, alcohol, vlees, gebakken en gekruid onevenwichtigheden eten pitta.

Aloë vera sap, een snuifje komijnzaad vermindert haaruitval tot een grote mate. De regelmatige inname van zuivelproducten helpt ook om haaruitval controleren. Bovendien, groene bladgroenten en fruit leveren vitale voedingsstoffen die de haargroei bevorderen.

Top 7 Verlies Ayurvedische behandeling voor haar:

Ayurveda propageert het gebruik van verschillende kruiden direct op de hoofdhuid haaruitval. Deze kruiden zijn verkrijgbaar in poedervorm of in de vorm van olie in winkels Ayurvedische. Sommige zijn ook verpakt en commercieel verkocht in supermarkt terrein. Laten we eens kijken naar enkele van de ayurvedische behandelingen, die gunstig zijn gebleken om haaruitval te voorkomen:

Bhringaraj:

Bringharaj heeft natuurlijke verjonging. Letterlijk vertaald, betekent het "de koning van het haar". Niet alleen helpt om de haargroei te bevorderen, keert ook kaalheid. Het kan worden gebruikt om vroegtijdig grijs voorkomen. Beschouwd als een natuurlijke conditioner, is algemeen verkrijgbaar in poedervorm en een olie. Het heeft een kalmerend effect wanneer toegepast op de hoofdhuid en helpt je beter slapeloze slapen. Wanneer u wordt gewezen op het werk of zijn woelen, masseren sommige bhringaraj olie op de hoofdhuid en voelt direct het verschil.

Hoe te gebruiken:

Voor het beste resultaat, massage van de hoofdhuid en laat het de hele nacht. Shampoo in de ochtend en wassen met warm water. Als alternatief kunt u een pasta van bhringaraj poeder, amla poeder en Tulsi maken. U kunt een beetje 'van kokosolie toe te voegen aan deze mix aan haar glanzender uiterlijk te maken. Was het haar bundel na een paar uur. Handelend als een koeleenheid, de combinatie van bhringaraj, amla en Tulsi helpt haargroei.

2. Neem:

Al jaren neem gebruikt voor de behandeling van huidziekten en haaruitval. Want het heeft een aantal geneeskrachtige eigenschappen, artsen raden neem zepen tijdens kleine kwalen en ziekten. E 'wordt vaak gebruikt om de jeuk en ontstekingen tijdens waterpokken en mazelen te verlichten. Regelmatig gebruik van neem op de hoofdhuid verbetert de bloedcirculatie en versterkt de wortels, die op zijn beurt stimuleert de haargroei. Neem ook gebruikt om roos en luizen verminderen. Wanneer de hoofdhuid wordt beïnvloed door droogheid, schilfering, roos, eczeem, psoriasis en overtollig talg, haarwortels beschadigd. Dit veroorzaakt haaruitval. Bevordering van de haargroei, neem helpt om deze aandoeningen te behandelen.

Hoe te gebruiken:

Neem zepen algemeen verkrijgbaar in oefeningen kunnen worden gebruikt op de hoofdhuid en huid. Echter, voor de beste resultaten, kook neem bladeren in het water en maak een haarspoeling. Gebruik het na het wassen. U kunt ook neem bladeren toe te voegen aan uw bad. Voor glanzend haar en heldere, voeg neem olie voor olijfolie of kokos. Op de hoofdhuid en wassen met een milde shampoo. U kunt ook een pasta van neem poeder en warm water te maken. Toe te passen en laten op de hoofdhuid gedurende 30 minuten voor het wassen.

Ritha:

Ritha of zeep noten zijn gebruikt door vrouwen eeuwenlang als een natuurlijke shampoo. Bij regelmatig gebruik, ritha stimuleert de haargroei en maakt het haar dik en mooi. Aangezien het licht, kan worden gebruikt als een shampoo dagelijks zonder schade aan het haar. Als je je haar dagelijkse beslommeringen shampoo u, kiest u deze natuurlijk alternatief. Ritha Ook verzorgt het haar tijdens het schoonmaken.

Hoe te gebruiken:

Om uw shampoo ritha maken, verwijder de pitten, plet ze en genieten voor 8 uur of 's nachts. Soak voor zo'n lange tijd zorgt ervoor dat al het goede in de vorm van saponinen gewonnen. Saponine is wat maakt je haar gezond en sterk. Zodra u zeker bent dat alle saponine is uitgepakt, kunt u nu beginnen met het maken van uw eigen shampoo. Het kan deze vloeistof koken. Zodra het begint te koken, sudderen voor een tijdje '. Gebruik deze geconcentreerde vloeistof als een shampoo. Vergeet niet dat niet veel emulgeren en kan nodig zijn om een ​​paar keer te gebruiken om erachter te komen hoeveel u nodig heeft.

Amla:

Amla of Indiase kruisbes is rijk aan vitamine C en voedt het haar van wortel tot punt, waardoor haaruitval verminderen. Het fungeert ook als een preventieve maatregel voor roos. Het is ook een rijke conditioner. Op zichzelf kan geven de kleur, maar de combinatie van amla en shikakai wordt gebruikt om bruin haar natuurlijke. U kunt amla haar toe te passen of zelfs te eten voor haar sterk, gezond en glanzend. Het vermindert ook de jeuk van de hoofdhuid.

Hoe te gebruiken:

Maak een pasta van de amla en shikakai poeder en heet water en laat een nacht. Van toepassing op de hoofdhuid en laat gedurende 30 minuten. Was je haar met een milde shampoo. U kunt ook verpletteren de vrucht amla sap en toe te passen op de hoofdhuid. Daardoor zou voeding te verschaffen aan de wortels en ze sterk. Je kon de olie amla dompelen de vrucht in kokosolie voor een paar dagen te maken. Breng deze olie op de hoofdhuid en afwassen na een uur.

Shikakai:

Shikakai betekent letterlijk vruchten voor het haar. Wanneer de vrucht wordt gemengd in water, schuimt als zeep. Shikakai is rijk aan antioxidanten en bevat grote doses vitamine C en D. Dit is nuttig voor haargroei en voeding. Regelmatig gebruik van shikakai hulp de sluizen worden lange en onderscheiden. Heeft een lage pH-niveau en dan is mild. Het merendeel van de schade aan het haar wordt gemaakt van haarproducten die agressieve chemicaliën. Shikakai zal niet strippen haar van natuurlijke oliën. Het untangles haar, die ook vermindert haaruitval. Vermindert roos en conditie van het haar om het er glanzend en mooi.

Hoe te gebruiken:

Shampoo Shikakai overal beschikbaar zijn; Echter, het maken van uw eigen shampoo shikakai is beter dan tegenhangers commercieel verkocht. U kunt shikakai poeder gebruiken en maak een fijne pasta met warm water. Gebruik deze pasta als een shampoo. Het zal een beetje 'van schuim zijn. U kunt ook deze pasta gebruiken als een haarmasker. Laat gedurende 30 minuten en wassen. U kunt ook thee shikakai en gebruik het als een spoeling. Kook een paar eetlepels shikakai in kruidenthee en laat steil voor 5 uur. Geef dit door een zeef en voeg een half kopje heet water aan. Gebruik dit als een haarspoeling na het wassen. Maak een partij van olie shikakai en gebruik het op de hoofdhuid in plaats van de normale olie die u gebruikt. Om deze olie te doen, meng een eetlepel poedersuiker shikakai en kokos of olijfolie en op te slaan in een pot. Schud de pot krachtig. Bewaar op een koele, droge plaats voor een paar weken. Houd schudden zodat shikakai niet tevreden.

Ashwagandha:

Ashwagandha of Indische Kers van de winter is een kruid verbazingwekkende haren verjonging. En 'het meest gebruikt Ayurvedische geneeskunde voor haar verlies. Cortisol, het hormoon veroorzaakt haaruitval en vertraagt ​​de haargroei. Ashwagandha, wanneer toegepast op de hoofdhuid vermindert cortisol. Verhoogt ook antioxidanten en helpt de circulatie van de hoofdhuid. Het is een goed middel tegen roos en stimuleert de productie van melanine, wat belangrijk is voor haargroei.

Hoe te gebruiken:

Ashwagandha is beschikbaar om oraal te worden geconsumeerd als goed. Echter, om een ​​arts te bezoeken als je wilt ashwagandha innemen omdat alleen de exacte dosering te worden toegediend. Voor haaruitval, kunt u ashwagandha poeder gemengd met amla en Brahmi gebruiken. Voeg het mengsel van heet water. Dit kan worden gebruikt als een masker voor het haar. Laat gedurende 30 minuten en spoel af met warm water.

Brahmi:

Brahmi helpt versterken het haar en stimuleert de haargroei. Het geeft voeding aan de wortels en bevordert nieuwe groei van de follikel. Het regelmatig gebruik van brahmi maakt dik haar en briljant. Het is ook nuttig in het verminderen roos. Brahmi haar packs helpen bij het verminderen van de jeuk van de hoofdhuid. Bij regelmatig toegepast, te verminderen gespleten haarpunten. Het omvat de haarzakjes met een beschermende laag die op zijn beurt maakt het haar glanzend en dik.

Hoe te gebruiken:

U kunt een pasta met ritha brahmi, amla, Tulsi en ashwagandha poeder en een royale hoeveelheid wrongel te creëren. Meng het poeder in heet water en voeg dan langzaam de wrongel. Handhaven van een dikke consistentie als dit is makkelijker toe te passen. Gebruik als een pakket van haar. Laat gedurende een uur en wassen met alleen warm water. Vergeet niet om altijd gebruik lauw koud water om je haar te wassen. Volledig te voorkomen dat het hete water. Een andere manier om Brahmi gebruiken is om een ​​beetje 'water aan de kook en voeg Brahmi, Tulsi en neem poeder. Laat dit een nacht zitten. Tap het water in de ochtend en het gebruiken als een haarspoeling na het wassen. Voor het beste resultaat, gebruik dit regelmatig en merken dat het haar heeft een mooie glans aan het. U kunt ook combineren Brahmi poeder, warm water en kokosolie en gelden als een pasta aan het hoofd. Wassen met alleen water.

Na een evenwichtige en gezonde voeding samen met regelmatige gebruik van ayurvedische kruiden zal leiden tot zichtbare verjonging van de haargroei en stop haaruitval. Voor haar dat is glanzend, springkasteel en uit een shampoo advertentie, maken er een punt om deze ayurvedische kruiden regelmatig gebruikt.

Maakt gebruik van natuurlijke maatregelen om haaruitval te behandelen? Het niet eens met uw suggesties voor de behandeling van haaruitval Ayurveda met ons in de commentaren hieronder.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha