6 Geweldige voordelen van meditatie voor je hersenenFoto: Shutterstock

Meditatie is het parool van deze eeuw! Vele motiverende sprekers en spirituele mensen inspireren om een ​​pauze van hun drukke schema te nemen en krijgen in een bovenruimte rustig. Meditatie is de praktijk uit te sluiten van de wereld en zich richten op je innerlijke vrede. Maar afgezien van de spiritualiteit, zijn er wetenschappelijke redenen achter de vele voordelen van meditatie.

Wat gebeurt er eigenlijk in de hersenen?

In een studie, hebben magnetische resonantie afbeeldingen van verschillende kandidaten drastische verandering in beta-golf activiteit worden getoond in hun hersenen na 20 minuten van meditatie. Hier is hoe de verschillende delen van de hersenen worden gestimuleerd met meditatie:


  • Frontale kwab: Dit deel van de hersenen helpt ons om te plannen, redeneren, emote en zich bewust zijn van onszelf. Deze kwab tunes tijdens meditatie, waardoor de geest los van het 'zelf'.
  • Talamo: thalamus coördineert onze zintuigen en kanalen ze uit verschillende delen van het lichaam naar de hersenen. Gebleken is dat meditatie vertraagt ​​de snelheid van dit kanaliseren van sensorische gegevens.
  • Pariëtale kwab: Dit kwab verwerkt de verlost van de thalamus gegevens, en geeft je een gevoel van ruimte en tijd. Meditatie vertraagt ​​de verwerking van taken.
  • Reticular informatie: Dit is in wezen de taak om de hersenen op alert, volgens wat stimuli die zij ontvangt. Dit deel vertraagt ​​ook tijdens de meditatie.

Voordelen van meditatie voor de hersenen:

Hoe meditatie invloed op de hersenen? Tijdens de meditatie, de hersenen toont overwegend theta golven. Deze golven worden geassocieerd met een ontspannen gemoedstoestand met betrekking tot alfa golven, die geassocieerd zijn met een opgewonden gemoedstoestand.

Laten we eens een kijkje nemen op de voordelen van meditatie voor de hersenen:

Grey Matter:

Hoewel er geen sluitend wetenschappelijk bewijs van deze, hebben studies aangetoond dat meditatie is gekoppeld aan de grote hoeveelheid grijze stof in de frontale gebieden van de hersenen. Meer grijze stof concentratieafhankelijk en emotionele stabiliteit te verhogen in een individu. Een studie aan de Harvard University MRI heeft aangetoond dat meditatie leidt tot grijze stof vaker in delen van de hersenen die geassocieerd worden met mededogen en zelfbewustzijn.

Angst:

Verschillende zenuwbanen komen uit de mediale prefrontale cortex van onze hersenen. Deze trajecten zijn gekoppeld aan angst en lichamelijke gewaarwording perceptie van de hersenen. Wanneer u in een schrijnende situatie, de prefrontale cortex angst voelen of angst. Meditatie lost hoofdzaak deze verbindingen gerekt, zodat een dergelijke sterke reactie niet actief in de prefrontale cortex. De meditatie vermindert de pijn van angst. In plaats daarvan kunnen we de situatie in een rationeler beoordelen.

Veerkracht:

Onderzoekers van de University of Wisconsin-Madison hebben magnetische resonantie afbeeldingen van Tibetaanse monniken genomen en vond dat meditatie en veerkracht hebben een band geworteld. De studie toont aan dat meditatie helpt de amygdala (die wordt geassocieerd met emotie en emotionele herinneringen) snel te herstellen van een trauma of stress.

Stress:

Verminderde stress niveau is een van de grootste voordelen van diepe meditatie. In 2012, onderzoekers verdeelden een studiegroep in drie en zijn:

  • De ene groep beoefend mindfulness meditatie
  • Een andere groep nam ontspanning opleiding van het lichaam
  • De laatste groep werd niet gegeven enige opleiding op alle

Een multitasking, stressveroorzakende tests bleek dat die overdacht vertoonden minder spanning dan elk van de andere groepen.

Creativiteit:

Aan de Universiteit van Leiden, Nederland, vonden de onderzoekers dat mensen die beoefend meditatie geopend controle presteerden beter in taken die nieuwe ideeën nodig. Echter, dezelfde studie geeft aan dat de strekking van creativiteit is niet wijd verspreid is in die meditatie beoefenen de aandacht te richten. Maar creativiteit is geen gemakkelijke zaak voor de zoekopdracht als het fysiek onmetelijk. Veel meer onderzoek is nodig om de effectiviteit van meditatie in echt creatief te bevestigen.

Geheugen:

Volgens onderzoek uitgevoerd door het Centrum voor Onderzoek en Osher Martinos Center for Biomedical Imaging, kunnen mensen die de praktijk mindfulness meditatie de hersengolven om af te stemmen afleiding te reguleren. Dit verhoogt de productiviteit en de eenvoudige integratie van nieuwe informatie en verhoogt dus het geheugen.

Mediation biedt voordelen niet alleen voor de hersenen, maar helpt ook bij de groei en voeding van het lichaam. Voordelen van meditatie voor de hersenen zijn ontelbaar. Het is nooit te laat om te leren mediteren en profiteren van de vele voordelen voor de gezondheid die het biedt.

Heeft u mediteren? Wat voor soort meditatie heeft uw voorkeur? Deel uw mening met ons in de commentaren hieronder.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha