6 belangrijkste oorzaken van haaruitval bij kinderenJe kind te verliezen haar zonder aanwijsbare reden? Het is beter om de oorzaak snel te zoeken voordat de baby verliest een aanzienlijk bedrag van haar en zijn/haar zelfvertrouwen. Als een medische oorzaak of arts, moet je je haar verlies onmiddellijk behandeld.

Wat zijn de oorzaken van haaruitval bij kinderen?

Als het gaat om haaruitval bij kinderen, zijn er verschillende factoren. Hoewel veel oorzaken vereisen aandacht van een arts, de andere zich lossen tijd. Bijvoorbeeld, baby verliezen hun haar tijdens de eerste maanden van het leven. Maar dit wordt later vervangen door permanente haar. In andere gevallen, zijn er redenen die onmiddellijke medische hulp nodig hebben.


Niet-medische oorzaken van haaruitval bij kinderen:

 • Agressieve chemische producten voor de behandeling van haar
 • Haar gedroogd met een hoge warmte
 • Vlechten, paardenstaarten en haarspeldjes gebonden te strak
 • Kammen en borstels op nat haar, wat leidt tot haaruitval

Medische oorzaken van haaruitval bij kinderen:

Er kunnen andere medische oorzaken achter de kinderen die hun haar verliezen, vooral kinderen 26 maanden en ouder.

Tinea capitis:

Algemeen bekend als ringworm van de hoofdhuid, dit is een schimmelinfectie. Boven kunnen komen als schilferende plekken van haaruitval op het hoofd, of rond of ovaal. Bomen haar kan worden gestaakt aan het oppervlak van de hoofdhuid en lijken punten zwarten.

Kinderartsen voorschrijven:

 • En orale antifungale behandeling
 • Het gebruik van een antischimmelmiddel shampoo verminderen vergieten van de schimmel.
 • En 'besmettelijk; vermijd het delen van alle objecten die in contact komen met het hoofd van de baby.

Alopecia areata:

Het is een voorwaarde is niet besmettelijk, veroorzaakt door het immuunsysteem de de haarfollikels. Komt naar voren als slick/zachte, ronde of ovale vlekken van haaruitval, zonder scaling of afgebroken haren. Sommige kinderen hebben ook putjes en aanaarden van de nagels. Hoewel er geen permanente genezing kan goede behandeling van de ziekte te beheersen. Sommige gevallen overgaan in alopecia totalis of volledig verlies van haar, terwijl anderen leiden tot alopecia universalis, of totaal verlies van lichaamshaar.

Trichotillomanie:

Haaruitval wordt veroorzaakt door kinderen te trekken, plukken, draaien of wrijven je haar. Patches zijn meestal zichtbaar aan de kant van de dominante hand van het kind. Dit wordt vaak veroorzaakt door stress of angst in het kind. Counseling is de beste aanpak om de bron die de gewoonte getriggerd corrigeren.

Telogene effluvium:

Het is een aandoening waarbij de spanning plotselinge of ernstige onderbreekt de normale haargroeicyclus. Dit kan veroorzaakt worden door:

 • hoge koorts
 • chirurgie onder algehele narcose
 • de dood van een geliefde
 • een ernstige blessure
 • vanwege een drugs

In dit geval, de haarfollikels stoppen met groeien vroegtijdig en ze in de rustfase. Vervolgens leidt tot overmatige haaruitval, resulterend in gedeeltelijke of volledige kaalheid. Er is geen behandeling. Zodra de stressvolle gebeurtenis voorbij is, volledige haargroei keert meestal binnen zes maanden tot een jaar.

Onevenwichtige voeding:

Haaruitval kan een symptoom zijn van gebreken zijn/overmaat aan bepaalde voedingsstoffen, waaronder:

 • Tekort aan vitamine H of biotine, een vitamine B-complex, waardoor metaboliseren koolhydraten in energie glucose.
 • Een tekort aan zink, een essentieel mineraal betrokken celstofwisseling.
 • Overtollige vitamine A.

Endocriene problemen:

In sommige kinderen, de oorzaak van haarverlies is hypothyreoïdie, een aandoening waarbij de schildklier is traag en vormt een onvoldoende hoeveelheid hormonen regelen de stofwisseling. Helpen pediatrische juiste te worden gezocht voor hetzelfde.

Oplossingen:

Voor alle medische aandoeningen, de beste oplossing is een arts. Raadpleeg uw kinderarts en een gekwalificeerde dermatoloog. Voor kinderen die behandelingen van kanker, kaalheid is te wijten aan de blootstelling aan chemotherapie en bestraling. Na succesvolle diagnose, kaalheid maakt plaats voor hernieuwde haargroei.

Voor andere niet-medische redenen na is de beste oplossing:

 • Een evenwichtige voeding
 • Hair Care regelmatig aan de hoofdhuid schoon en gezond te houden
 • Vermijd agressieve chemische behandelingen

Omgaan met haaruitval:

Als uw kind de bovengenoemde voorwaarden, dan beseffen dat het voor hem een ​​emotioneel moeilijke/haar. Naast het verlies van zelfvertrouwen, zijn vaak belachelijk gemaakt of gepest vanwege hun kaalheid of dunner wordend haar. Krijg onmiddellijke behandeling. Laat de psychologische en emotionele aspecten niet negeren. Erkennen en valideren van hun gevoelens. Help ze werken door middel van hun emoties.

Niet vragen en onmiddellijke nemen om haaruitval te stoppen. Child Support u door de moeilijke tijd. Met de interventie en tijdige behandeling, zal uw kind een reden om weer lachen hebben! Niet deel je mening in de commentaren hieronder.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha