58 geweldige voordelen en toepassingen van Tijm voor huid, haar en GezondheidEen zeer populair, geurige kruid gebruikt in de culinaire wereld, de thymus is bekend om zijn vele voordelen voor de gezondheid. Het gras is vol van fytonutriënten, mineralen en vitaminen die nodig zijn voor ons welzijn zijn.

Tijm is een van de meest populaire culinaire kruiden afkomstig uit Zuid-Europa en het Middellandse-Zeegebied. De plant tijm groeit in een struik en heeft een dunne, houtachtige basis met vierkante stengels. Zijn lengte kan ongeveer 15 tot 30 cm. De plant is lichtgroen van kleur en is licht gebogen, met aromatische bladeren. Blaadjes tijm en de bloem spikes kunnen vers of gedroogd gegeten worden voor culinaire doeleinden.


Tijm is vol van essentiële mineralen en vitaminen die nodig zijn voor onze gezondheid. Het is de rijkste bron van kalium, ijzer, magnesium, calcium, mangaan en selenium. Het kruid is een rijke bron van essentiële vitaminen zoals vitamine B-complex, beta-caroteen, vitamine C, vitamine A, vitamine K, vitamine E en foliumzuur.

Voordelen van Tijm:

Acne:

Tijm is effectief op Propionibacterium de bacterie die acne veroorzaakt. Timo heeft een goede antibacteriële werking in vergelijking met benzoylperoxide aanwezig in acne crèmes en gezicht wast.

De Tiger Mosquito:

De tijgermug, ook wel bekend als Aedes albopictus, is gelegen in tropische en subtropische gebieden van Zuidoost-Azië. Dit heeft verspreid naar verschillende delen van de wereld en kan St. Louis encefalitis, knokkelkoorts, gele koorts virus en Chikungunya koorts. Thymol, alfa-terpineen en carvacrol kan effectief zijn in het doden van muggenlarven tijger zijn.

Hoge bloeddruk of hypertensie:

Tijm bevat een waterig extract dat de bloeddruk bij hypertensieve situaties kan verminderen.

Bescherming door de Voedsel-Borne Bacteriële:

De essentiële oliën van aromatische planten zoals tijm kan fungeren als een natuurlijk conserveermiddel voor voedsel. Dit kan voedsel te beschermen tegen veel voorkomende voedsel overgedragen bacteriën die leiden tot ziekte bij de mens. Tijmolie effectief is om de bacteriële stammen van Enterococcus, Escherichia, Staphylococcus en Pseudomonas genera bestrijden.

Darmkanker:

Timo ook beschermen tegen colonkanker.

Borstkanker:

Wilde tijm toont positieve effecten op de activiteit van borstkanker. Dit kan de ontwikkeling van borstkankercellen stoppen.

Besmetting van de Gist:

Candida albicans is een veel voorkomende schimmel die infecties van de mond en vaginale veroorzaken. Dit is ook bekend als "spruw", en kan worden uitgehard met behulp van etherische olie van tijm. Dit bestrijdt de C. albicans gist infectie in het menselijk lichaam.

Verleng de stabiliteit van het koken oliën:

Voedsel verwerking en opslag kan lipide oxidatie dat voedsel veroorzaakt voor de stabiliteit, veiligheid, kwaliteit en voedingswaarde verliezen veroorzaken. Thymus extract kan de stabiliteit van het koken oliën, waaronder zonnebloemolie verlengen. Het bevat een krachtige antioxidant te stabiliseren.

Huidproblemen gemeen:

Huidproblemen zijn de meest voorkomende in landelijke en stedelijke gebieden. Traditionele voorbereidingen met plant tijm worden gebruikt als alternatief voor synthetische geneesmiddelen. Het extract van kamille en tijm essentiële olie werkt als een antischimmelmiddel voor het helen van eczeem-achtige laesies.

Bronchitis:

Tijm kan worden gebruikt voor de verlichting van de symptomen van bronchitis, zoals koude, hoesten, koorts en verhoogde slijmproductie.

1 Haaruitval:

Alopecia areata kunnen worden genezen met tijm combinatie met andere kruiden. U kunt lavendelolie toepassing met tijm, rozemarijn en cederhout essentiële olie op de hoofdhuid om de haargroei te verbeteren met 44% in slechts zeven maanden.

1 Verbeter Bewegingsstoornissen:

Dyspraxia bij kinderen kunnen worden behandeld met een combinatie van tijm olie met teunisbloemolie, visolie en vitamine E. Dit kan bewegingsstoornissen verbeteren kinderen met dyspraxie.

Een rijk aan voedingsstoffen:

Timo is vol van flavonoïden die antioxiderende eigenschappen bevatten. Dit is een rijke bron van mangaan en vitamine K die antioxidatieve bescherming biedt. Antioxidanten kunnen vrije radicalen en oxidatieve stress die wordt aangetoond dat het risico van kanker, hart- en vaatziekten en het verouderingsproces verhogen voorkomen.

1 Anti-Inflammatory Voordelen:

Tijm heeft anti-inflammatoire eigenschappen die bruikbaar zijn voor de behandeling van chronische ontsteking van het lichaam.

1 een gezond hart:

Timo heeft antioxiderende eigenschappen. In combinatie met de anti-inflammatoire effecten, kan worden gebruikt voor de preventie van cardiovasculaire ziekten, zoals chronische ontsteking die kunnen leiden tot hartziekte.

1 gevechten bacteriën:

Tijm bevat antibacteriële eigenschappen die bacteriën en vele soorten paddestoelen als coli kan vechten. Extract van tijm olie wordt aangegeven in de strijd tegen antibiotica-resistente stammen van verschillende bacteriën.

1 ademen eenvoudig:

Timo kan uw luchtwegen gezondheid te verbeteren. Het is een geneesmiddel voor de behandeling van aandoeningen orthodoxe borst en ademhalingsproblemen, zoals hoesten en bronchitis. U kunt de theebladeren tijm toevoegen van wat heet water te drinken. Laat dit te brouwen en drinken om ademhalingsproblemen en een koude behandelen.

1 Get Some Iron:

Timo is een rijke bron van ijzer dat je 20% van de aanbevolen dagelijkse inname van ijzer kan geven voor een volwassene in slechts 8 gram. IJzer is nodig voor de productie van energie, terwijl ijzertekort kan leiden tot anemie, vermoeidheid en lage weerstand.

1 Feel It in de botten:

Timo de gezondheid van het bot te verbeteren, omdat dit een goede bron van vitamine K, ijzer, calcium en mangaan. Deze essentiële voedingsstoffen helpen de juiste botgroei, sterke, gezonde botten en het risico van veel botziekten verminderen.

Skin Health:

Timo kan bacteriën die acne huid veroorzaken te bestrijden. Kruiden zoals tijm zeer huidvriendelijk dan andere huid, voor de anti-inflammatoire eigenschappen.

2 bevordert een goede gezondheid:

Timo heeft vele actieve ingrediënten die ziekten en gezondheidsproblemen kunnen voorkomen.

2 antiseptische:

Het kruid tijm heeft thymol, een essentiële olie die antiseptische en anti-schimmel heeft. Andere essentiële oliën worden gevonden in tijm zijn carvacolo, borneol en geraniol.

2 Antioxidant:

Timo heeft vele fenolische antioxidanten zoals flavonoïden Zea-Xanthin, naringenin, luteolin, luteïne, en pigenin thymonin. Verse tijm kruiden bevatten de hoogste antioxidanten tussen alle andere kruiden.

2 Kalium:

Kalium gevonden in thymus is een essentieel onderdeel van onze cellen en lichaamsvloeistoffen. U kunt uw hartslag en bloeddruk te controleren.

2 Mangaan:

Tijm heeft mangaan die wordt gebruikt door het lichaam als een cofactor voor de antioxidant enzym superoxide dismutase.

Iron 2:

IJzer in de thymus is noodzakelijk voor de vorming van rode bloedcellen.

2 Stress-buster:

Timo kan 0,35 mg vitamine B-6 of pyridoxine, die 27% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan te geven. Pyridoxine helpt niveaus van GABA in de hersenen te handhaven en daarom bekend als een stress buster.

2 Vitamine C:

Vitamine C in de thymus is nuttig voor het menselijk lichaam om een ​​resistentie tegen infectieuze agentia te ontwikkelen.

2 van essentieel belang voor een goede visie:

Timo vitamine A die een vet oplosbare vitamine en antioxidant. Dit is essentieel voor een gezonde huid en slijmvliezen. Dit houdt ook een controle op uw visie.

Long-en mondholte tumoren:

Tijm is van nature rijk aan flavonoïden, zoals vitamine A en beta-caroteen. Het verbruik van tijm kan nuttig zijn voor bescherming tegen long- en mondholte tumoren.

3 Omega-3 vetzuren:

Een kopje thee tijm thymol, dat is een krachtige antioxidant. Dit verhoogt het niveau van omega-3 en gezonde vetten in hersencellen. Tijm olie kan ook bescherming bieden tegen leeftijd gerelateerde veranderingen in je hersencellen.

Alzheimer 3:

Timo het risico op ziekte van Alzheimer. Tijm thee bevat ook naringenin, luteolin, apigenine, en thymonin.

3 verzacht hoest:

Probeer een kopje thee tijm, als je een verkoudheid of hoest. Dit is nuttig bij de behandeling van bronchitis en verlicht hoesten. Dit wordt ook vaak gebruikt in kruidenpreparaten om de ontspannende werking en bronchodilator.

3 Verlicht indigestie:

Tijm thee wordt vaak aanbevolen door genezers van kruiden om de spijsvertering te bevorderen, te verlichten gas en een opgeblazen gevoel. De vluchtige oliën tijm kan gas te verminderen en fungeren als een krampstillend om verlichting van darmkrampen.

3 Zorgt voor essentiële mineralen:

2 theel. gedroogde tijm kan geven 18% van de aanbevolen dagelijkse waarde van ijzer. Tijmthee is de beste bron van vitamine K, die essentieel is voor de bloedstolling.

3 verbetert de bloedsomloop:

U kunt essentiële oliën van tijm toe te voegen aan soepen en stoofschotels. Dit kan nuttig zijn voor het verhogen van de bloedcirculatie in het lichaam.

3 levert energie:

Geproduceerd in thee, kan tijm het hele systeem energie en produceren een verkwikkende effect op het zenuwstelsel. Deze kunnen de fysische en mentale vermoeidheid, spanning, angst, bloeddruk en depressie.

3 Relaxant Actie:

Timo is nuttig om hulp te krijgen van kronkelende en maagkrampen en darmen. Dit is ook bruikbaar voor de behandeling van het prikkelbare darmsyndroom, infecties, diarree en darm. Timo kan de normale bacteriële populatie te herstellen in je darmen.

3 gezonde geest:

Tijm wordt gebruikt sinds de oudheid tot een gezonde geest te houden.

40. Diarree:

Timo is zeer effectief tegen Shigella sonnei. Dit is een bacterie die diarree kunnen veroorzaken. Was sla in 1% tijm olie thymol of het aantal Shigella bacteriën verminderen. Etherische oliën van tijm worden ook gebruikt als natuurlijke conserveermiddelen.

4 Energy Tonic:

Moderne wetenschap gebruikt tijm om als een energie tonic en een steun levensduur. Vluchtige oliën tijm hebben fenolen en flavonoïden en antioxidanten, vitamines en mineralen. Bescherm uw DNA tegen oxidatieve schade.

4 vertraagt ​​het verouderingsproces:

Timo vluchtige oliën die de hersenen beschermen, waardoor de omega-3 essentiële vetzuren in de hersenen, het behoud van gezonde cellen en vertragen het verouderingsproces.

4 schade door vrije radicalen:

Vetzuren zijn nodig voor de opbouw van celwanden en voor het onderhoud van de structuur van de hersenen, zenuwstelsel en bloedvaten. Aangezien dit is een krachtige anti-oxidant, beschermt deze vetten tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Dit helpt ook om de ziekte van Alzheimer te voorkomen.

4 overbelaste Borst:

Tijm heeft antiseptische en antibiotische eigenschappen die bruikbaar zijn voor de behandeling van verkoudheid, hoest of keelpijn zijn. Dit wordt in veel preparaten van kruiden voor de behandeling van hoest en bronchitis. Voor een zere keel of borst congestie, kunt u een kopje thee tijm drinken.

4 Fever:

Hete thee tijm kan worden gezoet met een beetje 'honing om koorts te verlagen veroorzaakt als gevolg van transpiratie.

4 prikkelbare blaas:

U kunt koud of lauw thee tijm voor blaasontsteking en prikkelbare blaas drinken. U kunt ook combineren met andere ontspannende kruiden zoals tijm en marshmallow onkruid om overtollig urinezuur uit het systeem te verwijderen.

4 artritis en jicht:

Soms wordt de thymus ook aanbevolen om hulp te krijgen van artritis en jicht.

4 pijnlijke gewrichten en spieren:

Tijm kan ook extern worden gebruikt. De olie wordt gemengd met verwarming zalven en lotions worden gewreven op pijnlijke gewrichten en spieren.

4 Mondzweren:

Timo kleurstof kan worden toegevoegd aan water. Dit werkt als een goede antiseptische crème om snijwonden, schaafwonden en zweertjes in de mond te behandelen.

Voetschimmel 50.:

Timo heeft een anti-schimmel, dat is waarom het is een goede remedie voor de behandeling van spruw en voetschimmel.

5 rustige slaap:

Als u zich in de put, tijm fungeert als een remedie om onmiddellijke verlichting te geven en zorgt voor rustige slaap.

5 Timo Bath:

Bind 200g takjes tijm en steile in warm water. Voeg een paar druppels etherische olie en melk aan het water, en geniet van uw bad.

5 goede spijsvertering:

Tijm hulp in goede vertering van vetten. Dit is erg handig om schapenvlees of varkensvlees te verteren. Timo fungeert ook als een digestief tonicum om de eetlust te verhogen.

5 Mouth Gezondheid:

Tijmolie is gunstig voor het lichaam en op grote schaal gebruikt in veel tandpasta, mondspoelingen en zalven. Dit kruid is ook best te gorgelen en mondwater, om tandbederf te voorkomen. Dit is ook effectief op de vorming van plaque, keelpijn, zweertjes in de mond, keelontsteking, tonsillitis, en slechte adem.

5 huidproblemen:

Timo heeft thymol die antiseptische eigenschappen heeft. Dit kan worden gebruikt als een kompres voor insectenbeten, steken, mastitis, wonden, mijnworm, threadworm en rondworm behandelen. Dit is ook nuttig om de huid parasieten zoals schurft en luizen te vernietigen.

5 Sore Eyes:

Dit kruid wordt gebruikt als een oogdouche om pijnlijke ogen te behandelen.

5 Roos:

U kunt tijm gebruiken als een haarspoeling. Dit helpt om roos te voorkomen.

5 Menstruatie:

Tijm heeft krampstillend eigenschappen die verlichting om vrouwen tijdens de menstruatie.

USDA Nutrition Tabel Timo:

Tijm (gedroogd) Voeding FactsServing Maat 1 theelepel groundAmount Voor ServingCalories calorieën uit vet 1 4 % Van de dagelijkse hoeveelheid * Totaal vet 0.1g0% verzadigd vet 0.038g0% Meervoudig onverzadigd vet 0.017gMonounsaturated 0.007gCholesterol 0mg0% natrium 1mg0% Kalium 11mgTotal 0.9g0 Koolhydraten% DieetVezel Suikers 0.02gProtein 0.13gVitamin 0.5g2% 1% Vitamine C 1 % Calcium 3% IJzer 10% * Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 calorieën dieet. Uw dagelijkse waarden kunnen hoger of lager zijn, afhankelijk van hoeveel calorieën u inneemt. De voedingswaarden zijn gebaseerd op de USDA Nutrient Database SR18 <1% van de ADH * (4 calorieën) Calorieën Verdeling: koolhydraten (70%) Vet (23%) Eiwitten (7%) * Gebaseerd op een ADH van 2000 calorieën

Tips voor het gebruik van Timo:

  • Timo is veilig wanneer toegevoegd aan levensmiddelen.
  • Het kan worden genomen als medicijn voor korte perioden.
  • Dit kan soms verstoren uw spijsvertering dus vermijden als u al problemen ondervindt.
  • Tijmolie is veilig aan te brengen op de huid.
  • Vermijd dit als de olie veroorzaakt huidirritatie u.
  • Timo is ook veilig voor zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven in normale hoeveelheden, maar zorg ervoor dat u met uw arts eerst controleren.
  • Timo mag niet worden ingenomen in grotere hoeveelheden.
  • Oregano allergie kunnen ook allergisch voor de thymus zijn.
  • Vermijd het gebruik van tijm 2 weken voorafgaand aan de operatie.

Timo altijd een schaal Aan het einde van het kookproces. U kunt de smaak verliezen wanneer verwarmd.

De bovenstaande punten zijn de vele voordelen van de consumptie van tijm. Geniet van tijm en profiteer van de voordelen voor je lichaam. Blijf fit, gezond te blijven!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha