50 Ontwerpen Rangoli ongelooflijk en modellen voor 2014Rangoli is een weerspiegeling van de levendige Indiase cultuur. Het is een creatieve kunst gedaan op de vloeren van het huis of de ingang van Lakshmi hindoegoden van harte welkom in onze huizen, want ze is een goede fortune.You is niet denkbaar zonder een Indiaas festival rangoli; eigenlijk de stemming voor de viering en fleuren uw huis.

Rangoli wordt gemaakt met behulp van gekleurde rijst, meel, gedroogde bloemblaadjes, kurkuma (Haldi), Vermillion (Sindoor) en gekleurd zand. De modellen zijn voorzien van het gezicht van de hindoegoden, geometrische motieven van de pauw en bloemmotieven ronde. Veel van deze redenen zijn traditioneel en zijn overgeleverd uit vorige generaties. Dit maakt rangolia representatie van het rijke erfgoed van India en het feit dat het een land van festivals en kleuren.


Vraagt ​​een bruiloft voor een rangoli uitgewerkt, dat is gevestigd in een grote ruimte. Dit voegt leuk om alle celebrations.India zijn een divers land van rangoli ontwerpen variëren van regio tot regio. Is het niet vreemd dat elk deel van het land heeft zijn eigen stijl en manier van doen Rangoli.

Het gaat ook door verschillende namen in verschillende staten:

 • Rajasthan: Mandana is een muurschilderij van Rajasthan gedaan om het huis te beschermen, de Goden van harte welkom thuis en markeer belangrijke festivals. Deze muurschilderingen kunnen ook gemaakt worden op de vloer van het huis. De vloer is voorbereid voor Mandana behulp koemest gemengd met rati of lokale klei en rode oker. Dan kalk of gips poeder wordt gebruikt voor het ontwerp. De redenen zijn gemaakt met behulp van een borstel bestaat uit stok datum, katoen of plukje haar. De ontwerpen voor rangoli hebben pauw en bloemmotieven. Sommigen zelfs te tekenen tijgers gezicht en Ganesh. Mandana weerspiegelt ook de populaire cultuur van Rajasthan.
 • Madhya Pradesh: Chowk Purna traditioneel ontwerp wordt in een vierkant met blad en bloem motieven geplaatst.
 • Orissa: De tekenen rangoli in Orissa heet Bones. Botten ontwerpen zijn gemaakt om de gezondheid, rijkdom, welvaart, harmonie en vrede in het huis te brengen. Het is een manier om de godin Laxmi van harte welkom in het huis. Beenderen zijn ook gemaakt om het festival in Orissa als Rath Yatra, Vishwakarma puja, Garbhana Sankranti, Chitalga, Apara Paksha, laaghartig puja, Laxmi Puja en Diwali markeren.
 • West Bengal: Rangoli in West-Bengalen wordt in de volksmond Alpana. De ingewikkelde ontwerpen op de vloer weerspiegelen de artistieke talenten van de mensen van Bengalen. De 19e eeuwse Bengalen Renaissance dat het zo populair maakte Alpana, maar enkele sporen de oorsprong van Alpana de tijd pre-Arische. De agrarische gemeenschap in de dorpen heeft Alpana af te weren kwade geesten om de veiligheid te garanderen, dankbaarheid, om de vruchtbaarheid van de landbouwgrond te verhogen en welvaart brengen naar het huis. Alpana wordt eveneens gevestigd op festivals of religieuze rituelen markeren thuis, om gasten te verwelkomen en ook om het huis mooi maken.
 • Tamil Nadu: Rangoli ontwerpen in Tamil Nadu zijn Kolam genoemd. Deze bloemmotieven of pookalam zijn gemaakt om het feest van Onam tien dagen te vieren. Er wordt aangenomen dat de ziel van koning Mahabali bezoekt de stad en voelt zich gelukkig om deze bloemen ontwerpen gemaakt in zijn eer te zien bij de ingangen van alle huizen. Dit wordt gezegd dat het geluk, rijkdom en geluk om de huizen te brengen. Adolescente meisjes dol op pookalam naar hun favoriete Koning Mahabali verwelkomen en vragen om zijn zegen te creëren. Sommigen trekken de nakshatra van de dag in pookalam om het een goed voorteken, dit voegt ook een vleugje van uniciteit aan het ontwerp kolam. De vrouwen van het huis hebben om verschillende ontwerpen kolam creëren voor tien dagen van Onam. Veel vrouwen komen samen om ontwerpen pookalam maken, traditionele liederen zingen of roddels tijdens het tekenen ontwerpen.

Volksgeloof zegt dat de tien stappen van de ringen of pookalam vertegenwoordigen de tien goden van de hindoepantheon. Ganesh is de eerste stap, de tweede stap is een synoniem voor Shiva en Shakti, de derde stap is een synoniem voor Shiva, de vierde stap definieert Brahma, de vijfde stap naar Pancha Boothangal, de zesde etappe vertegenwoordigen Shanmughan of Muruga, de zevende stap is voor Guru De achtste stap om Ashta Digpalakar, negende stap voor Heer Indra en tiende doorgang voor Vishnu.

Rangoli ontwerpen vergelijkbaar met Kerala zijn Puvidal genoemd. PUV betekent 'bloem' en 'Idal' betekent regeling. Het is ook opgericht om Onam vieren in Kerala.

 • Andhra Pradesh: De entree van de woning wordt gewassen met water om het schoon te maken voordat u het ontwerp muggu traceren. In de dorpen van het plan wordt opgesteld door het toepassen van cowdung waarin u de muggu gebouwd. De donkere kleur van de vloer zorgt voor een contrasterende kleur perfect voor het tekenen muggu wit. De Muggupindi is gemaakt van calcium of krijt stof. Soms wordt ook gebruikt rijstmeel. Er is een techniek om een ​​ontwerp muggu wilt maken, moet je oefenen. Neem wat 'witte poeder tussen duim en wijsvinger en start het schrappen van de poeder uit een halve centimeter boven de vloer nat. De natte vloer zorgt voor het ontwerp om in vorm te blijven. Deze kunst van het creëren van muggu wordt doorgegeven van generatie op generatie.
 • Maharashtra: Volgens het geloof, of rangvalli Rangoli is gemaakt om boze geesten of negatieve krachten af ​​te weren uit de huizen. Dit wordt gedaan om de gevangenen te beschermen tegen schade en geluk brengen.
 • Gujarat: Designs Rangoli Gujarat heet 'Sathiya', het is een symbolische voorstelling van hindoeïstische rituelen en overtuigingen. Het project bestaat uit punten en strepen. De lijnen getrokken door de ander en punten in en tussen de lijnen geplaatst. Voor de meest Kumkum en rijst poeder wordt gebruikt om tekeningen te trekken Sathiya.
 • Bihar: De tekenen rangoli in Bihar heet aripan. Het is afgeleid van het Sanskriet woord dat betekent alepan uitstrijkje. Dit verwijst vegen aarde met klei en koeienmest om het te zuiveren. Aripan oorsprong in Mithila in Bihar, in het bijzonder in het dorp Madhubani. Veel van de muurschilderingen en de vloeren zijn geïnspireerd door de dichter Tulsidas Ramachitramanas. Aripan wordt gedaan met behulp van de vingers in plaats van borstels. Deze kunst is om dankbaarheid te betuigen aan Moeder Aarde Godin. Om de aripan een pasta van gepoederde rijst en water wordt gemaakt te creëren, dit heet Pithar. Om meer kleuren aan de aripans traditionele natuurlijke materialen worden gebruikt als Vermillon en rode klei, kurkuma, bladeren, roet en bessen toe te voegen.
 • Uttar Pradesh: De vloer verven in Uttar Pradesh zijn Chowkpurana of sona rakhana genoemd. Het wordt alleen gedaan door vrouwen zingen met betrekking tot de tekeningen. De chowkpurana is een weerspiegeling van de populaire kunst-status. Het ontwerp van de vloer is een dagelijkse routine en is een teken van goed geluk. Decoraties voor vloeren zijn gemaakt van het altaar kamer, Tulsi rond de boom op de binnenplaats, de eetkamer en, uiteraard, de ingang van het huis. De chowkpurana afkorting van religieuze toewijding.

Legends interessant achter de oorsprong van Rangoli:

De in Chitralakshana beschreven verhaal, de eerste verhandeling over Indiase schilderkunst, gaat zo:

De koning was depressief toen de zoon van de hogepriester stierf. Brahma vroeg de koning om het beeld van de jongen te trekken op de muur, zodat ik weer tot leven kan brengen. Dit was het eerste voorbeeld van rangoli.

Het tweede verhaal beschrijft God in een creatieve bui. Hij gewonnen het sap van mango en creëerde het beeld van een vrouw op een muur, het was zo mooi, dat de hemelse apsaras opknoping zijn hoofd in schaamte!

De heersers van de Chola Koninkrijk moedigde de kunst van rangolis. Boeddhistische en hindoeïstische literatuur sommige beweren ook dat het gebruik van zand of stof als een halve beeldt vergankelijkheid van het leven.

Hier is een lijst van 50 verbazingwekkende ontwerpen Rangoli uit alle hoeken van het land.

Rangoli ontwerpen:

 1. Dit ontwerp is geschikt voor degenen die leren rangolis maken. De tekeningen zijn minimaal en eenvoudig gehouden zodat het eenvoudig te maken. Hoewel eenvoudig, het kleurrijk en kan worden gebruikt voor Diwali, gezien in de foto. De diyas voegen helderheid aan rangoli.

Dit ontwerp is geladen met rangoli kleuren die maken het er zo extravagant. Dit is zeker niet voor degenen die nieuw zijn op de baan. Zwart, rood, oranje, blauw, paars en roze tinten worden gebruikt op deze. De geometrische vormen maken het echt geschikt is voor Diwali feesten of voor een bruiloft vooravond.

Nu is in tegenstelling tot de gebruikelijke ontwerpen van Rangoli, deze is gemaakt van bloemblaadjes in verschillende kleuren. Verschillende gekleurde goudsbloem, lotusknoppen en andere veelkleurige bloemblaadjes worden gebruikt om dit prachtige ontwerp te maken.

Dit is als een tekening rangoli turbines met verschillende bloemblaadjes kleurrijke rangoli. De coloursused zijn zeer opvallend en vangt je aandacht gemakkelijk. De vortex interessant maakt het ontwerp ziet er heel anders dan de traditionele rangolis die meestal te voldoen. Dit is modern en uniek.

Dit ontwerp is gebaseerd op het idee 'is de schepper in de schepping'. Het is een zeer uitgebreide ontwerp beeltenis van een pauw met al zijn veren. Dit ontwerp is complex en zeer verschillend.

Laxmi Puja wordt gevierd in alle Hindoe huizen. Dit is zeer kleurrijk rangoli die kunnen worden gebruikt om de godin Laxmi van harte welkom in het huis. De symbolen in verband met de goden - de 'Kalas' en 'Lotus Flower' worden gebruikt om het ontwerp meer geschikt voor de gelegenheid maken

Dit rangoli is een geweldige manier om uw gasten lachen. Hij suswagatam of welkom geschreven die zeker zal maken uw gasten voelen zich gelukkig. Dit rangoli is zo kleurrijk dat je kunt gebruiken voor alle gelegenheden.

Dit is een zeer eenvoudig ontwerp, met minimale verkleuring. Het kan gemakkelijk worden gedaan door degenen die zijn vrij nieuw in deze kunst. U kunt het voor alle gelegenheden thuis doen.

Een combinatie van contrast en levendige kleuren en de toevoeging van diyas maken er een mooi Rangoli. Dit project maakt gebruik voornamelijk geometrische patronen en vormen, en kan zelfs worden gedaan door mensen die leren om een ​​rangoli maken.

Dit rangoli toont veel verschillende vormen en patronen. Dit is een groot ontwerp om uw huis te versieren tijdens Diwali. De kleine diyas in design maakt het geschikt voor het feest van het licht ook.

1 Een ander Diwali rangoli ontwerp met veel felle kleuren die willsurely til je stemming en maak uw huis er nog kleurrijker. De felle kleuren zoals rood, oranje, roze, geel, groen en zwart worden gebruikt om dit prachtige ontwerp te maken.

1 Dit ontwerp omvat twee rangolis pauw gemaakt aan beide zijden en in het midden is er een klein bad gevuld met bloemen en diyas drijven. Dit ontwerp is ideaal voor Diwali en is zeker om de aandacht van de gasten direct aan te trekken.

1 Dit is een andere rangoli dat kan worden gebruikt om Laxmi puja en andere religieuze feestdag als thuis. Helder roze tinten met oranje, gele en witte tinten worden gebruikt om deze Rangoli een levendige look te geven. Dit is zeker om de aandacht van al uw gasten vast te leggen.

1 Deze tekening rangoli is klasse apart. Dit unieke ontwerp heeft slechts één gezicht van de godheid.

1 Lord Ganesh is de weg in de kunst van rangoli met dit geweldige ontwerp. Degenen die zijn experts in rangoli kan alleen dit meesterwerk, dat is complex en iemand die de juiste techniek kan dit ontwerp tot stand weet te trekken. De mooie bluecolour maakt het nog aantrekkelijker.

1 Deze stijl shows zoals bloemblaadjes, knoppen, bladeren en gras kan worden gebruikt om prachtige ontwerpen Rangoli maken. Deze zijn perfect voor elke gelegenheid voor addcolour aan uw huis. De belangrijkste attractie van dit project is het centrale model bestaat uit verschillende lotusbloemen.

1 Het ontwerp met bloemblaadjes en diyas maak een andere geweldige keuze voor Diwali. De hiaten in dit ontwerp toe te voegen aan het unieke karakter ervan.

1 Deze bloem rangoli weerspiegelt de ervaring en creativiteit van de persoon die het gemaakt heeft. De blaadjes van de bloemen zijn gerangschikt met grote zorg om ze te laten kijken mooi. Dit ontwerp zal zeker nemen veel complimenten.

1 Dit is een andere tekening rangoli kunt u kiezen voor Diwali. De pauw motief ziet er heel mooi met zijn levendige en staartveren. Het gebruik van felle kleuren zoals groen, oranje, geel en blauw maakt deze mooie en geschikt voor de vreugdevolle gelegenheid.

Spiraal vormen ronde van verschillende kleuren worden gebruikt om het rangoli maken. Verschillende kleuren worden gebruikt voor elke cirkel die het ontwerp uniek maakt. Dit ontwerp kan eenvoudig worden gemaakt door iedereen.

2 Deze rangoli wordt gemaakt met verschillende bloemmotieven en vormen. De kleuren zijn goed gekozen, rekening houdend met de bloem die ze vertegenwoordigen. Dit ontwerp is ook een goede keuze voor Diwali.

2 Een ander ontwerp levendige pauw rangoli voor uw feest. Dit is uniek voor zijn gebruik van boldcolours die de aandacht gemakkelijk zal aantrekken. Dit ontwerp is ook gemaakt van kleine details die het een perfecte keuze voor de feestelijke seizoen maakt.

2 Een mooie bloemen rangoli voor jullie allemaal om thuis te proberen. En 'vrij eenvoudig te bereiken en zal de hele sfeer van het huis fleuren. Dit is geschikt voor elk soort feest, of het huwelijk of een religieuze feestdag.

2 Deze tekening rangoli uit Tamil Nadu, waar het heet Kolam, deze is geschikt voor feesten gevierd in de staat als Onam. Ik gebruikte contrasterende kleuren zoals groen, blauw en geel maakt het leuk.

2 Deze Kolam of rangoli is een andere goede optie voor Onam en andere soortgelijke religieuze viering in het zuiden van India. De heldere blauwe en roze combo maakt een goede keuze. Zelfs de geometrische vormen gebruikt in het ontwerp maakt het een gemakkelijke keuze voor diegenen die nieuw zijn in deze kunst.

2 Deze Kolam of Rangoli laten zien dat een persoon met grote vaardigheden kan creëren. Dit is gecompliceerd, en dit kan ook worden gebruikt voor alle partijen, vooral Pongal en Onam.

2 Dit ontwerp is een meesterwerk gecreëerd door de producenten van Rangoli experts. De schitterende kleuren en de fijnere details van deze rangoli maken dit zeker een winnaar.

2 Een andere tekening rangoli feest voor je. Dit is ook een zeer kleurrijk met helder roze en blauwe tinten in gebruik. Het project redeneert ook pauw.

2 De heldere groene tinten gebruikt voor dit project rangoli maakt deze look nog mooier. Met heldere kleuren en geometrische ontwerpen, zal dit zeker uw gasten gaan 'wow'.

Deze tekening rangoli laat zien hoe bloemblaadjes gebruiken om mooie vormen te creëren. Thediyas aan elk uiteinde van het project toe te voegen ook tot mooie rangoli ontwerp en maken het geschikt voor Diwali.

3 Het gebruik van witte en heldere, levendige kleuren maakt dit ontwerp opvallen rangoli. Diyas evenals een grote 'panchpradip'in centrum maakt deze rangoli geschikt voor alle festivals en formele evenementen, zoals inhuldigingen.

3 Zie hoe groot dit rangoli is? Het ontwerp is vrij eenvoudig, maar de kracht is zijn enorme omvang. Besurely kunt doen als u een grote open ruimte.

3 Als u dacht dat de laatste was enorm, neem dan een kijkje op deze. En 'gigantische. Het maken van een rangoli van deze omvang kost tijd en vaardigheid om veel kunstenaars. U kunt de modellen te testen kleinere woning. U kunt dit doen bij elke gelegenheid.

3 Dit ontwerp Rangoli is geschikt voor Holi. Rangoli viert de kleur die is precies wat er gaat Holi. Is er een betere manier om Holi te vieren heb een rangoli thuis? Dit is perfect voor de gelegenheid.

3 Dit is een andere tekening rangoli je kunt proberen op Diwali. Het is erg mooi met diyas getrokken op het en 'Om' in het centrum maakt ook dit uniek en geschikt voor Hindoe festivals.

3 Dit is een van de beste ontwerp rangoli. Dit ontwerp is complex en maakt gebruik van vele kleuren. Deze prachtige creatie wordt gedaan met behulp van bloemblaadjes, die de illusie van kleuren en schaduwen toevoegt.

3 Een kleine tekening rangoli nog steeds mooi. We houden van hoe diyas en rozen worden gebruikt voor het centrum om deze geven een mooi tintje.

3 Dit is vrij uniek ten opzichte van het ontwerp dat we meestal zien. Het project 'Om' in het midden maakt het van toepassing zijn op alle soorten van religieuze feesten. Er zijn zeer kleine details die het een zeer mooi design Rangoli maken.

3 Nu is dit een zeer levendige Rangoli. Gebruikt met de kleuren blauw, geel en oranje dit is zeker een kleurrijke manier om uw huis te versieren. Er zijn kleine details die het leuk maakt.

40. Hier is nog een appeltje rangoli. De kleine details en het model bloem centrum zijn zeker om aandacht te vangen.

4 Hier is een mooie rangoli voor Diwali. Het hart prachtige kleuren en diyas vorm aan weerszijden van Rangoli maken het heel anders en een goede keuze voor de gelegenheid.

4 Dit rangoli ontwerp geschikt voor alle gelegenheden. De spiraal patroon in het midden en het gebruik van verschillende kleuren maken Rangoli zeer innovatief.

4 Als u alle voor de unieke kleuren en dessins, dan is dit voor jou. Het unieke van dit project ligt in rangoli heldere kleuren en het patroon van vis.

4 Hier is nog een mooie bloem Rangoli gemaakt met bloemblaadjes en bladeren. Het gebruik van calendulabloemen prominent gezien in dit ontwerp.

4 Hier is een zeer eenvoudig maar toch mooi ontwerp om te beginnen met onze collectie. Eenvoudige geometrische ontwerp en de kleuren die hier gebruikt, variërend van groen, geel, blauw, oranje en rood. Deze tekening rangoli licht is een geweldige manier om kleur te brengen in uw huis; echter onmiddellijk tot de feeststemming. Het is een geweldige keuze voor een partij, in het bijzonder Holi.

4 Dit ontwerp is heel simpel. Het heeft veel kleur, maar de redenen zijn niet aangesloten of modellen. Dit ontwerp is geweldig om te doen wanneer er een speciale gelegenheid en zal naar verwachting net dat beetje extra kleur toe te voegen aan uw huis.

4 Dit is speciaal ontworpen voor Ganpati Festival en is heel gemakkelijk te doen. De basis gebruikte kleuren zijn wit, zwart en rood, zodat blijven uw ogen gericht op design Ganpati in het centrum.

4 andere tekening rangoli voor de Ganpati festival! Dit is een beetje 'kleurrijker dan de vorige en het gebruik van groen, rood, wit, blauw en oranje. De belangrijkste attractie hier is het ontwerp Ganpati in het midden. De kleurencombinatie is opvallend is ook een pluspunt in deze tekening rangoli.

4 Een ander ontwerp Ganpati erg mooi met eenvoudige kleuren en aardse als mosterd geel, oranje en bruin. Dit is zeer geschikt voor de kerstvakantie. Het ontwerp Ganpati in het centrum is heel moeilijk om te doen, dus iedereen die nieuw is voor deze kunst hebben om een ​​beetje 'meer oefenen om dit project te realiseren. U kunt het project Centrum voor iemand die een expert is in rangolis verlaat, kunt u haar helpen of het observeren van de techniek, dus de volgende keer dat je zelf kunt doen.

50. Hier is nog een tekening voor Ganpati festival. Het centrum van attractie hier is natuurlijk Lord Ganesh zelf. Ganesh rangoli ontwerp is uniek in dit en het is het belangrijkste thema van dit Rangoli. Ganesh is synoniem met welvaart en geluk, kan ook worden gebruikt voor elke gelegenheid.

Afbeeldingen: Google

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha