5 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van water gebruiken Clay PotHad nooit water uit een pot van klei? Nou, als je dat nog niet, dan mist u op een groot aantal voordelen voor de gezondheid. Met een water pot klei is niet alleen een alternatief voor de traditionele stalen containers, glas en kunststof, maar het is een gezond alternatief ook.

Benieuwd hoe aarden pot zo gunstig kan zijn? Lezen om erachter te komen!


Koelwater:

We herinneren ons allemaal de goede oude tijd, toen we het water opgeslagen in Matkas zou drinken. Wetenschappers beweren dat slaan water in een pan water klei is de beste manier. Klei potten niet alleen het koelen water af, maar ook de genezing van de elementen van de aarde. Meer aanzienlijk, klei potten te dragen het koude water op basis van het klimaat. Deze kwaliteit van een aarden pot is uniek, en geen andere houder dezelfde kwaliteit (1).

Poreuze:

Klei is poreus. Ook een aarden pot is ook poreus. Wanneer u het water op te slaan in een aarden pot, verdamping optreedt. Dit proces zorgt ervoor dat de koeling als waterdeeltjes verwerven van energie in de vorm van warmte, dan overstappen op het gas en krijg vermengd met lucht. Een aarden pot heeft kleine gaatjes zichtbaar op microscopisch niveau, waardoor water sijpelt naar buiten en winsten energie wordt verdampt tot gas en het veroorzaken van de koeling worden. De warmte en vocht circuleren rond de plaat, allemaal in de voorkant van het metaal of email-lined gerechten die we vandaag de dag gebruiken. Sommige vaten zijn gemaakt van een bepaald soort klei met vlekjes van mica, klei volksmond "glimmer. Mica is een natuurlijke isolator.

Alkaline:

Een ander voordeel van potten klei water, de alkalische aard klei. De klei alkalische interactie met de zuurgraad van het water en vormt de geschikte pH. Dit water kan helpen bij het intomen van de zuurgraad en, op zijn beurt, zorgt voor verlichting van de pijn gastronomische. Dit soort klei is erg handig en is een van de weinige goed gedocumenteerde voordelen van het drinken van water uit een aarden pot. Wanneer voedingszuren zoals vlees of melk wordt gekookt in een aarden pot, klei helpt neutraliseren overdreven zure kwaliteit van voedsel en (2).

Verbetert de stofwisseling en viriliteit:

Het drinken van de juiste hoeveelheid water per dag kunnen helpen om de stofwisseling. We meestal opgeslagen water in plastic containers, zonder te beseffen dat er geen schadelijke chemicaliën zoals BPA (bisfenol A) in plastic kleven aan de watermoleculen en vormen een gevaar voor de gezondheid. Als alternatief, het drinken van water uit een pot van klei kan helpen bij het verbeteren van de stofwisseling, zonder gevaarlijke chemicaliën zoals BPA toegevoegd aan de strijd. Het drinkwater van een aarden pot kan ook helpen om een ​​niveau van testosteron in het lichaam, in tegenstelling tot plastic, die op zijn beurt vermindert de hoeveelheid testosteron in het lichaam. Water klei natuurlijke smaak, aangenaam koel en helpt ook om de stofwisseling en viriliteit (3) te verbeteren.

Zacht op de keel:

Denk aan de zomervakantie, toen we terugkwamen van het park na een goed potje voetbal of bel. Moeder of oma zou aandringen op het drinken van water uit Matka in plaats van de koelkast. Hoewel we nooit geweten waarom, een reden zou kunnen zijn om zonnebrand te voorkomen. En de andere reden zou kunnen zijn dat de plotselinge verandering in temperatuur ons zou kunnen kwetsen.

Wat we niet beseffen, is echter dat het water opgeslagen in een aarden pot is zacht op de keel. Het is een ideale drank voor mensen met hoest en verkoudheid (4).

Dit zijn enkele van de voordelen van het drinken van water uit klei potten. Het enige belangrijke ding om te onthouden is om de potten te reinigen om de drie dagen en veranderen regelmatig het water. De 'Surahi' of smal-nek-vormige kruik pot met water en de 'matka' of traditionele pot water zijn de twee soorten klei potten beschikbaar.

Na het lezen van dit, kan je in de verleiding om een ​​aarden pot te krijgen meteen! Nou, waar wacht je nog op! Vergeet niet dat deze vazen ​​zijn handgemaakt, en er is een goede kans dat de besten zijn al genomen. We hopen dat je genoten hebt van het lezen van dit. Bent u het eens met de lijst? Neem dan deel je gedachten in de commentaren hieronder!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha