5 soorten laser behandelingen voor de huid en hun voordelenDe huid is het grootste en het meest zichtbare deel van ons lichaam. Voer vele functies, te beginnen met het gevoel van bescherming, lijdt de chaos milieu, het gebruik van vaste producten en vele andere kwellingen extern als intern. Elk probleem in enig deel van het lichaam, van invloed op de huid niet. Leeftijd is een andere factor die de huid aantast.

Wat de reden ook of het probleem, de huid toont alles, vooral op het gezicht. Huidziekten zijn vlekken, acne, rimpels, enz. De lijst is eindeloos. Veroudering brengt donkere kringen, verslapte huid, rimpels etc. Anti-producten, geneesmiddelen, enz. Iedereen wordt ouder belofte aan deze huidproblemen te verhelpen. Maar de meeste van deze beloften blijven onvervuld! Dit is wanneer mensen wenden zich tot laserbehandelingen!


Wat is de laser behandeling voor de huid?

Lasers zijn bronnen van hoge intensiteit licht. Richt zich juist op kleine lapjes bij hoge energie.

De laserstraal kan voorzichtig en/of ablatie van het weefsel van de huid om rimpels, littekens en vlekken, zegel bloedvaten of huidweefsel cut te behandelen verdampen. Breed spectrum van intens gepulseerd licht (IPL) heeft de mogelijkheid om specifiek te gaan met de bloedvaten en pigmentatie. De techniek regisseert korte, geconcentreerde lichtbundels knoppen om oneffen huid, het verwijderen van alleen de huid laag voor laag.

Laser huidaandoeningen die kunnen worden behandeld:

Laser therapie wordt gebruikt om verschillende huidziekten en aandoeningen, waaronder behandeling:

 • Ongewenste haargroei
 • Ongewenste tatoeages
 • Acne littekens
 • Verouderende huid problemen, zoals ouderdomsvlekken, fijne lijntjes en rimpels in het gezicht
 • Moedervlekken
 • Spataderen
 • Droopy, droge huid verzakkende oogleden en donkere kringen
 • Verbeter de kraaienpootjes rond de ogen
 • Tuit merken en rimpels
 • Donkere vlekken en ongelijke huidskleur
 • Littekens
 • De ongelijkmatige teint en textuur
 • Lijn voor rokers
 • Vasculaire letsels
 • Huidverstrakking

Met nieuwe en verbeterde techniek voortschrijdt, vele problemen en huidziekten te kunnen behandeld worden met lasertherapie.

Soorten lasers:

Er zijn verschillende typen lasers gebruikt lasertherapie huid. De piek golflengte van het laserlicht, pulsduren en het doelweefsel, huid absorbeert, bepalen de klinische toepassingen van types laser. De ruime twee categorieën zijn:

Ablatieve lasers:

In deze procedure wordt de golflengte van intens licht uitgeworpen in de huid, die de buitenste lagen van de beschadigde huid in de leeftijd of de zon verwijdert. Laser stimuleert de huid eronder, waardoor de vorming van collageen en verbetering van rimpels. Na laser resurfacing, is een zalf en verband op de huid. Na het herstel van de huid na de behandeling, de nieuwe vormen van de huid die gladder en strakker. Ablatieve lasers zijn twee soorten:

Laser koolstofdioxide (Co2):

E 'werd voor het eerst geïntroduceerd in de late jaren '60 en is nog steeds in gebruik voor huidverjonging. Dankzij de bijwerkingen, is grotendeels vervangen door fractionele laser-modus, die minder bijwerkingen heeft en geneest sneller. Het is niet geschikt voor donkere huidskleur.

Huidaandoeningen: Het wordt gebruikt in gevallen van huidkanker, acne littekens, diepe rimpels te stellen, moedervlekken, littekens andere wratten, moedervlekken, de huid tags, losse huid (stimuleert de aanmaak van collageen voor huidverstrakking), likdoorns op de voeten, en schade door de zon.

Bijwerkingen: Het duurt een lange tijd om enorme risico's van pigmentatie, pijn, jeuk en branderig gevoel, roodheid van de huid en littekens genezen.

Erbium Yttrium-Aluminium-Granaat (Er: YAG):

Het helpt om oppervlakte-niveau en middelgrote diepte van lijntjes en rimpels op het gezicht, handen, nek of borst met minimale verbranding van omliggende weefsel te verwijderen. Met minder bijwerkingen, geneest sneller dan CO2 laserbehandeling.

Huidaandoeningen: Het wordt gebruikt om pigmentatie problemen, acne littekens, schade door de zon, fijne lijntjes te behandelen, kleine tot matige rimpels, en mollen.

Bijwerkingen: Kan roodheid, zwelling en blauwe plekken, die kan duren voor 1-2 weken veroorzaken.

Niet-ablatieve lasers:

Unlike ablatieve technieken die warmte en verwijder weefsel opperhuid, niet-ablatieve (of niet verwonden) laserwerk onder de bovenlaag van de huid. Stimuleert de groei van collageen en verstevigt de onderliggende huid huid verbeteren. Het verwijdert ook fijne lijntjes en milde tot matige beschadiging van de huid.

Behandelingen gebaseerd op niet-ablatieve lasers zijn van de volgende typen:

Pulsed Dye Laser:

Behandel uw huid door de bloedvaten rechtstreeks gericht aan hen krimpen, waardoor de huid minder rood. Het voelt als een elastiekje snap, en kan overal gebruikt worden op het gezicht en lichaam. Het moet ongeveer 3 tot 5 behandelingen. De resultaten zijn blijvend. De tijd nodig voor genezing maar een paar uur, gedurende welke tijd de roze kleur en de roodheid verdwijnt.

Huidaandoeningen: Het wordt gebruikt om spataderen, moedervlekken, rosacea, couperose, striae, vasculaire laesies, en fijne lijntjes rond de ogen te behandelen.

Bijwerkingen: tijdelijke pigmentatie en een beetje 'van blauwe plekken worden meestal gemeld.

Nd: YAG laser:

Neodymium gedoopte yttrium aluminium granaat is een kristal dat wordt gebruikt als lasermedium voor solid-state lasers. Deze geven een golflengte van high-energy light, die, wanneer gericht op een bepaalde conditie van de huid, ontstaat warmte en vernietigt de zieke cellen.

Huidziekten: E 'nuttig zijn bij de behandeling van vasculaire laesies, pigmentvlekken, pigmentatie problemen van de huid, spataderen, tatoeage verwijdering en ontharing.

Bijwerkingen: Het heeft een lage slagingspercentage. Bij vasculaire laesies, er een grote kans op terugval. Er kan pijn tijdens de behandeling. Roodheid, zwelling en jeuk kan duren tot enkele dagen na de behandeling.

Alexandriet laser:

Deze laser zendt licht van hoge golflengte van de energie die wordt omgezet in thermische energie. Dit beschadigt het doelgebied specifiek. Deze laser maakt gebruik van het proces van photothermolysis, wat betekent dat met behulp van licht (foto) voor verwarming (thermische) een geselecteerd gebied voor de afbraak (lysis). Alexandriet laser veroorzaakt zeer nauwkeurige weefsel vernietiging van de laesie weefsel en laat de omgeving intact.

Huidaandoeningen: E 'wordt gebruikt voor de behandeling van donkere vlekken als gevolg van schade door de zon, moedervlekken, pigmentations en pigmentvlekken. En 'nuttig voor ontharing, tatoeage verwijderen en been aderen.

Bijwerkingen: pijn tijdens de behandeling is gemeenschappelijk. Roodheid, zwelling en jeuk kan duren voor een paar dagen. Het kan ook veranderingen in pigmentatie veroorzaken.

Licht-based behandelingen:

Het licht gebaseerde behandelingen worden eveneens gebruikt om de huid te behandelen. Hoewel ze niet precies laserbehandelingen, maar ze zijn vergelijkbaar met het in termen van gebruik, procedures en resultaten.

Sommige behandelingen op basis van licht zijn:

 • Intensed IPL
 • Parel door Cutera
 • Foto Facial
 • Portret
 • Pulsed Dye Laser
 • Radiofrequentie
 • Ultrasound Imaging

Resultaten en Recovery:

De resultaten van laser en licht gebaseerde behandelingen variëren, afhankelijk van de technologie en behandelingen. Als dit goed wordt gedaan, kan de laser en licht gebaseerde behandelingen zichtbaar verbeteren omstandigheden en problemen huid. Het verjongt de huid ook.

Herstel varieert ook afhankelijk van het type werkwijze gebruikt. Milde behandelingen, zoals die met laag vermogen lasers hebben meestal een zeer snelle hersteltijd, meestal een paar dagen tot een week. Dit type van behandeling niet gepaard gaat met zware peeling, druipende of korstvorming van de huid. Agressieve laser behandelingen vereisen een langere herstelperiode. Typisch zal de huid langs verschillende stadia van roodheid, druipende, korstvorming en peeling een week. Daarna kan de huid roze maximaal twee weken blijven.

Is het veilig?

Laser is een chirurgische ingreep en alle chirurgische ingrepen uitvoeren enig risico. Ablatieve laser en licht gebaseerde behandelingen kunnen infecties, koortsblaasjes, milia (kleine witte cysten embossed leder oppervlak) veroorzaken, donker worden van de huid (vooral bij blootstelling aan de zon na een operatie) of cysten.

De niet-ablatieve technieken tijdelijke hyperpigmentatie (donker worden van de huid), blaren, en oogletsel blootstelling laser veroorzaken.

Met de technologische vooruitgang, zijn er nieuwe soorten lasers worden ingevoerd om verschillende huidproblemen en huidtypes. En met zo veel verschillende soorten laser huid behandelingen beschikbaar, is het moeilijk om te concentreren op wat voor u werkt. Het is dus zeer belangrijk om een ​​dermatoloog deskundige te raadplegen om het behandelplan, op maat voor u af te ronden!

Last van huidproblemen? Welke behandelingen heb je geprobeerd? Heb je nagedacht over laser behandeling voor de huid? Met ons te delen in de commentaren hieronder.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha