5 effectieve behandelingen voor slaapstoornissenEen goede nachtrust is essentieel voor het behoud van een goede gezondheid en emotionele welzijn. Studies tonen aan dat 8 uur slaap is essentieel voor normale lichaamsfuncties. In de praktijk moet je minstens 5 uur per dag slapen om jezelf te gaan met de totale energie. Mensen fit en gezond de neiging om te slapen voor een langere tijd, terwijl mensen met gezondheidsproblemen ze problemen ondervinden tijdens de slaap.

Elk is onderworpen aan één zijde of de andere soort slaapstoornis op enig moment in hun leven. Het duurt een tol op de algemene stemming, energie, efficiëntie en het vermogen om stress om te gaan. Echter, als je een onrustige slaap die je routine belemmert, dan moet je zorgen over te maken. Gaat veel verder dan slapeloosheid; verstoort uw energie-niveau, emoties, evenals fysieke welzijn. Hier is een snelle gids die u zullen helpen te leren over de verschillende slaapstoornissen en hoe deze te behandelen.


Soorten slaapstoornissen:

Slapeloosheid:

Slapeloosheid is de meest voorkomende vorm van slaapstoornis, waarvan meer dan 40% van de totale bevolking treft. Betekent het onvermogen om te vallen of in slaap blijven. Slapeloosheid is van twee soorten - op korte termijn en chronische. Verschillende gezondheidsproblemen, medicijnen, vertragingen jet, overmatige inname van cafeïne, stress, zwangerschap, geboorte van een kind, enz. Zijn enkele van de triggers van slapeloosheid.

Symptomen:

Symptomen zijn onder meer moeite met in slaap vallen of terug te keren naar de slaap na het ontwaken, licht, gefragmenteerde slaap of vermoeiend.

Slaapapneu:

Elk obstructie van de bovenste luchtwegen leidt tot de tijdelijke opschorting van de ademhaling, waardoor apneu. Kooldioxide bouwt in het bloed en je zal plotseling wakker, buiten adem. Slaapapneu is een ernstige medische aandoening en potentieel levensbedreigend.

Symptomen:

Luid snurken en chronische, regelmatig pauze ademhaling tijdens de slaap, uitgeput na het ontwaken voelen, prikkelbaarheid, geheugenproblemen, hoofdpijn, pijn op de borst, droge keel, en slaperig gevoel gedurende de dag.

Narcolepsie:

Narcolepsie is een slaapstoornis die buitensporig en oncontroleerbare slaperigheid overdag gaat. Deze neurologische aandoening die het mechanisme van de hersenen dat de slaap te beheersen. Mensen die lijden aan narcolepsie kunnen aanvallen van slaperigheid ervaren en kunnen slapen voor korte periodes gedurende de dag. Naast slaperigheid, wordt narcolepsie ook gepaard met kataplexie, een plotseling verlies van spiercontrole. Het komt meestal voor bij mensen tussen de leeftijden 15:02

Symptomen:

Gevoel van zwakte of het verliezen van spiercontrole terwijl je boos bent of lachen. Andere symptomen zijn ervaring sterke emoties en tijdelijke verlamming.

Rusteloze benen syndroom (RLS):

Rusteloze benen syndroom is een chronische neurologische aandoening die een onweerstaanbare drang om de benen te bewegen veroorzaakt. De wens om te verhuizen optreedt tijdens het liggen of slapen. De push gaat tevens gepaard met ongemakkelijke gevoel te storen. Dit vindt gewoonlijk in de avond, waardoor het moeilijk om in slaap te vallen.

Symptomen:

De ongemakkelijke erger 's nachts voelen. Het wordt nog beter als stretch of masseer de benen.

Slaapwandelen:

Slaapwandelen, ook bekend als slaapwandelen, een slaapstoornis gekenmerkt door voet tijdens het slapen. Slaapwandelen kan op elke leeftijd voorkomen, maar komt het meest voor bij kinderen van 6 tot 12 jaar.

Jetlag:

Jetlag is een tijdelijke onderbreking van circadiane ritmes die optreedt wanneer we door tijdzones reist.

Symptomen:

Symptomen zijn onder meer overdag slapeloosheid, vermoeidheid, hoofdpijn, slapeloosheid en maagproblemen. Symptomen zich meestal binnen twee of drie dagen na het vliegen door verschillende tijdzones.

Delayed sleep phase syndrome:

Vertraagde slaapfase stoornis is een aandoening waarbij de 24-uurs cyclus van slapen en waken is aanzienlijk vertraagd. Dit leidt tot slapen en wakker worden veel later dan anderen. Vertraagde slaapfase stoornis maakt het moeilijk om op te staan ​​in de ochtend.

Slaapstoornissen Behandeling Opties

Zelf-behandeling of slaaphygiëne:

Studies hebben aangetoond dat patiënten behandeld met niet-farmacologische methoden betere slaap ervaring dan die medicijnen gebruikt. Slaaphygiëne term wordt gebruikt om een ​​eenvoudige gedragsveranderingen die helpen betere slaap beschrijven. De eerste stap van zelfbehandeling is het identificeren en traceren van de symptomen van slaapstoornissen. Enkele suggesties zijn:

  • Onderhouden van een regelmatig slaap patroon. Slapen en opstaan ​​op hetzelfde tijdstip, ook in het weekend.
  • Slapen voor ten minste acht uur per nacht te goed en energiek voelen.
  • Houden de kamer relatief koel en goed geventileerd. Zorg ervoor dat de kamer donker, koud en stil. Gebruik zware gordijnen en tinten aan het licht van de ramen te blokkeren. Gebruik een slaapmasker, bij voorkeur een oogmasker kruiden om uw ogen te beschermen.
  • Gebruik je bed alleen om te slapen en te rusten. Geen boeken lezen, televisie kijken, of werken op het bed als het de slaap kan verstoren.
  • Vermijd het nemen van dutjes in de avond.
  • Neem een ​​warm bad voor het slapengaan. Dit zal het ritme verandert de inwendige temperatuur van het lichaam, waardoor men gemakkelijker te slapen.
  • Schakel de TV, telefoon, laptop een paar uur voor het slapengaan. Het licht van het scherm stimuleert de hersenen en onderdrukt de productie van melatonine, door te interfereren met de interne klok van het lichaam.

Slaappillen:

Slaap pillen zijn bruikbaar voor de behandeling van slapeloosheid op korte termijn of tijdelijke slaapstoornissen. Echter, de artsen zijn zeer terughoudend slaappillen voor te schrijven, omdat ze behandelen alleen de symptomen van slapeloosheid, en niet de oorzaak. In feite kan slaappillen de toestand nog erger te maken. Slaap- en verwante drugs zijn het meest effectief wanneer gebruikt voor een korte duur.

Slaappillen kunnen bijwerkingen zoals slaperigheid overdag en katers veroorzaken.

Benzodiazepines:

Benzodiazepinen zijn kalmerende middelen gebruikt om angst te verminderen, waardoor ontspanning en slaap bevorderen. Het geneesmiddel mag alleen worden genomen in geval van chronische slapeloosheid of extreme moeilijkheid.

Continuous Positive Airway Pressure:

Slaapapneu is succesvol behandeld met CPAP. Deze behandeling slaapstoornis een masker als apparaat dat een luchtstroom biedt als we slapen. Deze aandoening is slaapapneu.

Polysomnografie:

Polysomnografie, ook bekend als slaapstudie, is een test gebruikt om slaapstoornissen te diagnosticeren. Een multi-component zendt testen en specifieke fysieke activiteiten tijdens de slaap te blijven. Het controleert de fasen van de slaap te bepalen wanneer en waarom je slaappatroon verstoord. De specialist zal uw slaap, hartslag, snelle oogbewegingen en hersengolven te observeren, met behulp van een apparaat dat op het lichaam. De specialist zal het resultaat analyseren en het ontwerp van een programmeur van behandeling, indien nodig.

De test wordt meestal gedaan op het apparaat slaapstoornis in een ziekenhuis of in een slaap centrum. Deze test kan thuis worden gedaan voor geselecteerde patiënten.

Hoewel deze zijn enkele van de medische hulp die u kunt proberen om slaapstoornissen te verminderen, kunt u ook proberen een aantal home remedies voor de slaap. Drink een kopje kamillethee of honing infuus melk om goed te slapen 's nachts. Een korte wandeling kunt u ook helpen wind je dag in een slim je. Zorg ervoor dat u comfortabel - de sleutel is om te ontspannen voor het raken van je bed. Als deze huismiddeltjes geen resultaten opleveren, dan rush naar uw arts voordat gezondheid begint af.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha