5 eenvoudige stappen om u te helpen voor te bereiden op een 5K MarathonBereid het lichaam en geest voor een marathon 5k is kinderspel, maar het is niet een onmogelijke taak niet. U ontvangt een alomvattend plan nodig en goed ontworpen voor succes in de marathon te bereiken. Weliswaar niet allemaal kunnen de race voltooien in een vast tijdsinterval is. Er zijn mensen die het hout tot aan de race op het einde af te ronden. Tenzij u een professionele atleet, niet nodig om jezelf in elkaar slaan over de tijd die het kost om de race uit te rijden. Maar toch, moet je voor te bereiden als je wilt de marathon eindigt bij allen! Er zijn 5k marathon trainingsprogramma's die drie maanden of zo. Echter, met hard werken en consistentie is het mogelijk een dergelijke training te vervolledigen in slechts 10 weken.

5 stappen over hoe om te trainen voor een marathon 5k:

Hier zijn de 5 fasen van de voorbereiding op de marathon 5k:


Stap 1-Evalueer fitness niveau:

Dit is de eerste en meest belangrijke stap in de voorbereiding van de marathon. Je moet rekening houden met een groot aantal factoren, waaronder weersomstandigheden, lichamelijke conditie en uithoudingsvermogen. Zowel gespierd en cardio fitness moet worden beschouwd. U kunt dit doen door het doen van sit-ups en push ups. Je leeftijd is een andere factor die moet worden beschouwd, terwijl de beoordeling van het niveau van fitness.

Om het niveau van cardio te controleren, neem een ​​mijl looptest en stappen-toets gedurende 3 minuten. Dit laatste zorgt voor een stap naar buiten en een doos voor 3 minuten. De looptest is ontworpen om uw vermogen om een ​​mijl lopen dekken ontdekken.

Stap 2 - Het controleren van Schoenen:

Zoals je kunt begrijpen, de schoenen die worden gebruikt voor de marathon zijn cruciaal voor uw succes. Sneakers regelmatig gebruikt voor 's ochtends wandelen of joggen in het park past niet in het wetsvoorstel. Om een ​​marathon te dekken, moet je schoenen speciaal ontworpen met ergonomische ondersteuning en demping. U kunt het internet te controleren op de schoenen die speciaal zijn ontworpen voor het uitvoeren van lange races, zoals marathons. Probeer de schoenen in de plaatselijke winkels. Als je platte voeten, zijn er schoenen speciaal ontwikkeld voor dit.

Stap 3 - Ontwerp Workout Routine:

Zelfs als je gezond bent en past, is het verstandig dat u in het systeem van de voorbereiding marathon te voeren in een langzaam en gestaag. Voor de eerste paar weken, rennen of lopen drie keer per week. Je nodig hebt om toon en voorbereiden van de spieren en het lichaam voor de finale.

In de eerste week, start licht joggen en wandelen. Kan worden beschouwd als één week verhitting. Combineer yoga en krachttraining met lopen. Tijdens deze week kunt u dekken 1 tot 2 mijl.

In de tweede week, om de envelop een beetje 'te duwen. In deze week, meer doen, in plaats van joggen op de voet. Probeer die meer afstand in deze week ook.

In de derde week moet het lichaam kunnen een grotere belasting nemen dan voorheen. Deze week kunt u de opleiding regime van de vorige weken voort te zetten, maar duw de cardiovasculaire systeem op de hogere limieten.

Stap 4 - Mid-week training:

Dit is de fase waarin de meeste van de eigenlijke training plaatsvindt streng. Het bestaat uit weken 4 tot 7. In dit stadium, moet je je kracht, snelheid en tempo te verbeteren.

In de 4e week van het regime, moet u invoert in een intensieve training. Echter, deze week, u kunt joggen of lopen 50% van de tijd. In deze week, in een poging tot drie mijl per dag te dekken.

In de 5e week, moet je je workout een beetje 'strenger te maken. Dit is de week waarin je moet aangaan intervaltraining-combinatie van sprinten gevolgd door stevig wandelen. Het zal uw uithoudingsvermogen en snelheid te verhogen.

In de weken 6:07, moet de praktijk intenser niveau. Probeer het verhogen van de sprint tijd en beginnen joggen in plaats van te lopen tussen twee sprints. Je moet in staat zijn om de gehele afstand van de marathon, nu. Dit zijn enkele van de marathon tips voor u te volgen om uw doel te raken.

Stap 5 - Winding It Down:

Dit is de fase die de rest van het lichaam en klaar voor de marathon toelaat.

In de achtste week, moet je wandelen en joggen samen te voegen. U moet doorgaan met drie mijl te dekken van hardlopen of wandelen.

In de 9e week, moet u de afstand af te leggen alleen door licht joggen. Je zou moeten werken op de andere dag.

In de laatste week, moet je gewoon om te ontspannen en je lichaam goed afgezwakt. Twee dagen voor het evenement, werken niet. Op andere dagen, praktisch licht joggen.

5k marathon is een hele prestatie en weer langs de geblokte vlag, zal het worden toeren Maak je klaar voor de volgende marathon. Het spreekt vanzelf dat de loop de beste vorm van lichaamsbeweging. Dus waar wacht je nog op? Duw je lichaam tot het uiterste, bind je schoenen en get-set-go!

Heb je ooit een marathon 5k lopen? Hoe makkelijk of moeilijk was het?

Niet deel uw ideeën over hoe om te trainen voor een marathon 5k bij ons in het opmerkingenveld.

Artikelen niet te missen:

  • 10 tips voor het bedienen FTINESS
  • Uitvoering doet gewichtsverlies veroorzaken?
  • 10 geweldige voordelen van yoga voor atleten?
(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha