4 types van ondervoeding en hun effectenZorgen te maken over uw kerstinkopen of wat op te nemen in het menu voor het feest van de familie? Of verward over welke van de nieuwe pizza's verleidelijk om te bestellen voor de volgende maaltijd? Of heb je kiest meer voedsel dan u bij het buffet nodig is en vragen zich nu af hoe deze in de vuilnisbak dumpen kan, zonder het aantrekken van te veel aandacht? Je moet misschien vergeten dat het gewoon geluk. Elders in de wereld, er zijn mensen die meer te maken over hebben; sterven bij gebrek aan essentiële voedingsstoffen.

Ondervoeding of gebrek aan goede voeding treft 578 miljoen mensen in de regio Azië-Pacific alleen, de meeste van hen zijn kinderen onder de leeftijd van vijf jaar. Hier zijn een aantal statistieken:


Ondervoeding Index:

Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties, 1 elke 8 mensen lijden aan ondervoeding. 35% van de kinderen in ontwikkelingslanden ondervoed en ten minste 15% van de sterfgevallen van kinderen van 0-5 jaar zijn het gevolg van de honger. De gegevens zijn zeer eenvoudig, maar meer leest ze in detail, wat steeds meer bewust van de tragedie die de oorzaken van ondervoeding.

Gevolgen van ondervoeding:

Ondervoeding en honger hebben een verwoestende impact op kinderen, volwassenen en vooral zwangere vrouwen. Ze hebben ook een sociale en economische impact ernstig en ingrijpend.

 • Effecten op Kinderen : mentale retardatie, groeiachterstand, slecht immuunsysteem, gebrek aan micronutriënten, infecties van het maagdarmkanaal, bloedarmoede en onvermijdelijke - de dood.
 • Effecten op vrouwen zwanger : In aanvulling op de gezondheid van het kind om arm te zijn, kan een zwangere vrouw moeilijk werk, postpartum bloedingen en bloedarmoede hebben.
 • Algemene effecten : zwakke immuniteit, spier inactiviteit, apathie, depressie, verminderde nierfunctie.

Soorten ondervoeding:

Zeer weinig mensen weten dat ondervoeding niet kan worden veroorzaakt alleen gebrek aan voedingsstoffen, maar ook door hun overmatige inname! Echter, ondervoeding veroorzaakt door gebrek aan essentiële microvoedingsstoffen die een grote zorg wereldwijd. De belangrijkste soorten ziekten ondervoeding zijn groeistoornissen ondervoeding en tekorten aan micronutriënten .

Groeistoornis ondervoeding, zoals de naam al doet vermoeden, is het falen van een individu om te groeien zoals verwacht in gestalte en gewicht, volgens zijn/haar leeftijd en geslacht. Groeistoornis ondervoeding kan drie ernstige vormen aannemen:

Acute ondervoeding of wasting ontstaat uit plotselinge, drastische gewichtsverlies. Het leidt tot drie soorten klinische ondervoeding:

 • Chaos: Dit gebeurt wanneer het lichaam vet en weefsel ontaarden in een alarmerend tempo om te compenseren voor het gebrek aan voedingsstoffen. Dientengevolge, de interne processen van het lichaam begint te alarmerend snel evenals de activiteit van het immuunsysteem vertragen.
 • Kwashiorkor: Deze wordt gekenmerkt door bilaterale pitting oedeem (vochtophoping) in de benen en voeten. Als gevolg daarvan kan het kind ondervoed er eigenlijk uit mollig.
 • Marantische-kwashiorkor: Deze wordt gekenmerkt door een ernstig verval en oedeem.

Chronische ondervoeding of verminderde groei gebeurt voor een lange tijd en heeft meer blijvende gevolgen. Het begint al voor de geboorte als gevolg van slechte gezondheid van moeders en leidt tot groeistoornissen bij een kind anders is normaal geproportioneerd. Arme borstvoeding, infecties en het gebrek aan beschikbaarheid van nutriënten zijn de belangrijkste oorzaken achter de rug. Dwerggroei is gevaarlijk omdat het onomkeerbaar na een tijd wordt. Daarom wordt het belangrijk om in de kiem smoren, het verstrekken van medische zorg voor zwangere vrouwen en jonge meisjes.

Tekorten aan micronutriënten impliceert een matige tot ernstige tekort aan vitamine A, B, C en D, calcium, foliumzuur, jodium, ijzer, zink en selenium. Deze vitamines en mineralen zijn van het grootste belang in de verschillende processen van het lichaam en hun tekort kan gezond iemand ondervoed te maken.

 1. Ijzer tekort veroorzaakt bloedarmoede, slechte ontwikkeling van de hersenen en het functioneren van het hart.
 2. Jodiumtekort leidt tot verminderde schildklierfunctie en mentale retardatie.
 3. De vitamine D tekort veroorzaakt rachitis en andere stoornissen gerelateerd aan de ontwikkeling van botten.
 4. Selenium tekort leidt tot een slechte hartfunctie, zwakke immuniteit en artrose.
 5. Vitamine A-tekort is een oorzaak van slecht zicht, botontwikkeling en immuniteit.
 6. Het tekort aan vitamine B12 leidt tot zenuwdegeneratie en slechte training RBC
 7. Een tekort aan foliumzuur of vitamine B9 veroorzaakt een trage groei en bloedarmoede
 8. Een tekort aan zink kan immuniteit problemen, zintuiglijke waarneming, en bloedarmoede veroorzaken.

Ondervoeding is een oorzaak van grote bezorgdheid in alle landen in de derde wereld. En overheden over de hele wereld worden steeds meer van hun uitgaven voor gezondheidszorg de toewijzing op dit gebied. Dus de volgende keer dat je weggooit het eten, of zorgen over uw maaltijd plan, stop, tel uw zegeningen en reiken naar een hongerige mond te voeden.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha