4 eenvoudige manieren om kokosmelk bereiden thuisWilt u een dosis van rijkdom toe te voegen aan het eten? Wil je je maaltijd meer voedzaam en gezond te maken? Dan is kokosmelk iets wat je moet proberen!

Maar dan, de kokosmelk die je krijgt op de markt is niet zuiver en gezond. Wat kun je doen? Hoe zit het met het maken van kokosmelk thuis? Klinkt goed, nietwaar? Wilt u weten hoe u uw eigen kokosmelk kan bereiden in het huis? Dus dit bericht is een must-read voor u!


Hoogtepunten voedingswaarde Coconut:

Kokosnoten hebben een hoog gehalte aan nutriënten en evenals vezels, vitaminen en mineralen.

Ze zijn een rijke bron van:

 • Vitaminen C, E, B1, B3, B5 en B
 • Mineralen zoals ijzer, selenium, natrium, calcium, magnesium, mangaan en fosfor.

Kokosnoot bevat ongewoon hoge hoeveelheden van gezonde vetzuren zoals laurinezuur, ook gevonden in de moedermelk, en caprylzuur, bekend om zijn krachtige antivirale en schimmelwerende.

Mangaan is essentieel voor de vorming en het metabolisme van collageen en helpt om de normale bloeddruk. Koper speelt een belangrijke rol in het immuunsysteem en de gezondheid van botten en selenium is essentieel voor schildklierfunctie, ook, gezonde huid, nagels en haar.

Naast dit, kokosmelk, in tegenstelling tot koemelk, is lactose- gratis. Dit maakt het een uitstekende vervanger voor melk, vooral voor veganisten (mensen die melk en haar producten, alsmede dierlijk voedsel te voorkomen) en degenen die lactose-intolerant.

Als u selecteert blik kokosmelk, kan je jezelf bloot aan giftige BPA (bisfenol-A), een bekende hormoonontregelaar mens en waarschijnlijk carcinogeen, gevonden in de voering van blikjes. Dit kankerverwekkend kan de kokosmelk in te voeren, waardoor het onveilig.

Kokosmelk in tetra verpakking komt met zijn eigen set van gezondheidsrisico's. Indien niet vers, het kan slecht zijn voor je gezondheid darm, en als versterkte, kunnen allergieën en problemen met de spijsvertering veroorzaken. Het is ook te dun en weinig vet van groot nut te zijn bij het maken van curries. Dus, de beste optie is de kokosmelk zelfgemaakte, dat is frisser, minder bewerkt en gezonder en zelfs vriendelijker voor uw portemonnee.

Kokosmelk gebaseerd huishouden kokosnoten gedroogd is vele malen rijker aan vitamines, enzymen en voedingsstoffen dan in blik kokosmelk.

Hoe maak je zelfgemaakte kokosmelk te maken?

Er zijn vele manieren om kokosmelk te maken. Echter, in deze post gaan we ongeveer vier gemeenschappelijke methoden praten. Je kan er ook voor kiezen om de kokosmelk aan yoghurt kokosnoot maken fermenteren. Op deze manier vindt u nog meer eiwitten en voeding binnen te krijgen, samen met een gezonde dosis van probiotica voor een betere spijsvertering.

Kokosmelk uit geraspte kokos :

Gereedschappen:

 • Een goede blender
 • Mousseline doek, fijne stoffen zak of zeef

Ingrediënten:

 • 2 kopjes geraspte kokos
 • 4 kopjes warm water

Indicaties:

 1. Voeg 2 kopjes geraspte kokos in een kom met warm water.
 2. Weken gedurende 1-2 uur.
 3. Giet het mengsel in een blender. Blend voor een minuut naar een fijne pasta te verkrijgen.
 4. Giet de pasta met een mousseline doek of een fijn gaas. Zorg ervoor dat u op alle sap.
 5. Verwijder chips kokosnoot vaste stoffen en direct gebruiken of opslaan van de kokosmelk voor de vervaardiging van curry.
 6. De melk moet goed voor 3-4 dagen wanneer bewaard in de koelkast. Schud de melk voor gebruik.

Aanvullende instructies:

Elk kopje geraspte kokosnoot zal resulteren in twee kopjes melk. Dus, wees voorzichtig als u kleinere hoeveelheden. Meet de kokosnoot en giet in blender. 2 kopjes geraspte kokos nodig 4 kopjes water voor de voorbereiding.

Kokosmelk uit verse, droge Cocco:

Gereedschappen:

 • Menger
 • Cleaver of hamer om de schil van de kokosnoot te breken
 • Fijne mousseline doek of gaas of filter

Ingrediënten:

 • Verse kokosnoten
 • Water

Indicaties:

 1. Neem een ​​verse kokosnoot. Het is raadzaam om te controleren als het water in het alvorens te kopen. Een manier om erachter te komen is om te schudden om het water te controleren. Niet kopen als er geen vloeistof of als de kokosnoot lijkt muf.
 2. Terug naar huis, sloeg de kokosnoot met de platte kant van het mes (kan je de hamer te gebruiken). Probeer niet om de schaal te breken met de cutting edge, of u kunt uzelf verwonden.
 3. Zodra je barst open de moer, giet water. Gebruik het om te drinken. Het 'vol voedingswaarde als de kokosmelk.
 4. We blijven zitten met twee stukken van de kokosnoot vlees. Het vlees van de kokosnoot is er een die vooral wordt gebruikt om kokosmelk te maken.
 5. Veel mensen vinden het moeilijk om het vlees van de harde schil te verwijderen. De truc om dit te doen (snel en zonder letsel) is om een ​​scherp keukenmes te nemen om het vlees te graven.
 6. Zodra dit gebeurt, neem je blender.
 7. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
 8. Pop ze in de blender met 2 kopjes water.
 9. Buzz tot een pasta met een gelijkmatige consistentie te verkrijgen.
 10. Next up, zou u een filter en een kom nodig.
 11. Giet de kokosnoot gemengd in de filter.
 12. U heeft de kokosmelk in de kom die klaar is voor gebruik.
 13. Bewaar of gebruik als voorheen.

Aanvullende instructies:

De beste manier is met warm water in dit recept voor de kokosmelk in het huis als het produceert de rijkste melk die hoger in kokosolie. Echter, als je wilt er de kokosmelk is niet verwarmd, kunt u koud water te gebruiken.

Verse kokosmelk geraspte kokosnoot:

Dit is een traditionele methode van het maken van kokosmelk en wordt veel gebruikt in India. Deze methode maakt ook een kokosmelk vaker dan is ideaal voor het maken van curry's in het zuiden van India.

Gereedschappen:

 • Menger
 • Cleaver of hamer om de schil van de kokosnoot te breken
 • Fijne mousseline doek of gaas of filter

Ingrediënten:

 • Verse kokosnoot
 • Water
 • Melk
 • Sojamelk

Indicaties:

 1. Rasp de kokos in een kom.
 2. Breng de geraspte kokos vlees in de blender.
 3. Doe ¼ kopje kokoswater.
 4. Blend voor een paar seconden en houd stevig vast.
 5. Doe de pasta kokosnoot met een zeef.
 6. Bewaar de kokosmelk voor gebruik.

Kokosmelk gedroogde kokosnoot:

Dit is de dunste geraspte kokosnoot. Deze droge vorm is algemeen verkrijgbaar in de Verenigde Staten en India.

Gereedschappen:

 • Menger
 • Cleaver of hamer om de schil van de kokosnoot te breken
 • Fijne mousseline doek of kaasdoek of filter

Ingrediënten:

 • Verse kokosnoten
 • Water

Indicaties:

 1. Voeg gelijke hoeveelheden water/melk en gedroogde kokos in een pan en warmte.
 2. U kunt de melk vervangen door sojamelk, als je een veganist of een dieet. Het water werkt ook goed. Beslis voor jezelf.
 3. Verwarm zachtjes 2-4 minuten op laag vuur. Houd vaak roeren en niet laat het mengsel kook.
 4. Door een zeef of neteldoek of kaasdoek .
 5. Giet de melk in een kom.
 6. Knijp de kokosnoot gaas wringen zoveel kokosmelk mogelijk. U kunt de vaste kokosnoot gebruiken voor het koken of het maken van stoofschotels.
 7. Gebruik deze melk aan heerlijke gerechten, of zelfs als een drank, een vochtinbrengende crème voor het haar en de huid tonic koken. Werkt elke keer.
 8. Bewaar de kokosmelk, maar zorg ervoor dat je het gebruikt binnen 3 of 4 dagen.

Veel traditionele gezinnen in India nog steeds de voorkeur aan de traditionele manier van het maken van kokosmelk. Openbreken van een kokosnoot, schraap de huid uit en vervolgens handmatig rasp de kokos vlees. Knijp dan is dit vlees naar de kokosmelk halen. Simpel en effectief!

Ongeacht de gebruikte methode, kokosmelk, voegt veel smaak en voedzame gerechten voor wordt gebruikt. De resultaten zijn heerlijk elke keer. Dit kan de reden waarom het is uitgegroeid tot een belangrijk voedselgewas in tropische en subtropische als Indiase en Thaise zijn.

Kokosmelk is een prachtig alternatief melk en wordt gebruikt om romige soepen, curry's, pudding en gebak te maken. Eigenlijk, kokosmelk is een geweldige ingrediënt dat rijkdom en luxe toevoegt aan alles wat het aanraakt.

Probeer de kokosmelk thuis te maken en deel je ervaringen met ons. Commentaar in het vak hieronder!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha