4 eenvoudige Cures voor postmenopauzale gewichtstoenameOnder de vele veranderingen die met de menopauze, gewichtstoename is een van de belangrijkste. Deze gewichtstoename komt meestal voor rond de stam en wordt ook wel de Main-pot of middelbare leeftijd spread. Het probleem met deze gewichtstoename is niet alleen de buik-Prop, maar verhoogde gezondheidsrisico's met zich meebrengt. Volgens Mayo Clinic, deze stijging Middelste vet tot hogere risico op borstkanker, hartaanvallen, type 2 diabetes, ziekte van Alzheimer, en hoge bloeddruk bij vrouwen.

Deze gewichtstoename is heel gewoon, maar dat wil niet zeggen dat het onvermijdelijk is. Met een goed begrip van de oorzaken van deze gewichtstoename, kunt u zeker voorkomen dat deze ongewenste extra kilo's.


Oorzaken van na de menopauze gewichtstoename:

De meeste mensen denken van dit soort gewichtstoename net als onvermijdelijk symptoom van de menopauze, als iets dat gewoon gebeuren, omdat je door de overgang. Maar vrouwen, dat is niet de waarheid! Ja, gewichtstoename tijdens de menopauze optreedt, maar kan worden vermeden. Hier zijn de oorzaken die bijdragen aan de gewichtstoename.

Hormonen:

Hormonale onbalans is een van de belangrijkste oorzaken van menopauze gewichtstoename. Wat gebeurt er tijdens de menopauze is dat onze niveaus van oestrogeen en progesteron afnemen grotendeels met de stopzetting van de productie van eieren in ons lichaam. Maar aangezien deze hormonen zijn nodig voor veel andere belangrijke functies, ons lichaam zoekt naar andere manieren om deze hormonen. Dus de ophoping van vet rond onze buik tijdens peri-menopauze is de stress respons van het lichaam op de onvoldoende hoeveelheid oestrogeen.

Veroudering:

Met toenemende leeftijd, het lichaam begint te verliezen de spieren, wat leidt tot een toename van vet. Onze stofwisseling afneemt met de leeftijd ook, wat betekent dat het verminderen van de snelheid van het verbranden van calorieën. Bovendien, de meeste oudere vrouwen meestal minder lichaamsbeweging en activiteit die leidt tot een gewichtstoename ook.

Hoe om te voorkomen gewichtstoename:

Aangezien er slechts één factor die verantwoordelijk is voor de gewichtstoename tijdens de menopauze, kan je niet vermijden of te ontdoen van de extra kilo's met succes tot u het probleem van alle kanten te benaderen. U moet alle oorzaken die leiden tot gewichtstoename in de menopauze te behandelen. Hier is wat u kunt doen:

Balanceren hormonale therapie:

Ga Er Voor! Veel vrouwen voorkomen dat dergelijke behandelingen, vooral Indiase vrouwen. Vroeger hadden we gewoon accepteren alles en lijden in stilte. Maar die tijd is voorbij dat je gewoon in stilte geleden, het opgeven van alle goede dingen in het leven! Balanceren hormoontherapie en hormonale substitutietherapie zijn procedures, die zich bezighouden met het verlies van geslachtshormonen tijdens de menopauze. Ga naar uw arts voor overleg.

Oefening:

Ja, ik word ouder. Maar dat betekent niet dat je kan het lichaam een ​​beetje 'niet bewegen! Sta op en oefenen. Serieus! Een groot percentage van de ouderen zijn niet actief genoeg zijn en dit leidt tot veel gezondheidsproblemen. Dus, ga voor een ochtendwandeling, lid worden van een sportschool, doe elke fysieke activiteit die u genieten en gewoon blijven bewegen.

Dieet:

Het eten van een gezonde en evenwichtige voeding. Ouder worden betekent niet dat je kunt die vruchten niet droog eten of dat je niet het eiwit nodig. U hebt deze en nog veel meer. Omvat een verscheidenheid van fruit en groenten in uw dieet. Vraag uw arts over de supplementen die u moet nemen. Verzorg je lichaam en voeden het. De sleutel is niet om minder te eten, maar eet gezond.

Sleep:

Naarmate we ouder worden, onze uren slaap lijken gewoon een duikvlucht! En met de menopauze, een aantal slaapstoornissen komen naar ons achtervolgen. Voel je je moe, uitgeput, moe en zeer humeurig de hele tijd. Blame it on gebrek aan slaap. Dus, zorg ervoor dat je de slaap elke dag een goede nachtrust.

Stress:

Menopauze brengt een verhoging van stress. En, die stress draagt ​​bij aan die extra kilo's. Word lid van een yoga, meditatie, leuk, en alles doen wat een stress buster voor u.

Vergeet niet, de menopauze is niet het einde van het leven en geluk. Terug te vechten en te laten zien wie je lichaam, die het hoofd is eigenaar! Het enige wat je hoeft te doen is een beetje 'werk tot gewichtstoename en problemen die komen met het te voorkomen.

Kent u een andere manier om de menopauze gewichtstoename verslaan? Met ons te delen, net onder in het opmerkingenveld.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha