33 geweldige voordelen en toepassingen van Tulsi/Basilicum voor de huid, haar en gezondheidOm Gebruiker: Risachèr (Eigen werk), via Wikimedia Commons

De heilige Tulsi, ook wel bekend als de "Koningin van Kruiden" is de meest heilige van alle kruiden zijn te vinden in India! Deze heilige plant is te vinden in bijna elke Indiase familie. Tulsi is gebruikt in India ongeveer 5000 jaar en wordt geprezen voor zijn genezing van geest, lichaam en geest. Tulsi is erg populair in Zuid-Azië voor vele eeuwen en is nu ook wint aan populariteit in het Westen.

De wetenschappelijke naam van Tulsi is Ocimum tenuiflorum en is haar Engels term in Basil. Er zijn drie varianten van Tulsi; Rama Tulsi, Krishna en Vana Tulsi Tulsi. Elke variant heeft zijn eigen kenmerkende smaak. De gebruikte onderdelen zijn over het algemeen van Tulsi bladeren, zaden en gedroogde wortels.
Tulsi heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de mensheid vanwege de veelheid van voordelen die hij bezit en gebruikt het biedt. De verkregen uit planten extract wordt gebruikt om verschillende ziekten zoals verkoudheid, ontsteking, malaria, hartaandoeningen en vele anderen behandelen. Tulsi bevat honderden heilzame stoffen en bezitten sterke antioxidant, antibacteriële, antivirale, en het verbeteren van het immuunsysteem adaptogene eigenschappen. Tulsi helpt ook bij de zuivering van de atmosfeer. Het is al eeuwenlang gebruikt als een belangrijk onderdeel van Ayurveda om zijn diverse helende eigenschappen. Tulsi wordt beschouwd als een adaptogeen, het balanceren van de verschillende processen in het lichaam en laat je lichaam aan te passen aan stress. Gekenmerkt door zijn sterke geur en wrange smaak, wordt beschouwd in de Ayurveda als een "levenselixer", en is bekend om de levensduur te bevorderen. Het is vanwege deze vele voordelen die "medicinale plant Tulsi" wordt aanbeden als een godin in India!


De voedingswaarde van Tulsi/Basil:

Neem een ​​kijkje op de voedingswaarde feiten van Tulsi voordat hij naar zijn voordelen:

Principe

Nutrient Waarde

Percentage van de RDA

Energy23 Kcal1% Carbohydrates65 g2% Protein15 g6% Totaal Fat0.64 g2% Cholesterol0 mg0% Dietary Fiber60 g4%

Vitaminen

Folates68 μg17% Niacin0.902 MG6% pantothenic acid0.209 MG4 MG12 Pyridoxine0.155 %%% Riboflavin0.076 MG6 Thiamin0.034 MG5% Vitamine A5275 IU175% Vitamine C18 MG30% Vitamine E0.80 MG5% Vitamine K418 μg345%

Elektrolyten

Sodium4 mg0% Potassium295 MG6%

Mineralen

Calcium177 mg18% Copper385% Iron17 MG43 MG40 MG16 Magnesium64 %%% Manganese15 mg57 Zinc0.81 Mg7%

Fyto-voedingsstoffen

Caroteen-ß3142 mg-Crypto-Xanthin-ss46-mg luteïne-zeaxanthin5650 μg-

Voordelen voor de gezondheid van A. Tulsi:

Niet alleen vanuit een religieus oogpunt, maar vanuit het oogpunt van de geneeskunde ook, Tulsi heeft oneindige waarde. In Ayurveda, wordt het beschouwd als de vernietiger van alle dosha's. De voordelen zijn talrijk en Tulsi mensen de bladeren kauwen rauwe regelmatig om deze resultaten te krijgen. Tulsi bladeren ook nieuwe energie en verjongen het lichaam van een persoon. Onderhoudt een frisse mentaal en stimuleert het denkproces. De heilige basilicum is een zelfgemaakte remedie voor veel voorkomende kwalen.

Hieronder zijn enkele van de toepassingen van planten.

Koorts en verkoudheid:

Geneesmiddelen gebruikt tulsi begint met de mogelijkheid van bladeren om vele soorten koorts.

  • Tender Tulsi bladeren gekookt in water fungeren als preventie tegen malaria en knokkelkoorts.
  • Bij acute koorts, een afkooksel van de bladeren gekookt met poedervormige kardemom in een halve liter water gemengd met suiker en melk verlaagt de temperatuur.

Tulsi is ook een goede kiemdodend middel en ontsmettingsmiddel die het lichaam beschermt tegen alle soorten virusinfecties.

Hoesten en ademhalingsproblemen:

Kauwen tulsîblaadjes cure hoest en griep. Het helpt om de slijmvliezen te mobiliseren in vlagen van bronchitis en astma. Een afkooksel van de bladeren met honing en gember is een effectief middel tegen bronchitis, astma, griep en verkoudheid. Een afkooksel van de bladeren, kruidnagel en keukenzout verlicht ook de invloed.

Water gekookt met basilicum kan worden genomen als drank bij keelpijn. U kunt ook gorgelen met water tot een zere keel te kalmeren. Tulsi is een belangrijk ingrediënt voor de bereiding van hoestsiropen en expectorants.

Nierstenen:

Een van de Tulsi plant gebruikt is dat de bladeren hebben een versterkend effect op de nieren. Bij nierstenen, de consumptie van sap basilicumbladeren gemengd met honing helpt om de stenen te verwijderen via de urinewegen. Tulsi is een ontgiftende agent kan helpen bij het verminderen van het niveau van urinezuur dat is de belangrijkste reden achter nierstenen.

Hart Disorder:

Basil is zeer nuttig in de strijd tegen hart-en vaatziekten en de zwakte die het gevolg is. Vermindert de niveaus van cholesterol in het bloed. Tulsi bevat ook vitamine C en andere antioxidanten zoals eugenol, die het hart beschermt tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Tulsi kan ook de bloeddruk, en is dus bruikbaar voor hartpatiënten.

Stoornissen kinderen:

  • Voorkomende pediatrische problemen zoals hoest, verkoudheid diarree en braken reageren positief op Tulsi sap.
  • Basilicumblaadjes genomen met honing waterpokken op afstand houdt.
  • Als een kind wordt gegeven het sap van Tulsi reguliere eerste gebit, die helpt om de tanden gemakkelijk te groeien zonder dat een van de gebruikelijke kinderziektes. Het masseren van het tandvlees met een mix van Tulsi bladeren en honing zal ook helpen.
  • Geef kinderen een mix van Tulsi sap en honing helpt om verlichting te hoesten en keelpijn te brengen.
  • Tulsi sap warm krijgt ontdoen van de wormen in de maag.

Tanden Disorder:

De bladeren zijn ook bruikbaar bij de behandeling van aandoeningen van het gebit. Tulsi bladeren en gedroogde poeder kan worden gebruikt voor het tandenpoetsen. Het kan ook gemengd met mosterd olie en kan worden gebruikt als een tandpasta. Behoudt de gezondheid van het tandvlees en helpt om slechte adem, periodontale ziekte en andere tandheelkundige problemen te bestrijden. Deze tandpasta kan ook worden gewreven op het tandvlees om tandvleesontsteking belemmeren.
Tulsi wordt ook gebruikt als mondspoeling kiespijn verlichten. Tulsi is een uitstekende deodorant en ontsmettingsmiddel mond mondeling en vernietigt 99% van kiemen en bacteriën in de mond. Deze bladeren zijn zeer effectief voor verschillende infecties van de mond, zoals maagzweer.

Hoofdpijn:

Basilicum bladeren zijn goed medicijn tegen hoofdpijn. Bonsde bladeren gemengd met sandelhout pasta kan worden toegepast op het voorhoofd voor verlichting van hoofdpijn.

Oogaandoening:

Basilicum sap is een effectief rechtsmiddel voor de ogen en nachtblindheid, die meestal wordt veroorzaakt door een gebrek aan vitamine A. Twee druppels basilicum sap kan wonderen doen voor de ogen doen. Kalm ogen en vermindert stress. Het kan ook beschermen tegen conjunctivitis, steenpuisten en andere oogproblemen die voornamelijk worden veroorzaakt als gevolg van bacteriële en schimmelinfecties aan de ogen, spoelen met water geweekt Tulsi bladeren.

Maagproblemen:

Verschillende maagproblemen zuurtje, obstipatie en winderigheid kan worden genezen met Tulsi bladeren. Tulsi ondersteunt de spijsvertering en voelt u zich minder opgeblazen en comfortabeler. Het helpt ook mensen die last hebben van braken en gebrek aan eetlust.

Diabetes:

Tulsi is een van de vele kruiden die helpen om de bloedsuikerspiegel in een persoon bedienen. Vermindert de niveaus van de bloedsuiker, waardoor een plotselinge daling of drastisch.

1 Pain:

Tulsi fabriek werkt als remmer van COX-2 en de voordelen van mensen met een pijnlijke medische aandoeningen. Sommige verbindingen gevonden in Tulsi helpt verlichten inflammatoire pijn en neurologische en heeft geen bijwerkingen dan ook. Tulsi wordt ook gebruikt bij de behandeling van zweren, snijwonden en wonden zijn heilzame antiseptische en genezing.

1 Anti-kanker:

Tulsi heeft anti-carcinogene aard en helpt bij sommige vormen van kanker, waaronder borstkanker behandelen. Tulsi vernauwt de bloedvaten die tumoren voeden. Het helpt ook om de groei van orale kanker, die wordt veroorzaakt door tabak te remmen. Tulsi maar moet niet worden gebruikt als enige behandeling van kanker, echter.

1 stress:

De huidige in Tulsi antioxidanten helpen om de verschillende processen in ons lichaam in evenwicht te brengen. Drinken Tulsi dagelijkse halen effent het zenuwstelsel en helpt stress te verlichten.

1 longaandoening:

Verscheidene verbindingen die in tulsi zoals vitamine C, camfeen, kunnen eugenol longcongestie genezen. Ze hebben bewezen effectief genezende schade veroorzaakt door roken, tuberculose etc. zijn

1 insectenbeet:

Dit kruid voorkomt ook insectenbeten. Een theelepel vers sap moet worden toegepast op de getroffen gebieden en vervolgens herhaald na een paar uur. Een pasta van verse wortels is ook effectief in het geval van insectenbeten en bloedzuigers.

Breng een pasta van de bladeren en wortels van Tulsi land samen aan de steek van de schorpioen. De effecten van het gif volledig te elimineren. Zelfs in dergelijke gevallen, breken sommige bladeren van Tulsi en mengen met citroen helpt ook. Toepassen op het gebied van de steek en het probleem te genezen. De pijn veroorzaakt door de beet kan worden verminderd fruitdrankactiviteiten Tulsi passen en ook de punctie.

1 helpt om te stoppen met roken:

Tulsi kan ook helpen enorm als je probeert te stoppen met roken. En 'nuttiger dan nicotine kauwgom en snoepjes die beweren dat je wordt afgeleid van uw behoefte om te roken te houden. Houd wat verse Tulsi bladeren in zijn zak en knabbelen wanneer je voelt de drang om te roken. De Tulsi sap zal de keel af te koelen, net als de druppels van de munt en kauwgom doen afleiden. De anti-oxidant daadwerkelijk helpen herstellen van de schade die door jaren van het roken.

B. Uitkeringen huidverzorging Tulsi:

Van tijd tot tijd werd dit wonder kruid bewezen een van de meest essentiële ingrediënten in kruiden huidverzorgingsproducten zijn. De schoonheid voordelen van Tulsi planten zijn vele. Zorgt voor het behoud van een gezonde huid en glanzend haar. Tulsi extracten maken de oplossing meer organische voor uw huidproblemen en haar. Tulsi heeft antiseptische kwaliteiten en zuiverende eigenschappen die helpen voorkomen huidziekten. Sommigen van hen zijn hieronder opgesomd.

1 Behandelt huidproblemen:

Tulsi werkt zeer goed op eczeem, acne en puistjes en vele cosmetische bedrijven gebruiken Tulsi als ingrediënt in zalven voor de huid, dankzij haar antibacteriële. Mensen die lijden aan schurft en eczeem moet Tulsi sap te drinken om te helpen genezen.

1 Verwijder puistjes en acne:

Tulsi werkt geweldig op de huid, als je rauw eten de bladeren of een pasta van toepassing op het gezicht. Wanneer rauw gegeten, reinigt het bloed van toxines en voorkomt de verschijning van acne en puistjes. U kunt ook een toner Tulsi bladeren in water gekookt. Laat 15 minuten afkoelen en vervolgens toegepast op de getroffen gebieden van acne. Deze oplossing zal niet alleen helpen om puistjes te elimineren, maar ook geven een instant gloed aan de huid en volledig glad de huid.

1 lichter littekens en merken:

Besan Plak Tulsi wrap is een populair pakket om zich te ontdoen van littekens merken en krijg een helder geluid en zelfs de huid. Huid bleken effecten besan verlicht de verschijning van littekens en merken zwarten en Tulsi doodt de bacteriën die leiden tot acne.

Glow draagt ​​bij aan het gezicht:

Droogwrijven Tulsi verpulverd op het gezicht als een losse poeder voegt gloed op het gezicht gloed en verwijdert donkere vlekken op het gezicht.

2 Voorkomt Ontsteking:

Tulsîblaadjes bevatten verbindingen antibacteriële en anti-schimmel. Een pasta gemaakt van de bladeren van Tulsi met pasta van sandelhout en roos water kan worden toegepast op het gezicht als het helpt om ontstekingen te voorkomen.

Voegt twee jong en fris:

De huidige in Tulsi antioxidanten maakt je jonger en frisser uitzien. Tulsi is erg gezond voor de huid. Het werkt goed als een huid moisturizer en het haar ook.

2 verstrakt de poriën van de huid:

Huid met vlekken kunnen ook profiteren van Tulsi verlaat. Maak een kompres met een ei wit en Tulsi laat pasta. Wrijf het mengsel zachtjes op je gezicht vooral op de besmette gebieden van de huid. Was de accu na 20 minuten was voorzichtig. Het eiwit gebruikte draai poriën, terwijl de pasta Tulsi de huid zal desinfecteren en infecties die puistjes en acne veroorzaken te voorkomen.

2 Cure Ringworm:

Met behulp van pasta Tulsi en citroen helpt om wormen ring te behandelen.

2 Cure Huidziekten:

Voortgezette inname van gepoederde wortels en tulsîblaadjes wordt verondersteld om alle huidziekten genezen.

2 bevordert een snelle genezing:

Een andere goede remedie voor de behandeling van alle soorten huidziekten is Tulsi in mosterd olie koken totdat de olie wordt zwart. Laat afkoelen en zeef de olie en toe te passen op het hele lichaam tijdens winters. Dit bevordert een snelle genezing. Toepassing van Tulsi sap op bubbels is behulpzaam en geeft ook opluchting.

2 verlicht irritatie van de huid:

Breng de pasta Tulsi voor verlichting van huidirritaties veroorzaakt door het plukken haar.

2 geneest wonden, snijwonden en brandwonden:

Tulsi bladeren in een schaduw, voeg aluin, grind en goed ziften en bewaar het poeder in een flesje van glas schoner. Breng het poeder op wonden en snijwonden. Pijn door brandwonden kunnen worden door toepassing van dezelfde hoeveelheid sap van Tulsi en kokosolie ingemengd.

2 Rustig Jeuk:

Wrijf Tulsi bladeren op gebieden die jeuken geeft snel verlichting. Jeuk kan worden verzacht door het toepassen van een mix van Tulsi en citroensap.

Voordelen C. Hair Care Tulsi:

Droog en beschadigd haar is vaak een bron van zorg voor schoonheid. Extra hoge vervuiling in steden en verschillende andere factoren combineren om ons vlaggenschip verwoesten en beschadigt onze haren bij de wortels. Het is zeer belangrijk om onszelf gehydrateerd en het eten van een evenwicht dieet om haar problemen te voorkomen houden. Altijd rekenen op producten op basis van kruiden en zelfgemaakte remedies voor haar problemen, in plaats van over de toonbank, chemische producten voor haarverzorging belastingen die niets doen, maar maken de zaak nog erger voor ons. Tulsi is een wonder plant die helpt om gezond haar glanzend en helder te bereiken.

Behandel roos en een droge hoofdhuid:

Een van de belangrijkste oorzaken van haarverlies is roos en droge hoofdhuid. Voeg een kleine hoeveelheid olie Tulsi olie normaal vector zoals kokosolie en masseer het goed op de hoofdhuid. Tulsi helpt om de bloedcirculatie te verbeteren en houdt kalme hoofdhuid verminderen jeuk en roos en bevordert daardoor de haargroei. U kunt ook van toepassing plakken Tulsi dat de hoofdhuid, wortels schoon houdt en houdt de roos op de baai.

3 Voor een gezond en vrij Itch Scalp:

Een pasta van Tulsi kunnen hibiscus en neem bladeren worden aangebracht op het haar gezond te houden en jeuken vrij.

3 Activatie Haar:

Regelmatige massage van Tulsi olie in je hoofdhuid en je haar boeit jou.

3 Verhoogt Immuniteit:

Tulsi heeft een complexe samenstelling die immuniteit booster, adaptogenen en antioxidanten bevat. Dus, het sap van Tulsi wanneer genomen elke week houdt onze hoofdhuid gezond en gehydrateerd.

Naast al deze voordelen, werd onlangs ontdekt dat Tulsi heeft voordelen voor het milieu ook. Tulsi geeft blijkbaar off zuurstof 20 uur en ozon 4 uur samen met de vorming van ontluikende zuurstof die schadelijke gassen zoals koolmonoxide, kooldioxide en zwaveldioxide uit de omgeving absorbeert.

Na het kennen van al deze ongelooflijke voordelen van dit kruid, ik weet zeker dat jullie allemaal kon deze huismiddeltjes proberen. Het zal wonderen op je leven en leefgewoonten werken.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha