31 geweldige voordelen en toepassingen van zonnebloemen voor de huid, haar en gezondheidZonnebloemen zijn niet alleen prachtig uitzien, maar bieden ongelooflijke voordelen voor de gezondheid ook.

Ze zijn gewoon mooi, maar de teelt als sierplant wordt overschaduwd door de productie voor de zaden en olie vanwege zijn ongelooflijke voordelen voor de gezondheid. Zonnebloem/oilis vol essentiële vitaminen, mineralen, antioxidanten, eiwitten en vetten. Waarschijnlijk is dit de reden waarom ze worden beschouwd als 'super-food'. Ze zijn het hele jaar beschikbaar en hebben een zeer speciale smaak. Het wordt verbruikt in een verscheidenheid van manieren. Zowel de olie, zaden of spruiten - een unieke nootachtige smaak en onnodig te zeggen dat de vele voordelen voor de gezondheid.


Laten we eens een snelle blik op de indrukwekkende voedingswaarde profiel van zonnebloemen.

Voeding Grafiek Van Zonnebloemen:

Zonnebloempitten (Helianthus annuus), kernel, gedroogd,
Voedingswaarde per 100 g.
(Bron: USDA National Nutrient Database) Principe Nutrient Waarde Percentage van de RDA Energy584 Kcal29% Carbohydrates20 Protein78 g37 g15 %%% Totaal Fat546 G172 Cholesterol0 mg0% Dietary Fiber6 g23% Vitaminen Folates227 μg57% Niacin335 mg52% pantothenic acid130 mg22% Pyridoxine345 mg103% Riboflavin0.355 MG27% Thiamin480 mg123% Vitamine A50 IU6% Vitamine C42% Vitamine E317 mg234% Elektrolyten Sodium9 MG1% Potassium645 mg14% Mineralen Calcium78 MG8% Copper800 MG200 MG63 Iron25 %%% Manganese950 Magnesium325 mg81 mg85 mg94 Phosphorus660 %%% Selenium53 μg96 Zinc00 MG45% Fyto-voedingsstoffen caroteen-SS30 mg-Crypto-Xanthin-SS0-mg luteïne-zeaxanthin0 mcg

Voordelen van zonnebloemen:

Zonnebloemen - het prachtige geschenk van de natuur zijn verpakt met een aantal essentiële voedingsstoffen, waardoor ze een gezonde super eten. De volgende verklaart de aanzienlijke voordelen van zonnebloemen:

Huid Voordelen van zonnebloemen:

De overvloed aan essentiële vitaminen, mineralen en antioxidanten maakt zonnebloemen gezonde huid. De voordelen van de huid door zonnebloemen zijn de volgende:

Stralende huid:

Zonnebloempitten zijn een rijke bron van vitamine E. Deze vitamine helpt bij de bescherming van de huid tegen UV-fromharmful en geven een stralende huid en jeugdig ogende.

Natural Moisturizer:

Rijk aan vitamine E, zonnebloemolie fungeert als een uitstekende vochtinbrenger. Het helpt de huid om het overtollige water te houden en een beschermende barrière. De hydraterende kan ook worden toegeschreven aan de aanwezigheid van linolzuur erin.

Anti-aging voordelen:

Zonnebloemolie is een grote bron van essentiële vetzuren zoals linolzuur, oliezuur, palmitinezuur en steraric. Deze vetzuren zijn bekend bij de vorming van collageen en elastine bevorderen, waardoor de huid zacht en vetzuren youthful.These antibacteriële eigenschappen die de huid tegen bacteriën te beschermen en de verschijning van acne en pimples.The diverse antioxidanten zonnebloemzaden beschermen de huid tegen schade aan het milieu, littekens en rimpels, het verminderen van de tekenen van veroudering. Hier is een uitstekende plek om meer over de voordelen van zonnebloemolie leren!

de jonge huid:

Zonnebloemen bevatten goede hoeveelheden koper. Het is een essentieel mineraal voor de productie van melanine in skin.Copper helpt bij het optreden van symptomen van veroudering, zoals rimpels en fijne lijnen verbergen, en houdt de huid jong. Het speelt ook een belangrijke rol bij de regeneratie van de huid, waardoor het zeer doelmatig voor het genezen van wonden en huid laesies. Koper bevordert de productie van collageen en elastine, welke huid de sterkte en elasticiteit geeft. Italso verbetert de functie antioxidant assisteren bij de verwijdering van schadelijke vrije radicalen. Daarom zijn weg cosmetica en crèmes maken vandaag heeft gevonden.

Voordelen voor Haar van zonnebloemen:

Zonnebloemen zitten boordevol vitamine E, koper en zink. Ze voeden het haar en maken het gezond en mooi. De voordelen van haar zonnebloemen worden hieronder toegelicht:

Stimuleert de haargroei:

De overvloed aan vitamine E in de zaden en zonnebloemolie, spelen een belangrijke rol in het verstrekken van gezond haar. Vitamine E is chemisch bekend als alfa-tocoferol. Het is een in vet oplosbare vitamine en biedt een aantal voordelen voor haar en beauty. Vitamine E verhoogt de bloedcirculatie en verhoogt de zuurstoftoevoer naar de hoofdhuid en stimuleert de haargroei. Deze vitamine is ook nuttig in het kweken van gezonde nagels. Zonnebloemzaad bevatten ook zink, dat de haargroei stimuleert. Klik hier voor meer tips voor de haargroei te leren.

Koperen haren:

Zonnebloemen zijn een goede bron van koper. Dit mineraal is verantwoordelijk voor het verlenen van kleur aan het haar en de deficiëntie is een belangrijke oorzaak van grijs haar. De uitgebreide aanwezigheid van koper in zonnebloemen helpt om de kleur en glans van het haar te houden.

Gezondheidsvoordelen van zonnebloemen:

Zonnebloemen zijn rijk aan een aantal essentiële voedingsstoffen die een aantal voordelen voor de gezondheid biedt. Zij zijn de volgende:

Heerlijke nootachtige smaak:

Zonnebloempitten hebben een smaak knapperige, nootachtige dat ze lekker maakt. Opnemen in uw dagelijkse voeding van muesli, salades en frietjes. U kunt ook toevoegen aan yoghurt, rijst, pasta, broodjes of meng in brooddeeg.

Stress Buster:

Zonnebloempitten bevatten overvloedige hoeveelheden magnesium die zenuwen kalmeert en verlicht stress en migraine, die de geest ontspant. De zaden tryptofaan en choline die helpen in de strijd tegen angst en depressie bevatten ook. Choline verbetert de hersenfunctie en verbeteren het geheugen.

Bone Health:

Zonnebloem is rijk aan bot-gezonde mineralen zoals magnesium en koper. Deze mineralen helpen botten sterk en gezond te houden. Zonnebloempitten rijk aan koper verstrekken sterkte en flexibiliteit botten en gewrichten, terwijl magnesium verantwoordelijk voor de fysieke structuur van zaden bones.Sunflower maken eveneens het gehalte aan vitamine E, wat nuttig is voor artritis pijn kalmeren .

Gezondheid van het hart:

Zonnebloemolie is een uitstekende bron van vitamine E. Het werkt als een antioxidant die radicalen oxidatie van cholesterol preventsfree. Geoxideerde cholesterol kan vasthouden aan de wanden van de bloedvaten en leiden tot atherosclerose, verstopte slagaders, hartaanval en beroerte. De olie of zonnebloempitten selenium dat potentieel de kans veel problemen in verband hart- en lever aantasting holdsgreat bevatten. Een kwart kopje zonnebloempitten per dag van nut zijn bij het voorkomen van diverse hartproblemen.

Zonnebloempitten zijn extreem hoog gehalte aan vet met bijna 80% van de calorieën uit vet. Deze vetten zijn enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten in de natuur die wordt beschouwd als de olie healthy.Sunflower hart kan een uitstekend alternatief voor mensen die lijden aan een hoog cholesterolgehalte en hart-en vaatziekten.

Actie 1 Anti-inflammatoire:

Zonnebloem is vol met verschillende anti-oxidanten en essentiële vitaminen. De anti-inflammatoire eigenschappen effectief verminderen van de symptomen van gewrichtspijn, maagzweren, osteoartritis, reumatoïde artritis, astma en huiduitslag.

1 voorkomt schade door vrije radicalen:

Zonnebloempitten zijn rijk aan vitamine E (tocoferol). Het is een in vet oplosbare antioxidant die vrije radicalen neutraliseert die kanker veroorzaken en stopt hersenschade cellen, celmembranen en cholesterol.It helpt ook om de bloedcirculatie en de productie van rode bloedcellen (RBC) te houden.

1 bevordert de cel vorming:

Zonnebloemolie is een goede bron van foliumzuur (folaat). De vitamine is essentieel voor de productie van nieuwe DNA die nodig is voor de vorming van nieuwe cellen. Foliumzuur is een belangrijk onderdeel van de voeding van zwangere vrouwen bevordert de gezonde vorming van de neurale buis, voldoende geboortegewicht en de juiste ontwikkeling van het gezicht, hart, wervelkolom en hersenen van kinderen. Dus, zonnebloempitten, spruiten en olie worden beschouwd als zeer gunstig voor zwangere vrouwen.

1 Zink om de vruchtbaarheid te verhogen:

Zonnebloempitten en spruiten kan helpen bij het verbeteren van de vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen als ze bevatten generousamounts zink. Mannen moeten ongeveer 11 mg zink per dag als dit mineraal speelt een vitale rol in het sperma development. gebrek aan zink in de voeding kan leiden tot sperma te klonteren. Daarom zonnebloempitten/spruitjes/olie kan komen tot de redding voor mannen worstelen met onvruchtbaarheid.

1 Controle van hoge bloeddruk:

Zonnebloempitten en spruiten kunt uw antioxidant capaciteit te verhogen, want het heeft een rijke hoeveelheden vitamine E. Deze vitamine werkt in combinatie met vitamine C en selenium, te hoge bloeddruk te verlagen.

1 borst congestie:

De zonnebloem spruiten zijn een natuurlijke remedie om hulp te krijgen van de borst congestie. In de ayurveda, worden deze spruiten gedacht aan de mogelijkheid om de afwikkeling van natuurlijke slijmoplossend lungs.This fungeert als een preventieve maatregel tegen infectie van de lagere luchtwegen om de invasie van ziekteverwekkers af te schrikken vergemakkelijken.

1 voorkomt osteoporose:

Scheuten van zonnebloempitten zijn de beste bron van plantaardige eiwitten. Eiwit helpt bij het herstel van spierweefsel en helpt bij verschillende enzymatische functies van het lichaam. Het eiwit is ook essentieel voor botgroei en dus voorkomt osteoporose. Dit helpt in de goede ontwikkeling van de botmatrix en ondersteunt ook de botsterkte, al mijn hele leven. Zonnebloempitten kan een goed alternatief voor vlees eiwitten, rundvlees of varkensvlees voor vegetariërs zijn.

1 van kalium voor vochtbalans:

Zonnebloempitten zijn zeer rijk potassium.They helpen te voldoen aan de dagelijkse behoefte aan kalium, dat is 4,700 mg kalium per dag gemakkelijk. Kalium is ook nuttig om de effecten van natrium evenwicht in water balans ein verlaging van de bloeddruk en het risico van hypertensie verminderen.

1 verbetert het zenuwstelsel:

Magnesium in zonnebloem profiteert zenuwen voorkomen calcium uit het invoeren van de zenuwcellen en activeren. Ze fungeren als zenuwen, bloedvaten en spierverslapper. De toevoeging van zonnebloempitten op uw dagelijkse voeding kan ontdoen van de hoofdpijn, pijn, hoge bloeddruk, spierspanning en vermoeidheid. Ze kunnen ook nuttig in het verminderen van de frequentie van migraine en hartaanvallen.

Zonnebloempitten bevatten ook tryptofaan (aminozuur) die serotonine produceert, een neurotransmitter die verantwoordelijk is om de spanning te verlichten, kalmeren de ontspanning hersenen en bevorderen.

Vermindert het risico op infectie bij zuigelingen:

Zonnebloemolie vermindert het risico van infectie bij zuigelingen en voorkomt aandoeningen zoals premature andlow geboortegewicht. Premature baby's lopen een hoger risico op infectie als gevolg van hun organen ontwikkeld onder de huid en fungeren als een beschermende barrière.

2 anti-kanker eigenschappen:

Zonnebloempitten bevatten een goede hoeveelheid selenium getoond om kanker te bestrijden. Selenium stimuleert DNA herstel en voorkomt de vermenigvuldiging van kankercellen. Dit mineraal helpt beschermen tegen cancersof huid, blaas, dikke darm en prostaat. Oilis rijk aan carotenoïden, die de controle celbeschadiging helpt en te voorkomen dat het risico op het ontwikkelen van kanker van de longen, de baarmoeder en de huid dus zelfs zonnebloem.

2 Voorkomt Artritis:

Bezorgd over artritis? Omschakelen naar zonnebloemolie om de symptomen van artritis te verminderen. Zonnebloemolie toont resultaten vast behandelen en voorkomen van reumatoïde artritis.

2 Voorkomt Astma:

Zonnebloemolie helpt bij astma en aanverwante symptomen zoals verstopte neus, verkoudheid en hoesten te voorkomen.

2 gezonde spijsvertering:

Zonnebloemolie is rijk aan B-vitaminen Deze vitaminen zijn essentieel voor een gezonde spijsvertering en energieproductie.

2 Natural Energy:

Zonnebloemolie is vol rauwe energie. Voeg olie zonnebloempitten in uw dagelijkse voeding te voelen enthousiast natuurlijk, de hele dag.

2 verlaagt cholesterol:

Lecithine in zonnebloemolie helpt bij lage cholesterol op peil te houden. Zij hecht aan de coatings en zenuwcellen, het voorkomen van moleculen van vet en cholesterol te houden aan de cel.

2 Cataract:

Carotenoïde-rijke zonnebloemolie helpt bij het voorkomen van staar. De olie is een goede bron van vitamine A die gezondheids- oog bevordert. Probeer andere vitamine A-rijke voedingsmiddelen te bevatten.

2 gezond immuunsysteem:

Zink is een essentiële voedingsstof die door het lichaam. Zonnebloemolie bevat goede hoeveelheden zink en zorgt voor het behoud van een gezond immuunsysteem. Zink is ook nuttig bij wondgenezing en de reuk en taste.Vitamin bewaren als zonnebloemen is ook nuttig om de weerstand te verhogen.

2 thiamine Energie:

Zonnebloempitten bevatten thiamine (vitamine B1). Stimuleert de katalysatoren of enzymen voor chemische reacties in het lichaam moet energie afkomstig uit voedsel.

Zonnebloemen zijn ook een goede bron van koper, die helpt bij de productie van energie op cellulair niveau.

Zonnebloem Tea:

Zonnebloem bladeren kunnen worden geproduceerd om een ​​verfrissende thee bereiden. Het fungeert als een samentrekkende, diureticum en slijmoplossend en is een effectieve remedie om hoge koorts te behandelen. Deze thee wordt ook gezegd dat malaria en pulmonale aandoeningen te genezen.

3 Oplossing voor giftige beten:

De gemalen bladeren van zonnebloem bruikbaar bij de behandeling van slangenbeten, spiderbites, zweren en zwelling.

Snelle en gemakkelijke manieren van het opnemen van zonnebloem in uw dagelijkse voeding:

 • Voeg zonnebloempitten met tonijn, kip, eieren of kikkererwten salade sandwiches, of strooi de zaden in een envelop.
 • Week de zaden een nacht in water, dan mengen in gepureerde soepen of maal ze hun eigen boter, zonnebloempitten maken, als alternatief voor pindakaas.
 • Voeg toe aan je boterham, een kom havermout, granen voor het ontbijt of met een kopje ijs of niet-zuivel yoghurt.
 • Pop zonnebloempitten voor de eerste dagelijkse dosis essentiële vitamines en mineralen.
 • Meng een gram van deze zaden in je smoothie of een warm drankje.
 • Rooster ze in een pan verhit voor gezonde snacks tussen de maaltijden.
 • Bestrooi ze (al dan niet gebrand) op salades, taarten en ander voedsel porties.

Boost uw gezondheid met zonnebloemen vandaag!

Probeer deze snelle recept om de kaas zonnebloem lekker en gezond of dip proeven. Hier is de link:

Wat is er nodig?

Om dit recept te bereiden, moet je zonnebloempitten, citroen, appel cider azijn, knoflook, voedingsgist en Himalaya zout.

Hoe voor te bereiden?

 • Dompel ongeveer 1 kop rauwe zonnebloempitten tijdens de nacht. Daarna spoelen en afvoer (inweken helpt om enzymremmers los te laten en de vitaliteit te verhogen in hen).
 • Doe ze in een blender op hoge snelheid met een kwart kopje water.
 • Voeg een theelepel appelazijn, sap van 1 citroen, een teentje knoflook en een halve theelepel Himalaya zout aan. U kunt ook ongeveer 1 theelepel voedingsgist.
 • Meng het mengsel om te zetten in een gladde, dikke consistentie.

Geniet van deze zonnebloem romige dip met gestoomde groenten of gestoofd! Het is heel makkelijk te maken en super gezond.

Zonnebloem is een schat aan voordelen voor de gezondheid. Of het nu zijn olie, zaden of spruiten, zijn een bron van behandeling van alle ziekten. Opnemen in uw dagelijkse voeding voor een gezond leven na te streven. Niet onder reactie geplaatst om ons te laten weten wat uw antwoorden!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha